Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 22:38, 10 kwi 2012

ana_art napisał(a)

Witam,
bardzo fajny ogródek - przejrzałam cały wątek i z pewnością będę do niego wracać z sentymentem, ponieważ jest pierwszym wątkiem, na który trafiłam w "Ogrodowisku" (wpisując w Googlach "walka z ugorem") Mój ogród (hmm ... trudno jeszcze nazwać go ogrodem, bo ma słabą piaszczystą ziemię i póki co zarasta go perz, z którym od roku walczę ... wynik 1:0 dla perzu
Obecnie jestem na etapie wyboru kostki i ogrodzenia - stąd moje pytanie: czy słupki zrobione są z kształtek Drewbetu kolor szaro-piaskowy (czy szaro-biały)? Mój M sprzecza sie ze mną, że szaro-biały a ja stawiam na szaro-piaskowy (ale po przejściu wcześniejszych stron mam kolorowy zawrót w głowie i mogę już nie odróżniać kolorów )
Idę pooglądać inne ogrody i pochlipać przed komputerem przy okazji
Pozdrawiam serdecznie
Aga

ojej strasznie mi miło, że poprzez moją skromna osobę trafilaś na ogrodowisko . zapraszammam nadzieję że to nie Twoja ostatnia wizyta na moim ugorze
Ogrodzenie to Joniec multicolor onix

Agik na wątku OGRODNIK MIMO WOLI świeżuteńki opis walki z perzem w wykonaniu Ani ASC
ana_art 22:46, 10 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ania kupuj taki żagiel, do tego Danusiowy ogród i cała wieś cie bedzie wytykac palcem mnie wytykają od dawna i powiem ci, ze mi z tym dobrze
A taki żagiel na prawdę super wyglada + ściana stalowa + fajne meble + szare donice będzie miodzio
ja z tym wytykaniem to żartuje, bo ja już dawno się przyzwyczailam że pod prąd idę jako jedyna w okolicy mam pc pw jako jedyne źródlo ogrzewania, jedni odwiedzają nas zimą by sprawdzić czy obyśmy nie zamarzli inni pukają się w czoło. Chyba jako jedyna we wsi mam czwórkę dzieci, które są czyste i nie chodzą głodne. Więc wytykania się nie boję
noemi 02:40, 11 kwi 2012

ana_art napisał(a)
Neomi bardzo ciekawe, wpisalam na allegro i wyskoczylo mi kilka ofert. W tych linkach które mi podesłalaś te maszty wyglądają na takie masywne, te na allegro jakieś mizerne... czy wiesz jakie to jest w użytkowaniu?czy byle wiaterek żagla nie poniesie w siną dal? zastanawiam się te czy taki żagiel pasuje do takiego domu jak mój tzn prosty wiejski dom ...

Aniu nie wiem jak to jest z ich użytkowaniem ? Kaisog1 pisała w wątku u Bogdy , że widziała w Kubusiowie , że stoi taki na polu i nic się z nim nie dzieje ... masz rację , że te na allegro są jakieś słabe, będę szukać ofert, to dam Ci znać... ja nie potrzebuję tych masztów, bo M ma pomysł, jak je zakotwiczyć i będzie kombinował z linami stalowymi ... myślę, że pasuję do Ciebie , parasole się nie sprawdzają ... a Ty planujesz na tarasie czy gdzieś dla dzieci , w okolicy placu zabaw?
noemi 02:43, 11 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Dziewczyny w Niemczech tego typu rozwiązania jak żagiel są bardzo stylowe ja chętnie sie pisze na taki biały tylko djacie znać czy jakość dobra.
Madzia chętnie sie podłączę pod zamówienie.
Pelno fotek w niemieckojęzycznych czasopismach jest tych żagli przy nowoczesnych domach. Chyba coś takiego było w ubieglym roku w Jysku ale nie obejrzałam, czasu zabrakło...

Marzenko jak tylko znajdę biały , dam Ci znać, na razie zastanawiam się na takim:

http://allegro.pl/zagiel-przeciwsloneczny-kwadratowy-zacieniacz-5x5m-i2250350696.html

ale też bym wolała biały... i szukam dalej
abiko 13:07, 11 kwi 2012

Ania wpadłam i co widzę, super obwódka!
Żagiel ciekawy, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest.. hehe

Jak kupisz szare donice pokaż, też mi się takie marzą..

4 dzieci? matko dobrze, że mój M nie wchodzi na ogrodowisko..chyba
Wyglądasz jak nastolatka
Milka 13:12, 11 kwi 2012

Ania, takie osoby jak ty, czyli pod prąd są bardzo ciekawe, ale zgodzę sie z poprzedniczką, kto by powiedział o tobie, żeś matka 4 dzieci, podziwiam i gratuluję
ana_art 16:36, 11 kwi 2012

eeee tam dajcie spokój przecież to żaden wyczyn
ana_art 16:43, 11 kwi 2012

Pamiętacie jak pisałam o bocianim gnieździe u sąsiadów? w święta M mówił że widział krążącego bociana oczywiście pomijam że co poniektórzy się śmiali że jak krąży to napewno coś przyniesie
Dzisiaj po południu patrze i cos widzę. Wzielam aparat i zumem sciągnełam a tam w miejscu gdzie było gniazdo siedzi bocian!!!! Z domu trochę kiepsko widać więc aparat w rękę i poszłam bliżej... na stodole siedział bociek. Krążyl,skubał i nim zrobilam kilka zdjęć odleciał na drzewa troche dalej... kurcze ależ mi go szkoda co z nim teraz będzie?

ana_art 16:46, 11 kwi 2012

Jak myslicie wróci i będzie robil nowe gniazdo? Tak się cieszyłam że znowu będąw sąsiedztwie bocianki

a tutaj pozostałości po gnieździe
Juzia 16:53, 11 kwi 2012