Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:07, 25 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Zaglądam

MAłgosiu macham i dziękuję, że zaglądasz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:07, 25 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Polinko, ja polecam tę New Dawn, u Jasi jest po prostu olbrzymia, boska, sliczne kwiaty i jak mówi, nie czyści jej, sama to robi róża
kupiłam i posadziłam 2 tygodnie temu pod murem, na razie masa zielona, ale i ja doczekam...koło niej dam po przesadzeniu Symapthię

wstawię fotkę jej...cała ściana, bajeczny widok

Irenko cudowna ściana Też muszę czymś płot betonowy zasłonić i stwierdziłam, że biała róża będzie tam idealnie pasowała
Dziękuję za zdjęcie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:04, 25 cze 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Ja też szukam róży pnącej, ale może być różowa Kasiu, a New Dawn, długo Ci kwitnie? Pytam, bo właśnie nad nią się zastanawiałam...

Ala widzę, że wirus różany objął już prawie wszystkich na O.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:03, 25 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie rosną dwie białe pnące na pergoli od zeszłego roku. Dużo dłużej kwiat się trzyma niż New Dawn, ładne wywinięte płatki, ale nie pachną. Zdrowa róża. Zobacz sobie Ilse Krohn Superior
[/url]

Wszelkie sugestie mile widziane Wszystkie propozycję zapisuję i póżniej będę główkować
Kasiu wiesz, że mój Chopinek zebrał się i zaczyna kwitnąć? Potrzebował tylko nawozu...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:01, 25 cze 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Polinko czytam o problemach z bukiem...u mnie w tym roku zamieszkał Tricolor i aż się boję!!!! Na razie nic się złego nie dzieję, ale taki śliczni jest że byłaby ogromna szkoda, żeby jakieś paskudztwo przebrzydłe na niego wlazło...
Buziaki przesyłam i trzyma kciuki za buki.

Będzie dobrzeNie ma reguły z tymi roślinkami,u jednego będzie atak jakiegoś dziadostwa a u drugiego spokój Mój chyba już osłabiony był jak go kupiłam.
Też trzymam kciuki za wszystkie buczki ogrodowiskowe
Leśne Wzgórze 19:54, 25 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu wiesz, że żurawką możesz usunąć kwiaty i wtedy pójdą w liście?

Wiem , tylko jakoś ostatnio czasu na to nie było... może w weekend.

Jutro jadę do Dobregopola - mam zamiar tam dojechać około 11-12. Ma ktoś ochotę podjechać? Ewentualnie się ze mną zabrać
Leśne Wzgórze 19:49, 25 cze 2014

Do góry
Aniu wiesz, że żurawką możesz usunąć kwiaty i wtedy pójdą w liście?
Ogród w skali mikro cz.II 18:21, 25 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ela wyobraz sobie, że takie lustro już mam, nawet dwa Jedno pójdzie w ramę do domu a na drugie nie było pomysłu i tak stało od 2010r.!!!
Szkoda, że nie zobaczę miny szklarza

To suuuper .. W takim razie największe koszta Cię ominą Szczęsciaro .... Natomiast miny szklarza żałuj .. Jak się ten " mój " na mnie spojrzał to wtedy poczułam jak 100% wariatka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:47, 25 cze 2014

Do góry
justajusta napisał(a)

Justa to tylko małe okienko dachowe
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 10:52, 25 cze 2014

Do góry
Konstancja - dziękuję za tak wspaniała relację ze spotkania, jesteś nieoceniona w tym fachu i jestem dumna, że mam w ogrodzie Aleję Konstancji już nie dodaję, że z klonami Sama Konstancja wystarczy

Anula_wn - zapraszam serdecznie

Jotka - nawet nie wiesz jaką mi radosć sprawiłaś swoim przyjazdem, wiem jaka to dla Ciebie wyprawa.. serdeczne uściski jeszcze raz dla Ciebie i Marka.. jesteście wspaniali I marzę, by to nie było ostanie spotkanie u mnie... i marzę, by odwiedzić Was.. w tym roku nie ma szans, ale w przyszłym ... MUSIMY

Danusia, Ewa Agent, Magda 70, Dorciabe, Borbetka, MartaiBartek, Dzidka, Ryska - dzięki za wirtualne towarzystwo na spotkaniu

Danusia Matko Chrzestna mego ogrodu - jeszcze raz dziekuję, że przyleciałaś.... było mi naprawdę bardzo miło.... oglądam jeszcze raz wszystkie relacje i jest mi ponownie miło..... a fotki cudne A tango ze Zbychem udane...ale jak w piosence.."bo do tanga trzeba dwojga" . Znak w samolocie z różwoym aniołem był faktycznie znakiem, bo żeńska ekipa podkarpacka dostałą nazwę "bieszczadzkei anioły"..tylko bieszczadzkie są niebieskie. ale różowy z niebieskim konweniuje

Alinka - bez Ciebie nie może być spotkania, bo kto wniesie tyle radości i energii jak nie Ty

Edi - wypad chwilowy z forum nie oznacza, że wypada sie z pamięci A ja jak kogoś lubię to nie zapominam tak szybko...chociaż Pana na A mi czasami dokucza. Mój ogród Twoimi oczami jest piękny Dziękuje za takie łaskawe spojrzenie na detale w szczególności

Marzena - komplementy Twoje kieruje z zapytaniem również w drugą stronę... dar zjednywanie jednak masz o wiele, wiele większy ode mnie.

MarekW - super, że byłeś.. i super, że zająłeś sie moimi gości.. wrócili zachwyceni.. a ja muszę sie udać do Ciebie obejrzeć nowe nasadzenia, bo zachwytom nie było końca

Haniu - już pisałam i jeszcze raz powtórzę... zapraszam Cię zawsze I dziekuję za wierszowana oprawę spotkania..

Margarete - nic już nie piszę, bo wybierasz sie do mnie jak sójka za morze.. i BOgdzia w końcu musiała tłuc sie do mnie autobusem, bo jechał przez całą Polskę..

Agam - zaprosiłam więcej osób, ale im tez nie pasował termin... tak w życiu bywa.. więcej zlotów nie planuję, bo mam za dużo forumowych przyjaciół i ogród już wszystkich nei pomieści i ja nie ogarnę, a głupio pomijać kogokolwiek z tej mojej ulubionej listy. Ale indywidualnie zapraszam.. chociaż zlot to jest zlot.. i sam na sam to już nie to samo

Agata - czekam na ciebie Ty to jesteś królowa pelaśkowa... dziękuje za wszystkie palasie.. i te zeszłoroczne i te tegoroczne .. są piękne... i cieszą moje oczy

Polinka - dziękuję za określenie bieszczadzkie anioły Do Bieszczad na mtroszke, ale Bieszczady są na Podkarpaciu a piosenka SDM jest piękna, jak i wszystkie ich utwory ..bardzo ich lubię
Leśne Wzgórze 21:53, 24 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ania, na początek chyba pierwszą propozycję wybiorę i portfel zostawię
Dam znać jak coś umyślę

szkoda a już miałam taki chytry plan
Leśne Wzgórze 20:20, 23 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Możesz zostawić portfel w domu i przyjechać tylko do mnie
Chociaż ja sama na zakupy jeździć nie lubię - wolę w towarzystwie
Szukam chętnych na towarzystwo w Dobrympolu... do Jucci to jednak jakieś 50km dalej... ale jak bardzo chcesz to mogę jechać, jak zrobimy zrzutkę na paliwo będzie taniej

Ania, na początek chyba pierwszą propozycję wybiorę i portfel zostawię
Dam znać jak coś umyślę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:53, 23 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Zaraziłam się od Was tymi różami Właśnie planuję przedpłocie i tam potrzebuję białej pnącej. Jutro będę przeprowadzać konsultacje z rosarium

Spróbuj winchester catedral- nie jest pnąca co prawda ale u Danusi dorasta powyzej parkanu, jest piekna..........mam ja na swojej liscie.....
Ogród z łezką 11:44, 23 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
A podstawowe pytanie to wyjazd do Wrocławia czy Zielonej Góry?

Do ZG prawdopodobnie w lipcu jedziemy Właściwie pod koniec lipca, to nie jest dobry czas na kopane buksiki.
Ogród z łezką 11:43, 23 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu ta czerwień tych berberysów pasuje tam idealnie Pięknie to wygląda
A jesienią kuszę, kuszę bo może byśmy się spotkały na polu bukszpanowym? Do mnie kawałek jeszcze a Wy ze Śląska pewnie autostradą polecicie? Też będę musiała podjechać po kuleczki...

Tylko ja jakoś nie za bardzo przekonana jestem do jesiennego sadzenia, wolałabym wiosną...od razu wiadomo, że się przyjęły, a te jesienne to zimę muszą przetrwać...cholewcia, kusisz....
Moja "przyziemna" :) pasja 10:17, 23 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Zawsze po takiej kilkudniowej przerwie uwielbiam wracać do ogrodu, niby tylko kilka dni a rośliny zawsze wyższe, bujniejsze
Łany traw zachwycające.

Tak, to prawda, dopiero wtedy dostrzega się tę różnicę, postęp w ogrodzie, też uwielbiam ten moment zdziwienia po powrocie .
Doświadczenia brak:( 06:12, 23 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Myślę, że będzie dobrze. Pomysł z umbarmi po jednej i drugiej stronie jak najbardziej trafiony Na skarbę dałabym irgę major i nasadzenia jak w zimozielonym

Chyba jednak mam za mało miejsca na umbry z tej strony. Korony się rozrosną i wyjdą za ogrodzenie, a tam wąska droga. Po lewej jest 1.30x1.30, a obok tuji kulkowej zamiast perukowca 1.30x2.30. kombinuję dalej, musz zobaczyč jak wygląda irga major.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:01, 23 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj mała sesja dachowa

Robiłaś zdjęcia z dachu?? Szalona!!!
Leśne Wzgórze 23:26, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Co ja się tutaj dowiaduję?? Dziewczyny chyba kończę bo jak zacznę odwiedzać te wszystkie szkółki to urlop spędzę w ogrodzie a eM. zażąda rozwodu z powodu zbyt dużego obciążenia finansowego przez pasję żony do roślin

p.s. bagażnik w combii, po rozłożeniu foteli można spokojnie w dwie osoby się wyspać

Możesz zostawić portfel w domu i przyjechać tylko do mnie
Chociaż ja sama na zakupy jeździć nie lubię - wolę w towarzystwie
Szukam chętnych na towarzystwo w Dobrympolu... do Jucci to jednak jakieś 50km dalej... ale jak bardzo chcesz to mogę jechać, jak zrobimy zrzutkę na paliwo będzie taniej
Ogród w skali mikro cz.II 22:54, 22 cze 2014

Do góry
Ela wyobraz sobie, że takie lustro już mam, nawet dwa Jedno pójdzie w ramę do domu a na drugie nie było pomysłu i tak stało od 2010r.!!!
Szkoda, że nie zobaczę miny szklarza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies