Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:33, 09 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dobra dobra ... a ja ogrodnik od lutego chętnie wysłucham rad ogrodnika od dwóch lat

ale jakie dzieła od razu, wgłędnik wygląda świetnie ... więcej zdjęć też chętnie obejrzę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:34, 08 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli wszystko zaczyna się powoli układać
To może jeszcze cebulki jakie zdążysz kupić?
pewnie się jeszcze skuszę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:19, 08 wrz 2015

Do góry
beata_m napisał(a)

lewdo wlazłam a już mi dech zapiera, dziewuchy no normalnie .... no nie wiem co pisać no też tak chce mieć ładnie jak u Was, a z tym doradzaniem Renatka jeszcze u mnie licho, ledwom ogrodnik od dwóch lat a na ogrodowisku niecaly rok więc wciąż podglądam i się uczę

Dobra dobra ... a ja ogrodnik od lutego chętnie wysłucham rad ogrodnika od dwóch lat
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:13, 08 wrz 2015

Do góry
I troszkę koloru u mnie na tarasie zagościło

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:10, 08 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Czego sie nie robi ...
Voila wgłębnik z dalszej perspektywy
Czy o to chodziło?

PS ... i bez retuszu toteż z chwastami i trawnikiem, którego nie skosiłam bo pada i pada ... a i na te płyty betonowe się wgramolilam żeby kadr z góry zapodać

lewdo wlazłam a już mi dech zapiera, dziewuchy no normalnie .... no nie wiem co pisać no też tak chce mieć ładnie jak u Was, a z tym doradzaniem Renatka jeszcze u mnie licho, ledwom ogrodnik od dwóch lat a na ogrodowisku niecaly rok więc wciąż podglądam i się uczę
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:00, 08 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Śliczne masz vanilki Dużo bym dałą żeby moje hortki tak wyglądały ... niestety wakacvyjne słońce przypaiło mi je okrutnie ... i świetna inspirka na kącik wypoczynkowy ... i , jak na obecną Twoją sytuację, radzisz sobie suuuper Jeszcze będzie pięknie

Dzięki Renatko za odwiedziny i miłe słowa, no niestety trzeba mierzyć siły na zamiary zamiary u mnie spore a sił coś brakuje ... hmmm za to kg przybywa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:24, 08 wrz 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
czadowy masz ten wgłębnik

Gdzie tam mój wgłębnik przy tym, co Ty u siebie wyczarowujesz?
Pozdrawiam Olu i dziękuję
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:04, 08 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wybiórczo odpowiadam wybaczcie bo wyjazdowa jestem

Okoliczne nadmorska biedra została ogolocona ze wszystkich Queen, Expo i narcyzów. Razem kupiłam 300 cebul.., kasjerka była zdziwiona bo kupowałam tylko napoje... i cebule. ..

Ja w swoich wykupiłam tylko czosnki ... i exotic kilkadziesiąt cebul
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:36, 08 wrz 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Męska intuicja.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:36, 08 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

bardzo mi sie podoba
bardzo elegancko

Miło mi, że już na tym etapie się podoba
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:35, 08 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Wgłębnik miodzio , jezówki z tymi "smierdziuchami- krwawnikami" zostaw póki co, nie podobaja ci sie teraz bo przekwitły a cała uwaga skupia sie na rozplenicach z rozchodnikiem, to normalne, teraz w ogrodzie rządzą trawy i tyle, ale za rok wczesnym latem znów zaurocza cie twoje krwawniki w cudnym rudo-zółtym kolorze...możesz im dodac jakichs trawczy turzuc to wtedy i póznym latem bedzie tamta stona miała swój urok.

Ja nie kupuje tak jednorodnych tulipanów bo mam nature kokoszki jak wiesz i to by nie było w zgodzie ze mna samą...ale podoba mi sie jak u Zielonej Marty czy Any pojawiaja sie całe połacie jednorodnych cebulowych...z tym ze wydatek to wtedy spory, szczególnie że te pełne odmiany (np. Angelique) słabo powtarzja kwitnienie i masz świadomośc że to taki jednorazowy urok jest....za duża kase...

Małgosiu
Nie chcę się ich, broń Boże, pozbyć (przecież mają już swoją historię)Ja jedynie chciałam je przesadzić na rabatę przy bukach a donice do końca obsadzić może, takjak podpowiada Edytka, rozplenicami z rozchodnikiem?

A jakie tulipany do donic radziłabyś mi posadzić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:27, 08 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Ha, ha, ha......zapisuje sobie ten post i to zdanie o..."kosmetycznych poprawkach.....jak znam życie to za rok no góra za dwa bedziesz znów zmieniac ksztłt rabat, przesadzac rosliny bo któras ci wypadnie, któras nie spełni oczekiwań albo nadmiernie sie rozrośnie....widze to teraz u siebie....tak juz jest że ogród to dzieło nie skończone...i w tym jest jego urok i czar...

... no ale póki co na dzień dzisiejszy to nawet pół rośliny nie przesadzę ... bo przeziębienie mnie dopadło ... i do niczego się nie nadaję, nic mi się nie chce, na pewno nie mam ochoty na zmiany w ogrodzie ... jedyne o czym marzę to poleżeć w łóżeczku popijając gorącą herbatką z sokiem malinowym

Ale oczywiście masz pewnie jak zwykle rację, Małgosiu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:17, 08 wrz 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Bardzo mi miło Kochana, że wpadłaś do mnie rezerwuje sobie już wieczory na spacerki po Twoim ogrodzie pozdrawiam cieplutko

Zapraszam serdecznie
Może coś doradzisz czasami?
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:16, 08 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

werbeny ladne sa do listopada a potem je wykop, do doniczek i do garazu, bedziesz miala jeszcze ladniejsze juz od wiosny
czekam na liste, spokojnie

To w takim razie będę ją miała zawsze w ogrodzie
Muszę tylko zrobić sobie miejsce w garażu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:41, 08 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Skąd wiedziałeś, że grujecznik też mi się podoba

Męska intuicja.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:25, 08 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

bardzo mi sie podoba
bardzo elegancko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:02, 08 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Wietrzyku ... a u Ciebie jak tam zakupy cebulowe?
Ach ... z trawnika jestem bardzo zadowolona ... z tej roboty przy poszerzaniu rabat już mniej ... ale muszę to zrobić żeby już było tak jak należy Nie mówię, że wprzyszłości jeszcze czegoś nie zmienię ... ale to już pewnie będą jakieś kosmetyczne poprawki
Pozdrawiam

Ha, ha, ha......zapisuje sobie ten post i to zdanie o..."kosmetycznych poprawkach.....jak znam życie to za rok no góra za dwa bedziesz znów zmieniac ksztłt rabat, przesadzac rosliny bo któras ci wypadnie, któras nie spełni oczekiwań albo nadmiernie sie rozrośnie....widze to teraz u siebie....tak juz jest że ogród to dzieło nie skończone...i w tym jest jego urok i czar...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:59, 08 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
jest ciut lepiej i nawet kryzysu poweekendowego nie było albo po prostu nie mogło być juz gorzej

Tulipanów nie kupowałam bo jak kupowałam to pomysłu nie miałam co gdzie i z czym więc opuściła na tą chwilę. Zdjęcia widziałam jak wiesz

Czyli wszystko zaczyna się powoli układać
To może jeszcze cebulki jakie zdążysz kupić?
Tu ma być ogród :) 10:30, 08 wrz 2015

Do góry
A ja myślałam, że jakieś zdjęcie wakacyjne będzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:22, 08 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Klon ten jasniutki piekny. I jak Ci ladnie werbeny zakwitly!
do donic nie sadz miskantow, nie przezimuja

pozdrawiam!

Dzięki Karolina
Werbeny mnie zachwycają ... kwitną i kwitną ... zastanawiam się do kiedy one tak mogą
Buziaki

PS Właśnie przygotowuję listę zakupów, wiesz jaką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies