Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Margarete 16:02, 08 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Wietrzyku ... a u Ciebie jak tam zakupy cebulowe?
Ach ... z trawnika jestem bardzo zadowolona ... z tej roboty przy poszerzaniu rabat już mniej ... ale muszę to zrobić żeby już było tak jak należy Nie mówię, że wprzyszłości jeszcze czegoś nie zmienię ... ale to już pewnie będą jakieś kosmetyczne poprawki
Pozdrawiam

Ha, ha, ha......zapisuje sobie ten post i to zdanie o..."kosmetycznych poprawkach.....jak znam życie to za rok no góra za dwa bedziesz znów zmieniac ksztłt rabat, przesadzac rosliny bo któras ci wypadnie, któras nie spełni oczekiwań albo nadmiernie sie rozrośnie....widze to teraz u siebie....tak juz jest że ogród to dzieło nie skończone...i w tym jest jego urok i czar...
Margarete 16:17, 08 wrz 2015

Wgłębnik miodzio , jezówki z tymi "smierdziuchami- krwawnikami" zostaw póki co, nie podobaja ci sie teraz bo przekwitły a cała uwaga skupia sie na rozplenicach z rozchodnikiem, to normalne, teraz w ogrodzie rządzą trawy i tyle, ale za rok wczesnym latem znów zaurocza cie twoje krwawniki w cudnym rudo-zółtym kolorze...możesz im dodac jakichs trawczy turzuc to wtedy i póznym latem bedzie tamta stona miała swój urok.

Ja nie kupuje tak jednorodnych tulipanów bo mam nature kokoszki jak wiesz i to by nie było w zgodzie ze mna samą...ale podoba mi sie jak u Zielonej Marty czy Any pojawiaja sie całe połacie jednorodnych cebulowych...z tym ze wydatek to wtedy spory, szczególnie że te pełne odmiany (np. Angelique) słabo powtarzja kwitnienie i masz świadomośc że to taki jednorazowy urok jest....za duża kase...
Kasya 16:25, 08 wrz 2015

ren133 napisał(a)

bardzo mi sie podoba
bardzo elegancko
waldek727 16:41, 08 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Skąd wiedziałeś, że grujecznik też mi się podoba

Męska intuicja.
ren133 19:16, 08 wrz 2015

popcorn napisał(a)

werbeny ladne sa do listopada a potem je wykop, do doniczek i do garazu, bedziesz miala jeszcze ladniejsze juz od wiosny
czekam na liste, spokojnie

To w takim razie będę ją miała zawsze w ogrodzie
Muszę tylko zrobić sobie miejsce w garażu
ren133 19:17, 08 wrz 2015

beata_m napisał(a)
Bardzo mi miło Kochana, że wpadłaś do mnie rezerwuje sobie już wieczory na spacerki po Twoim ogrodzie pozdrawiam cieplutko

Zapraszam serdecznie
Może coś doradzisz czasami?
Pozdrawiam
ren133 19:27, 08 wrz 2015

Margarete napisał(a)

Ha, ha, ha......zapisuje sobie ten post i to zdanie o..."kosmetycznych poprawkach.....jak znam życie to za rok no góra za dwa bedziesz znów zmieniac ksztłt rabat, przesadzac rosliny bo któras ci wypadnie, któras nie spełni oczekiwań albo nadmiernie sie rozrośnie....widze to teraz u siebie....tak juz jest że ogród to dzieło nie skończone...i w tym jest jego urok i czar...

... no ale póki co na dzień dzisiejszy to nawet pół rośliny nie przesadzę ... bo przeziębienie mnie dopadło ... i do niczego się nie nadaję, nic mi się nie chce, na pewno nie mam ochoty na zmiany w ogrodzie ... jedyne o czym marzę to poleżeć w łóżeczku popijając gorącą herbatką z sokiem malinowym

Ale oczywiście masz pewnie jak zwykle rację, Małgosiu
ren133 19:35, 08 wrz 2015

Margarete napisał(a)
Wgłębnik miodzio , jezówki z tymi "smierdziuchami- krwawnikami" zostaw póki co, nie podobaja ci sie teraz bo przekwitły a cała uwaga skupia sie na rozplenicach z rozchodnikiem, to normalne, teraz w ogrodzie rządzą trawy i tyle, ale za rok wczesnym latem znów zaurocza cie twoje krwawniki w cudnym rudo-zółtym kolorze...możesz im dodac jakichs trawczy turzuc to wtedy i póznym latem bedzie tamta stona miała swój urok.

Ja nie kupuje tak jednorodnych tulipanów bo mam nature kokoszki jak wiesz i to by nie było w zgodzie ze mna samą...ale podoba mi sie jak u Zielonej Marty czy Any pojawiaja sie całe połacie jednorodnych cebulowych...z tym ze wydatek to wtedy spory, szczególnie że te pełne odmiany (np. Angelique) słabo powtarzja kwitnienie i masz świadomośc że to taki jednorazowy urok jest....za duża kase...

Małgosiu
Nie chcę się ich, broń Boże, pozbyć (przecież mają już swoją historię)Ja jedynie chciałam je przesadzić na rabatę przy bukach a donice do końca obsadzić może, takjak podpowiada Edytka, rozplenicami z rozchodnikiem?

A jakie tulipany do donic radziłabyś mi posadzić?
ren133 19:36, 08 wrz 2015

Kasya napisał(a)

bardzo mi sie podoba
bardzo elegancko

Miło mi, że już na tym etapie się podoba
ren133 19:36, 08 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Męska intuicja.