Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:16, 03 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

14? jakiej? dobra jesteś

Rózne Aniu, wiekszość purpurowych i ciemny róż ale również kilka jasnoróżowych np. Gertrudę, na ktorą polowałam od roku... A dzisiaj domówiłam munstead wood (łącznie bedę miała 3 szt) i heidi klum
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:14, 03 wrz 2014

Do góry
aage napisał(a)
Czym opryskujesz Madźen bukszpany na grzyba?

Spytaj sie czym nie pryskałam....
Miedzian
Topsin - coś nie widze efektów
Amistar
Signum
A teraz falcon...

Ale nie pryskam wybiórczo tylko wszystkie rośliny wrażliwe na choroby grzybowe... A w tym roku niemal wszystko było wrażliwe..
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 22:55, 03 wrz 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Ło matko ja tu z zapisem idę ...a przecież ja już bilety na koncert mam w tym dniu ....auuuuuu.. że też tyle dobrego na raz ...i z czego tu zrezygnować ....no sama nie wiem ........dobra dość tych kropek .pomyślę .

Rano Arboretum, wieczorem koncert
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:53, 03 wrz 2014

Do góry
Wreszcie przestało padać i wyrwałam dwa wiadra chwastów....
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:51, 03 wrz 2014

Do góry
Cieszę się, że psiaki wracają do zdrowia
Ogród w skali mikro cz.II 22:50, 03 wrz 2014

Do góry
Widzisz a ja myślalam, że chociaż ta broń bilogiczna zadziała...
Ogród z łezką 22:48, 03 wrz 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Takie przedszkole to, przede wszystkim, socjalizacja. Nasz mały bał się dużych psów, teraz się bawi z każdym i nie będzie w stosunku do nich agresywny w przyszłości. Poznają różne podłoża, miejsca, uczą się chodzić na luźnej smyczy, skupiać uwagę na właścicielu, mimo innych psów obok...to tego typu zajęcia. Takie podstawowe Figo siada i kładzie się na komendę, nauczył się szybko z pomocą "smaczków". Po takiej zabawie w przedszkolu jest dokumentnie wykamany...śpi jak niemowlę. Ja uważam, że warto Ale to szczenięta tylko do ukończenia 4-go miesiąca życia, potem to już chyba szkolenie tylko...mnie zależy, żeby reagował na podstawowe komendy typu ; stój, zostań, nie rusz, noga, itp.

Figo to bardzo żywiołowa rasa, musi gdzieś swoją energię spożytkować, dobrze się tam bawi.

Gdyby nie przedszkole nigdy bym nad Tytusem nie zapanowala... W ogrodzie nie panuję, bo traktuje jak swoje terytorium...ale gdy wyjdziemy na droge bez smyczy na kazdą komendę reaguje, nie zwraca uwagi ani na psy, dzieci, samochody, co mu każe robić to wykonuje , bez smyczy i bez smakołyków. Z czasem będziecie ćiwczyć bez lakoci. Każdemu polecam taką szkołe , dla psa i dla własciciela....

Ogród wymuskany i kolorowy
Ogród u stóp klasztoru 22:41, 03 wrz 2014

Do góry
Alinko dzwoń numer znasz !
Piekne spojrzenie Dzidki na Twój piekny ogród!
Lecę w kulki... 22:39, 03 wrz 2014

Do góry
Szmatę położe na przedpłociu... Bo już nie mam siły pielić przy drodze...
Co z tym ogródeczkiem począć 22:37, 03 wrz 2014

Do góry
Ewa walka o bukszpana nie będzie latwa i krótka... Mi sie kilka nie udalo uratować mimo opryskow róznymi środakami, są takie krzaki, ktore systematycznie zamierają i je wtedy wycinam... A zagęszczają się potem bardzo długo.
Co z tym ogródeczkiem począć 22:36, 03 wrz 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)

myślisz że mogę w takie świeżo nasadzone - trzymam się Danusiowej zasady że nawozów w 1 roku niet ...

Skoro świeżo sadzone to ich w tym roku nie nawoż, nakarmisz je wiosną
Co z tym ogródeczkiem począć 22:33, 03 wrz 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Kasiu mój bukszpan nie stracił koloru przez brak nawozu ,chyba że dwa razy w tygodniu florowit dolistnie to za mało .
Wydaje mi się że wszystko zaczęło się od bukszpana z pomponikiem (zaczął usychać ),mogłam go wyciapać a nie czekać aż się rozpanoszy grzyb .
Na tym na pniu to początkowo na liściach zrobiła się ciemniejsza obwódka ,teraz pomimo kilkakrotnego oprysku liście robią się coraz ciemniejsze
A obwódki po prostu żółkną

Marzenko polecę do Ciebie o poradę o nawóz jesienny.

Eda Ty się nie pluj tylko kombinuj

Wiuniu wszystko mam zagrzybione ,ale najbardziej szkoda mi bukszpanów

Dwa razy w tygodniu??? To Ty w drugą stronę przegięłaś.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 03 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Madżen kamyki są grafitowe...chyba
Przy altanie i ciurkadle...przy studni ogniskowej

Jagoda wymusiła na mnie....moją gębę...jednak

Kliknę "lubię to"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:31, 03 wrz 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Widziałam zdjęcia "potopu". Narzekałam że u mnie też zalewa. No ale nie aż tak! Okropne, dobrze że nie u Was.

Przeszlo bokiem Gabrysiu. Dzisiaj przynajmniej chwasty na przedpłociu dobrze się wyrywało
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 03 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nadrobiłam zaległości , pozdrówka zostawiam.

Widzę, że wszyscy ostatnio nieczasowi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 03 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Pomyślę o zawilcach na pewno.

Koniecznie bo to kwiaty póżnego lata
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:29, 03 wrz 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko a jakim jesiennym nawozem podlać teraz bukszpany ?
Poszłam obciąć teraz kulkę na pniu i wiesz co jak ścięłam te porażone liście to pod spodem już się zieloni.
Czy to znaczy ze grzyb opanowany czy po prostu jeszcze nie doszedł do końca gałęzi ?

Ewo pewnie kupie Florovit w płynie jesienny
Zaraz zobaczę co z Twoim grzybem...ja dzisiaj wykopałam kolejną porażoną kulke... Chorowały wylacznie kupione w tym roku wiosną w O.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 03 wrz 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Marzenko .. Wielką wodę widziałam ... Dobrze ,że dom nad poziomem drogi .. Ufffff

Ściskam

Sorry , ale ostatnio nie nadążam...

Ela nadążasz za opuchlakami !!! W takich pozach je uchwycić toż to nie lada wyczyn. Musisz wkleić od wątku o opuchlakch
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 03 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenn, wejdź proszę do mnie, mam problem różany - kolorystyczny.

Byłam i zupełnie nieobiektywnie doradziłam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 03 wrz 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Daaawno mnie nie było u ciebie i w ogóle na forum ale jestem, żyje, mam sie dobrze tylko troche zarobiona jestem
Nadrobię zaległości u ciebie jak mi naprawia kompa domowgo - pan fachowiec zapowiedziął sie już na...piatek - koszmar ! Jak ja zyłam kiedys bez kompa....a przecież żyłam,pracowałam, spotykałam sie ze znaojmymi, normalnie zdobywałam informacje, płaciłam rachunki itd... teraz bez kompa jak bez reki....co ta cywilizacja robi z ludźmi
Marzenko - gdzies u kogos rzucił mi sie post dotyczacy spotkania Ogrodowiska w Wojsławicach pod koniec wrzesnia - to podobno twoja inicjatywa - nie wiem kiedy nadrobie u ciebie zaległe wpisy - daj znac czy to aktualne bo ja akurat w ten ostatni weekend bede u moich dzieciaków we Wrocławiu (urodziny mojego syneczka )to mozna by połaczyc przyjemne z pozytecznym..
Buziaki zostawiam!

Aha - zapomniałm zapytac czy ty w najblizszy weekend na różane swieto do Kutna sie nie wybierasz ? My mamy od nas blisko wiec jedziemy taką "łódzką paką" podobnie jak w ubiegłym roku.
Pozdrawiam

Wybieram się .... Niestety do Warszawy w niedzielę..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies