No niby obsadzone, ale na razie marnie to wygląda... W I. przecena roślin i chyba jutro tam podjadę, bo będę w okolicy... Może coś wynoram, bo skrzydłokwiaty w sześcianach wyglądają hmmm, no słabo Ale za to biały storczyk mniam Tylko na razie ma jeden pęd z kwiatami, a zapowiadają się aż 4 Będzie ładny to wtedy wkleję Albo wkleję przed i po rozwinięciu, bo fotka cyknięta wczoraj niezbyt mi się podoba
Danusiu - czas minął Ogród nie tylko bukszpanowy się obroni, jak zawsze Teraz dzień jest dłuższy to może znajdziesz choć parę minut dziennie, by coś u siebie podziałać
Aniu - mi z czasem przyszło takie myślenie, że jak coś sadzę lub robię to myślę co ogrodomianiacy na forum o tym będą myśleć - i bardziej się staram Zresztą jak patrzę na statystyki to oczom nie wierzę, że liczba odsłon mojego wątku wynosi już ponad MILION 260 tysięcy... Strach coś pisać
Dobry wieczór
Czas się ujawnić a nie być cichym podglądaczem od dawien dawna
Przycupnę sobie w kąciku cichutko i będę obserwować co też Sebek wyczynia w swoim ogrodzie Obiecuję, że nie będę przeszkadzać
Ciekawa jestem co posadziłeś w tych swoich pieknych donicach?
Sebek bardzo mi miło Ciebie gościć w swoim przedogródku - zapraszam częściej
Bardzo dziękuję Ci za wszystkie cenne wskazówki - nie ma to jak fachowe doradztwo.
Doświadczonym ogrodnikom wystarczy jedno spojrzenie i są w stanie ocenić co z czym mi tego jeszcze brakuje...
Zdecydowałam się na berberysy admiration, żółtą trzmielinę i tawułę goldmound... Jak wszystko będzie szło po mojej myśli, to jutro podjadę do szkółki po umbry, resztę zamierzam kupić w weekend, bo niedaleko mnie są targi ogrodnicze
Jak nie będę mieć na co wydawać pieniędzy sprawię sobie takie cudo A na razie nadążam z cięciem ręcznym Ale mieć takie zgrabne kule bukszpanowe - madżenie
Sebek, nie rób tego. Wypasiony to on nie jest, bo jeszcze będą cynie i inne kwiaty. Dostałam nasiona z Anglii
Będą pomidorki, jest jarmuż, będą cukinie, fasolka szparagowa, nie wiem tylko czy miejsca starczy, bo dzisiaj 20 truskawek posadziłam.
Trzmielinę Emerald Gaiety odradzam - u mnie wolno rosła, a jednej zimy wymarzła... Emerald'n'gold jest nie do zdarcia
Te plamy roślin rzeczywiście będą świetne i bardzo oryginalne Widuję w jednym mieście taki zestaw roślin i wygląda on bardzo efektownie posadzony dużymi grupami
Możesz też dodać kosodrzewiny - tylko nisko je tnij, jak wszystko tutaj Możesz nawet sobie zrobić różne piętra tych roślin - tawuły wyżej, trzmielinę niziutko, berberysy też inaczej - da to ciekawy efekt i przede wszystkim chyba nikt tego nie ma
Tak się zachwycałem zdjęciami w weekend, że z wrażenia postu nie napisałem Bosko wyszło z tymi platanami - a ogród z świeżo wysypaną korą wygląda tak... do schrupania!