Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:44, 11 sie 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:44, 11 sie 2016

Do góry
Biją po oczach kolorem.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:43, 11 sie 2016

Do góry
Skosiłam, bo dwa dni lało, trawa wysoka była.
Sprzątnęłam w furtce i zamiotłam ulicę.
Pogadałam z przechodniami
Przycięłam róże.
Zamiotłam w bramie
Z wazy wyjęłam hortensję a wstawiłam różę (różową - drobną).
Wsadziłam śmieszne celozje grzebieniaste.

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:01, 11 sie 2016

Do góry
pawel_zietara napisał(a)
Pani Danusiu dlaczego ma wywalic agrowloknine czy ona nie jest odpowiednim sposobem zabezpieczenia nasion??

Jest, ale na krótko a nie na wieki. Jak zaczynają wschodzić to zdejmujesz.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:00, 11 sie 2016

Do góry
mowa_trawa napisał(a)

Trawa zasiana 6 sierpnia. Informację o przykryciu trawnika agrowłókniną znalazłem tu :

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/298-trawnik-z-siewu-krok-po-kroku

"Innym wrogiem są ptaki, które potrafią wydziobać sporo. Można utrudnić im dostęp rozciągając 10 cm ponad trawnikiem krzyżujące się linki. Dobry pomysł to przykrycie cienką agrowłókniną."

W miejscu w którym trawnik jest pod agrowłóknina są juz wschody (ok 1 cm), w miejscu poza przykryciem, mimo że jest podlewane tak samo jak agrowłóknina, wschodów brak. Zostawiam tak jak jest. Chcę to oczywiście zdjąć, tylko kiedy ? Po wschodach ?

Tak teraz wywalaj.
Eksperymentarium 14:40, 11 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jejuu, super projekt się rozwinął Niesamowite widoki, marzenie po prostu i busz.
Zapomniałam, który to projekt. Przypomnisz się na pw? Popatrzę Cudnie.

Dziękuję Szefowej za miłe słowa ))) napisałam priv i zapraszam w realu. Kawę tez mam dobrą
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:54, 11 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, mam pomysła. W bluszczu.
Ziemi grzech by było nie wziąć. Dobrze zrobiłeś, a jak w samochodzie? ok?

Dziś rozpakuję, ale syf straszny Będzie okazja odkurzyc
Coś jeszcze, coś więcej... 12:48, 11 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sprawozdanie obejrzałam. Lecę do roboty.

Powodzenia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:23, 11 sie 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Paluch przybiegłam odcisnąć. Naoglądałam się w nocy pięknych obrazów z Twojego ogrodu, zaciekawiły mnie nowe lustra /chyba jednak sroką jestem / , zachwyciły mnie cieniste rabaty z artykułu na głównej /ależ zestaw fotek zaserwowałaś!/ i... wirtualnie zostawiam realne słońce, które od rana pięknie nam dzisiaj świeci.
Buziaki!

Rano zimnooo, 10 stopni, ale słoneczko dotarło. Przydałoby się jutro i w weekend.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:21, 11 sie 2016

Do góry
Najgorsze w ogrodzie są opuchlaki i Cylindrocladium buxicola. Nie ma szans na wygranie walki. Ja też zainwestowałam ostro w nicienie i porażka. Mniej, ale są, więc co z tego? Przyjdzie niedługo zaprzestać pracy i iść na emeryturę.
Niech się inni martwią lub cieszą.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:33, 11 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Myślałyśmy o tym nawet, ale do domu trza było wracać.

Szkoda..... zaproszenie nadal aktualne.
Mam już pokój na górze i nie trzeba korzystać z hoteli.

Wpis o locie nisko z prędkością 180 na godzinę.. dobre Niestety do mnie albo prawdziwy samolot, albo droga przez mękę... szans na autostradę raczej nie ma..

A floksy mi w tym roku zjadły.. opuchlaki. Zostawiły RH, żurawki, rozchodniki (rok temu wlałam tam znerwicowana chemię, nicienie przez 2 lata nie pomogły), a przeprowadziły się na floksy.. kwitną słabo a liście jak koronki łowickie

Ogród z lustrem 10:07, 11 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Stara część z brzozami

Bardzo proszę o informacje w jakiej odległości od siebie posadzone są brzozy (zdjęcie nr 3). Posiadam 5 szt i nie wiem co ile je jadzic i czy zachować jednakową odległość Pomiędzy nimi
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:57, 11 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wywal natychmiast włókninę.
Siatkę trzeba było rozwinąć.

Trawa zasiana 6 sierpnia. Informację o przykryciu trawnika agrowłókniną znalazłem tu :

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/298-trawnik-z-siewu-krok-po-kroku

"Innym wrogiem są ptaki, które potrafią wydziobać sporo. Można utrudnić im dostęp rozciągając 10 cm ponad trawnikiem krzyżujące się linki. Dobry pomysł to przykrycie cienką agrowłókniną."

W miejscu w którym trawnik jest pod agrowłóknina są juz wschody (ok 1 cm), w miejscu poza przykryciem, mimo że jest podlewane tak samo jak agrowłóknina, wschodów brak. Zostawiam tak jak jest. Chcę to oczywiście zdjąć, tylko kiedy ? Po wschodach ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:30, 11 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Są wysokie. W tym ogrodzie można pod nim stanąć. Przemarzanie nie ma tu nic do rzeczy, wysokość podkładki się liczy.
One nie przemarzają.

Super Danusiu, bardzo dziękuję! Muszę zatem obdzwonić wszystkie szkółki w Trójmieście. Dzwoniłam już do 5 i nic ale się nie poddam
Ogród - moje czwarte dziecko 08:27, 11 sie 2016

Do góry
Rabata pod oknem powinna mieć geometryczne kształty, jak reszta, wyokrąglenie źle wygląda.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:21, 11 sie 2016

Do góry
U was na Bawarii cieplej jest. całkiem inny klimat, a dalie też zostawiasz? to by znaczyło, że "Anglia prawie"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:16, 11 sie 2016

Do góry
lawendulla napisał(a)
Czyli jednak są takie wysokie Ja mieszkam pod Gdańskiem, wiatry zimne bywają. Chyba zaryzykuję

lawendulla napisał(a)
Witaj Danusiu
Mam pytanie odnośnie miłorzęba szczepionego Mariken - wydaje się, że w Zimozielonym ogrodzie ten na lewo przy wejściu jest wysoko szczepiony. Ja sobie wymyśliłam 140-150 cm punkt szczepienia, ale już któryś raz mówią mi w szkółkach, że nie ma tak wysoko szczepionych, że by przemarzły. Czy to prawda? Czy Tobie jednak udało się kupić tak wysoko szczepione?

Są wysokie. W tym ogrodzie można pod nim stanąć. Przemarzanie nie ma tu nic do rzeczy, wysokość podkładki się liczy.
One nie przemarzają.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:16, 11 sie 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
Danusiu, czy Ty mieczyki wykopujesz?

Tak, trzeba wykopać, albo co roku sadzić. Teraz idą do góry kolejne kwiaty. Jednak deszcz łamie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:15, 11 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ale to było 2 lata temu..... jesteś u mnie co 2 lata.. więc wypada wizyta w tym roku Szkoda, że nie puściłyście się dalej na południe od Vivy .. a z drugiej strony.. u mnie nie tak jak u Vivy. Bardzo mi się tam podoba

Myślałyśmy o tym nawet, ale do domu trza było wracać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:14, 11 sie 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

To już jakiś postęp - a z lotniska jedzie kolejka i zatrzymuje się niemal przy mojej ulicy Oczywiście sama też mogę robić za szofera

Warto zobaczyć ogród pełen złudzeń i niespodzianek Warto.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies