To kolekcja, a więc nie da się tego sensownie skomponowac, trzeba albo dokupić tego samego po kilka sztuk, albo podzielić po ogrodzie, ale to wyższa szkoła jazdy. Podzielić, tez nie wiadomo jak i gdzie. Bo nie znam tego ogrodu.
Rada nr 1 najważniejsza z mojego dekalogu - nie kupować pojedynczych roślin, porażka- nie da się nic zrobić, oddać.
Za mała ta rabata, dzieci muszą dać więcej. Any kompozycja ta akurat to mój projekt , tylko dodałam tam topiary. Dodaj coś na pniu na tle ściany dwie szt, wyższa i niższa, iglaki na pniu np. żólte cyprysiki kule lub poczochrańce- dopiero hortensje
Na tym to polega, że co jakiś czas ścinasz znacznie niżej. Niedługo się odbudowuje.
Najlepiej to zrobić wcześnie wiosną, zanim ruszy, czyli gdy ciepło i jest kwiecień, a czasem nawet marzec. Przymrozków wielkich w tle nie może być. Trzeba się wstrzelić z pogodą.
Danusiu, na czym polega odmładzanie bukszpanowych obwódek? Czy polega to na tym, że raz na jakiś czas (jaki?) drastycznie przycinamy obwódki. Ja długo wtedy się odbudowuje? i kiedy to najlepiej zrobić?