Tak ... chociaż o hortensje też dziś zadbałam ... zapodałam im magiczną siłę... zauważyłam, że limki mają sporo nowych przyrostów: sztywnych, prostych i zdrowych, zieloniutkich ... chociaż to co slońce wcześniej przypaliło nie wygląda najciekawiej
Pozdrawiam
W takim razie może Angelique sobie daruję Ale Exotic emperior jako biały mógłby być ... chyba, że polecasz typowo biały sprawdzony, taki o którym nie bylo jeszcze tu mowy?
Chodziło mi właśnie o kolor, bo obok rośnie pomarańczowy milin. Jak coś jeszcze byś znalazła w kolorze herbacianym to byłoby super.
Margarete – co do hortensji to właśnie też mam taką nadzieje, że w końcu pięknie zakwitną i będę budziły podziw .A KRYSTAL jak zwykle była piękna, powtórzyła kwitnienie, ale już wszystkie płatki opadły, więc nie ma czego fotografować. Zdjęcie z przed 10 dni.
popcorn – macham obiema łapkami. Mam dla ciebie kilkanaście małych doniczek…chcesz?
Donia72 – moje szmaragdy mają 10 lat, posadzone były jako 1,5 metrowe krzaczki, przez następne 3 lata ani drgnęły…stały jakby je ktoś zaczarował. Potem przyszła mała powódź i okazało się, że mam w piwnicy basen…woda sięgała na wysokość 80cm, więc całą wodę wypompowałam pod szmaragdy…i co… szmaragdy „ruszyły”, zaczęły rosnąć jak szalone. Teraz maja około 4 metry wysokości i 30-35cm rocznego przyrostu.
ren133 – Reniu, jeszcze nic nie wiem w sprawie drzewa…mam mętlik w głowie.
Ivvvona – Iwonka u mnie też miejsca coraz mniej…właśnie zastanawiam się nad poszerzeniem rabatki cieniolubnej
Exotic emperior jest biały z zielonymi smugami, dostępny do tej pory był tylko w lidlu i biedronce, ale niektórym w ubiegłym roku kupiony w beidronce wyszedł cały biały.Angelque to pełny tulipan, te w większości u mnie nie powtórzyły kwitnienia w roku następnym