Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

ren133 21:17, 28 sie 2015

A ja dzisiaj zaczęłam poszerzać trzecią z kolei rabatę
kitek81 22:33, 28 sie 2015

Super ta rabatka hortensjowa wygląda!
Nikita 12:32, 30 sie 2015

W chwili obecnej mój „szmaragdowy” jest ogrodem prawie bezobsługowym. Trawa i chwasty nie rosną już tak szybko jak wiosną, więc koszeniem i pieleniem zajmuję się raz na dwa tygodnie. Rabaty raczej nie wymagają opieki…brak szkodników oraz chorób grzybowych, nie ma też nic do przycinania, wykopywania, przesadzania… Zostaje tylko podlewanie, ale w tym przypadku super sprawdza się linia nawadniająca.
Nie byłabym jednak sobą gdybym nie wymyśliła czegoś do roboty… Zaatakowałam więc garaż, który jest na działce i pełni raczej rolę domku ogrodnika. Znajduje się w nim sterta mniej lub bardziej potrzebnych narzędzi oraz oooogromny, wszechobecny bałagan.
Dlatego też, nabyłam drogą kupna kilka potrzebnych rzeczy, zaprosiłam do współpracy moją wkrętarko-wiertarkę i wzięłam się do pracy.

Tak wczoraj dopołudnia wyglądała moją ściana ze sprzętem ogrodniczym…

…a tak 2 godziny później…

Przy okazji oberwało się też przeciwległej ścianie garażu, gdzie mieszkają narzędzia do wykonywania drobnych, damskich robótek…
Nikita 12:35, 30 sie 2015

Margarete – sorrry...w poprzednim moim wpisie zabrakło fotki KRYSTAL…oto ona

ren133 – tak to już jest Reniu…najpierw męczymy się żeby zrobić rabatkę, a za chwilę męczymy się żeby ją poszerzyć…ot taka ironia losu

kitek81 – rabatka hortensjowa to moje najmłodsze „dziecko”…cały czas coś zmieniam, poprawiam, udoskonalam...
Całkiem niedawno wyglądała tak…

…a teraz jest coś takiego

Wczoraj popołudniu znalazłam jeszcze chwilkę, więc szarpnęłam się za przedłużanie linii kroplującej…mam nadzieję że moje hortensje nie zemdleją już w czasie przyszłorocznych upałów.
Krys 16:57, 30 sie 2015

Wow Magda szacun metamorfoza garazu super a ogrod tez jest coraz piekniejszy pozdrawiam
Kasya 17:02, 30 sie 2015

Nikita napisał(a)
W chwili obecnej mój „szmaragdowy” jest ogrodem prawie bezobsługowym. Trawa i chwasty nie rosną już tak szybko jak wiosną, więc koszeniem i pieleniem zajmuję się raz na dwa tygodnie. Rabaty raczej nie wymagają opieki…brak szkodników oraz chorób grzybowych, nie ma też nic do przycinania, wykopywania, przesadzania… Zostaje tylko podlewanie, ale w tym przypadku super sprawdza się linia nawadniająca.
Nie byłabym jednak sobą gdybym nie wymyśliła czegoś do roboty… Zaatakowałam więc garaż, który jest na działce i pełni raczej rolę domku ogrodnika. Znajduje się w nim sterta mniej lub bardziej potrzebnych narzędzi oraz oooogromny, wszechobecny bałagan.
Dlatego też, nabyłam drogą kupna kilka potrzebnych rzeczy, zaprosiłam do współpracy moją wkrętarko-wiertarkę i wzięłam się do pracy.

Tak wczoraj dopołudnia wyglądała moją ściana ze sprzętem ogrodniczym…

…a tak 2 godziny później…

Przy okazji oberwało się też przeciwległej ścianie garażu, gdzie mieszkają narzędzia do wykonywania drobnych, damskich robótek…

jestem pod wrazeniem

pamietam tez jeszcze wpis o twoich wyczynach kulinarnych
Ivvvona 21:02, 30 sie 2015

Złota rączka z Ciebie, garaż masz wzorcowy
popcorn 14:46, 31 sie 2015

Magda, szacunek! Ostatnio też się wzięłam za garaż, ale bez "drobnych" robótek w Twoim stylu hehe
jasne że chcę doniczki, przy okazji?
Nikita 02:14, 01 wrz 2015

Krys – dzięki Krysiu, cieszę się że ci się podoba mój ogródek. Ale gdzie mu do twojego pięknego ogrodu????

Kasya – wiesz Kasiu, jak nie mam nic do roboty to mnie „nosi” i nie mogę sobie miejsca znaleźć, więc wymyślam takie tam drobne, damskie robótki…stawiam płot, układam kostkę brukową lub na przykład naprawiam papę na dachu

Ivvvona – e tam, garaż jak garaż, po prostu nareszcie zrobiłam generalne porządki…jeszcze trochę a sama zginęłabym w tym bałaganie.

popcorn – Carola, doniczki cały czas jeżdżą ze mną w samochodzie…w wolnej chwili przerzucę przez płot.
Nikita 02:24, 01 wrz 2015

Fotografujemy bardzo często aromatyczne, smaczne owoce, ale rosną też w naszych ogrodach rośliny, których owoce są piękne i niebezpieczne jednocześnie…są po prostu trujące!!!
Oto moja sesja zdjęciowa pt. TRUJĄCE PIĘKNO

owoce konwalii i jakże piękne czerwone koraliki na cisie

winobluszcz

wiciokrzew

owoce kaliny (w gratisie czerwona ważka)

ognik szkarłatny (sorry….fotka jakaś nie wyraźna wyszła)

podobno jadalne, ale jakoś nie mam odwagi spróbować… owoce mahonii