Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 09:00, 27 sie 2015

alinak – Alinko, bo takie towarzysko=rozrywkowe babki jesteśmy i sobie jeździmy to tu… to tam

rozark – dzięki Reniu, wszystkie róże które mi podałaś są śliczne, ale kolor najbliższy herbacianemu to jednak chyba ma English Garden. Jakbyś coś jeszcze znalazła w tym kolorze to krzycz!

popcorn – jeszcze poszukam którejś z tych odmian…może w Skierniewicach będą.

07_Rene – tabliczka „szanuj zieleń” wszystkim się podobała…tylko nie wiem jak u Krysiowego futrzaka z czytaniem, ale to grzeczny piesek, więc chyba respektuje nakaz!

Krys – buziaki!!!

Urszulla

jankosia – Monika, nic złego nie zrobiłaś, ten „typ” tak ma:
po pierwsze – po prostu susza i jeszcze raz susza…moje hosty w doniczkach też szybciej się „starzeją” od tych w gruncie
po drugie – jesień idzie…niestety!!!
Na wiosnę odbiją i znowu będą śliczne.

kitek81 – Kasiu, zakupy super udane, niestety nie wszystkie roślinki w bagażniku są moje…a szkoda!

malgorzata_s… - Małgoś, ogród Krysi jest niesamowity. To młody ogród, bardzo dużo pracy w niego włożyli, a efekty już widać. Bogdzia ma ogród Rododendronowy, a Krysia (jeszcze chwilka) będzie miała Hortensjowy!!!
Nikita 09:11, 27 sie 2015

Zepsuł mi się aparat foto...byłam u naprawiacza...nie opłaca się go naprawiać. Więc z fotkami będzie teraz kiepsko. Mus coś kupić.
Będę "za chwilkę" kupowała nowy telefon to może wybiorę taki model z wypasionym aparatem i będzie dwa w jednym...Chyba zaraz skoczę do salonu zobaczyć co ciekawego mają.
Póki co to znalazłam kilka fotek w kompie...

rabatka hortensjowa

ciąg dalszy hortensjowej...

"szmaragdowa" panorama...(nie patrzymy na lekko podsuszoną upałami trawkę)

z jeszcze raz ogólny widoczek...
rozark 09:17, 27 sie 2015

Wyraźnie mówiłaś o zapachu herbacianym, nawet cię pytałam czy kolor nie ma znaczenia, a ty potwierdziłaś, więc jak jest? kolor czy zapach herbatni?
Margarete 11:04, 27 sie 2015

Hortensje u ciebie jak moje, niby kwitną ale gdzie im tam to Krysiowych czy tych u Any...ja sie pocieszam tak samo jak ty że one młode jeszcze, że upał, że sucho...mam nadzieje że i u ciebie i u mnie za rok, dwa bedzie szał.
Czy kristal powtarza kwitnienie ? pokaz ja
Pozdrawiam
popcorn 11:34, 27 sie 2015

zaglądam, pozdrawiam!
Donia72 13:54, 27 sie 2015

Nikita, ile lat mają Twoje szmaragdy? A przed nimi na nóżce to miłorzęby?
ren133 15:47, 27 sie 2015

Pozdrawiam
Ciekawi mnie czy podjęłaś decyzję w sprawie drzewa?
Ivvvona 21:35, 27 sie 2015

Zakupy imponujące, lubię takie widoczki. Szkoda że u mnie miejsca zaczyna brakować. Twój ogród pomimo suszy prezentuje się wyśmienicie. No i zazdroszczę kolekcji hostPozdrowka
popcorn 13:15, 28 sie 2015

puk puk, co słychać?
Nikita 18:20, 28 sie 2015

rozark – Reniu, dobrze, że mam świadka!!!

popcorn napisał(a)
miał być kolor herbaciany, o ile pamiętam Ty prowadziłaś, musiałaś się skupić na drodze

Chodziło mi właśnie o kolor, bo obok rośnie pomarańczowy milin. Jak coś jeszcze byś znalazła w kolorze herbacianym to byłoby super.

Margarete – co do hortensji to właśnie też mam taką nadzieje, że w końcu pięknie zakwitną i będę budziły podziw .A KRYSTAL jak zwykle była piękna, powtórzyła kwitnienie, ale już wszystkie płatki opadły, więc nie ma czego fotografować. Zdjęcie z przed 10 dni.

popcorn – macham obiema łapkami. Mam dla ciebie kilkanaście małych doniczek…chcesz?

Donia72 – moje szmaragdy mają 10 lat, posadzone były jako 1,5 metrowe krzaczki, przez następne 3 lata ani drgnęły…stały jakby je ktoś zaczarował. Potem przyszła mała powódź i okazało się, że mam w piwnicy basen…woda sięgała na wysokość 80cm, więc całą wodę wypompowałam pod szmaragdy…i co… szmaragdy „ruszyły”, zaczęły rosnąć jak szalone. Teraz maja około 4 metry wysokości i 30-35cm rocznego przyrostu.

ren133 – Reniu, jeszcze nic nie wiem w sprawie drzewa…mam mętlik w głowie.

Ivvvona – Iwonka u mnie też miejsca coraz mniej…właśnie zastanawiam się nad poszerzeniem rabatki cieniolubnej