Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Anna i Ogród 15:28, 01 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, mój Memory mnie przerósł bez kwiatów. Przestraszyłam się. Sadziłam wiosną.
Dziś przeanalizowałam twoj plan. I doczytałam słuszne intencje takich nasadzeń. Nie doczytałam jeszcze, dlaczego szukasz innych hortensji? Bo przecież jakąś odmianę tam masz. Ja bym nie mieszała odmian. Nawet w jednej odmianie potrafią nierówne rosnąć i kwitnąć. Doświadczyłam tego.
Co do planu, ja bym tak posadziła, jak zaplanowałaś. Nie bedzie tak, ze wszyscy będą zadowoleni. Dopiero czas ci pokaże, jak u Ciebie rośliny będą rosły. U każdego inaczej...
Już kiedyś pisałam, ze trzeba przyjąć jakieś odniesienie w latach. To jak pociąg bez hamulców. Najpierw czekamy, by bylo idealnie, by dorosły rośliny. Trwa to 2-3 lata, czasem dłużej. Potem na moment jest idealnie, by za chwilę wszystko bujnęło w takim tempie, ze trzeba będzie i tak poprawiać.
Ewa bacowa wczoraj pisała, ze jej kleine fontanne ma metr średnicy. Czyli już trzeba dzielić. A przecież kilka lat wcześniej był zbyt mały. Potem taki w sam raz Tuje Danica u Borbetki wielkie. U Ewy już 10 lat rosną i są normalnych rozmiarów. Cięte długo będą ok.
Ja u siebie posadziłam tak, bym była z nich zadowolona teraz. Co będzie za 5 lat, czas pokaże.
Trawnika bym nie dawała. Dzieci mają na razie hustawke, a ty Aniu plan działania. I niech tak zostanie. Teraz posadzisz tyle, ile dasz radę, ile bedzie mozliwe.
A jak coś nie będzie pasować, poprawisz po dokonanych obserwacjach.

Dzięki Iwonko. Zawsze biorę poprawkę na intensywność wzrostu roślin u innych. Widzę po tym co mam że nie rosną u mnie tak dobrze. Ale staram się żyzność poprawiać nawozami Może kiedyś bujną

Danikę chyba posadzę co 90-100 cm. Niech rosną spokojnie. 150 to dla mnie za dużo. Przy tym co obserwują to za 30 lat dopiero u mnie by się złączyły.
Hortensji poszukuję nowych bo nie wiem czy Vanilki będą pasowały do tego zestawienia. Mam dylemat. Może limonkowe by wyglądały lepiej. 3 Vanilki posadziłabym przy altanie lub w innej części ogrodu. Stąd te rozważania.

W tym roku chyba jedynie magnolię przesadzę by zdążyła się zadomowić. Więcej już chyba nie będę ruszała. Zobaczę. Sporo zależy od eMa i jego funkcjonalności bo musiałby mi trochę jednak pomóc przy przesadzaniu.
Ogród w remoncie 12:12, 01 wrz 2017

Do góry
Asia, jak na rondo dasz cebulowe, to będzie kropka nad i.
Ogródek Iwony II 12:07, 01 wrz 2017

Do góry
Cebulowe, to dobry pomysł.
Lawenda po przycięciu jest kiepska, ale potem się ładnie zbiera.
Ja przed hortensje i rozchodniki prowadziłam tuje danica na innej rabacie. I ID. Nie mialam tam wtedy jeszcze cebulowym. Jesienią dosadzę.
Ogródek Iwony II 11:51, 01 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, nie byłam pewna tego połączenia. Ale Danusia też tak zaplanowała u Sylvi. Dlaczego więc nie?

Mnie się to połączenie podoba i pewnie tak zrobię U siebie. Troszkę mam obaw o wygląd wczesno wiosenny bo u mnie mają być jeszcze hortki,rozchodniki,hakone pod dereniami kousa na tej rabacie i może być trochę pusto. Zobaczę wiosną i zaplanuję tam jeszcze jakieś cebulowe.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:18, 01 wrz 2017

Do góry
beata_m napisał(a)

hihih no właśnie ja tam nie mam jak wjechać kosiarką bo by mi korę rorzuciła więc trochu mniej estetyczny zabieg zastosowałam

Szkoda efektu. Beatko, weź grzebień i wyczesz nasionka.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:15, 01 wrz 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Nie nooo... Aż tak ładnie chcesz mieć? Becia, moje błogosławieństwo też masz

Moje też.
Biedny M.
kulki wielkie. A moze dalej miskanty?
Ogród z uśmiechem 11:01, 01 wrz 2017

Do góry
Jolu, zacytowane. Nie usuniesz już. Obrazy zostają. Piękne. Masz babo talent.
Przyjmujesz zamówienia?
Anna i Ogród 10:51, 01 wrz 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Memory nie jest olbrzymi. Taki normalny raczej bym powiedziała. 160 liście a z kwiatami 2m. Więc spoko. Spełnią rolę.

Aniu, mój Memory mnie przerósł bez kwiatów. Przestraszyłam się. Sadziłam wiosną.
Dziś przeanalizowałam twoj plan. I doczytałam słuszne intencje takich nasadzeń. Nie doczytałam jeszcze, dlaczego szukasz innych hortensji? Bo przecież jakąś odmianę tam masz. Ja bym nie mieszała odmian. Nawet w jednej odmianie potrafią nierówne rosnąć i kwitnąć. Doświadczyłam tego.
Co do planu, ja bym tak posadziła, jak zaplanowałaś. Nie bedzie tak, ze wszyscy będą zadowoleni. Dopiero czas ci pokaże, jak u Ciebie rośliny będą rosły. U każdego inaczej...
Już kiedyś pisałam, ze trzeba przyjąć jakieś odniesienie w latach. To jak pociąg bez hamulców. Najpierw czekamy, by bylo idealnie, by dorosły rośliny. Trwa to 2-3 lata, czasem dłużej. Potem na moment jest idealnie, by za chwilę wszystko bujnęło w takim tempie, ze trzeba będzie i tak poprawiać.
Ewa bacowa wczoraj pisała, ze jej kleine fontanne ma metr średnicy. Czyli już trzeba dzielić. A przecież kilka lat wcześniej był zbyt mały. Potem taki w sam raz Tuje Danica u Borbetki wielkie. U Ewy już 10 lat rosną i są normalnych rozmiarów. Cięte długo będą ok.
Ja u siebie posadziłam tak, bym była z nich zadowolona teraz. Co będzie za 5 lat, czas pokaże.
Trawnika bym nie dawała. Dzieci mają na razie hustawke, a ty Aniu plan działania. I niech tak zostanie. Teraz posadzisz tyle, ile dasz radę, ile bedzie mozliwe.
A jak coś nie będzie pasować, poprawisz po dokonanych obserwacjach.
Ogród bacowej 08:15, 01 wrz 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwonka, a Grazielle ci dawałam ?

Tak Ewuniu, w kwietniu. Jeszcze pędzelkow nie widziałam.
Ogród bacowej 07:42, 01 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To moze nie przesadzaj wszystkich traw?
Hmm, Kleine tak ci się rozrósł?
Czekam na mój, bym mogła podzielić. Chciałabym jeszcze w inne miejsce.
To bedzie piękna rabata trawiasta.
kiedyś Magnolia zaprojektowała trawiastą rabatę u Danusi w Mój skromny ogród. Rabata ma dwa lata.

Iwonka, a Grazielle ci dawałam ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:45, 01 wrz 2017

Do góry
Bardzo ładne doniczki z tym niby pękaniem. Drogie były?
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:47, 31 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dorotko, mnie w tym sezonie prawie nie bylo nawet w moim ogrodzie. Zobowiązałam się do kilku czasochłonnych spraw i nie mialam czasu. Ogród z doskoku, forum czasami z telefonu, na inne wątki nie bylo czasu. Nigdy nie mialam takich tyłów. Mam nadzieję, ze teraz będzie już lepiej.
Właśnie byłam u Ciebie i czytałam o czasochłonnych zajęciach i braku czasu.

Ogródek Iwony II 22:21, 31 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Iwonko widzę,że masz rozpenicę posadzoną z lawendami. Jak Ci się podoba to połączenie? Ja chcę przed hortkami Polar Bear posadzić rozplenice a przd nimi właśnie lawendę. Po bokach rozchodniki. Nie jestem pewna jak to zgra się ze sobą.

Asiu, nie byłam pewna tego połączenia. Ale Danusia też tak zaplanowała u Sylvi. Dlaczego więc nie?
Syla napisał(a)
Lawenda jeszcze intensywnie kwitnie .....

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:39, 31 sie 2017

Do góry
Mozaiki urocze, ale fakt. Sporo czasu potrzeba...
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:37, 31 sie 2017

Do góry
Dorotko, mnie w tym sezonie prawie nie bylo nawet w moim ogrodzie. Zobowiązałam się do kilku czasochłonnych spraw i nie mialam czasu. Ogród z doskoku, forum czasami z telefonu, na inne wątki nie bylo czasu. Nigdy nie mialam takich tyłów. Mam nadzieję, ze teraz będzie już lepiej.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:08, 31 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U nas kiedyś było podobnie z tymi deszczami. Naokoło padało, a u nas susza. W tym roku było inaczej. Czesto deszcze ratowały rosliny i trawnik. Rózyczka w kolorach pomarańczu śliczna jest
Dawno Cię nie było u mnie, więc miło mi, że mnie odwiedziłaś. U nas co roku w lecie mam suszę. Zastanawiam się czy od południowej strony nie zlikwidować trawnika, bo nawet teraz jest suchy. Chyba w zimie nazbieram w lesie kory i zasypię go całego. Myślę, że będzie wtedy lepiej wyglądać. Nawet zdjęć tam nie robię przez to przyrośnięte siano. Różyczka dziękuje za pochwałę

Skończyłam wyklejać jedną rurę, druga na ukończeniu, ale jeszcze trochę mi zejdzie. Strasznie długo schodzi z taką mozaiką.
Ogród bacowej 16:37, 31 sie 2017

Do góry
To moze nie przesadzaj wszystkich traw?
Hmm, Kleine tak ci się rozrósł?
Czekam na mój, bym mogła podzielić. Chciałabym jeszcze w inne miejsce.
To bedzie piękna rabata trawiasta.
kiedyś Magnolia zaprojektowała trawiastą rabatę u Danusi w Mój skromny ogród. Rabata ma dwa lata.
Ogródek Iwony II 13:02, 31 sie 2017

Do góry
Beatko, twoje próby są świetne. Dobrze ci idzie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:59, 31 sie 2017

Do góry
U nas kiedyś było podobnie z tymi deszczami. Naokoło padało, a u nas susza. W tym roku było inaczej. Czesto deszcze ratowały rosliny i trawnik. Rózyczka w kolorach pomarańczu śliczna jest
Prawie - jak ogród 11:46, 31 sie 2017

Do góry
Baron cudnie pokazał kolor.
Beatko, pieknie u Ciebie Stipy szkoda. Gdyby zima byłą łaskawa, nowe sadzonki by pieknie się za rok prezentowały. A tak znowu bedę siać. Ty tez Beatko?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies