Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

szemusia 21:49, 29 sie 2017

I z tych zachwytów zapomnialam donieść, ze skorzystałam z top listy hortensji i zakupiłam polar bear
Makao_J 23:56, 29 sie 2017

O kurcze ale wszystko Ci bujnęło. Fajnie Chyba na brak deszczu rośliny nie narzekają

Ps. zrobiłam ten projekt na kartce w kratkę na płasko.
kasja83 11:19, 30 sie 2017

Iwonka pięknie u Ciebie...nieustanny rozwój ogrodu i jego zmiana!
A powiedz mi-przy rozplenicy jak masz żwirek-to jak on jest łączony z trawnikiem?
Iwk4 11:09, 31 sie 2017

Kasiu, u mnie wszystkie rabaty dostały betonowe obrzeża. No, jeszcze jedna nowa została, ale ta kiedyś, bo bedzie połączona z wjazdem do garażu, więc wszystko razem będzie...
tak to wyglądało w trakcie prac
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1068202/original.JPG
Iwk4 11:40, 31 sie 2017

Aniu, zaraz wpadnę do Ciebie. Sporo mam do nadrobienia

Beatko
, staram się łączyć kolory i faktury. Kolory, by się uzupełniały, choc nie zawsze jest to udane połączenie. Fotki niekiedy pomagają, bo nie wszystko pamietamy. Zapomniałam, gdzie mam jakie tulipany posadzone - muszę sobie przypomniec, hi, hi, bo w tym roku nie wykopywałam większości
Na razie dokupiłam Exotic, aleniewiele
Przesadziłąm juz Anabelki na mijankę - 5 sztuk. I teraz mozno się zastanawiam, co posadzić przed. Z liści pasowałaby bergenia. Jest inna. Nie jestem pewna, czy tam chciałabym rozplenice, bo jak Anabelki się położą, to je cale zasłonią ... Bukszpan też przykryją i będzie chorował ...
A może dać przywrotnik? Została mi jedna dorodna kępka gotowa do dzielenia. Mam go juz w połączeniu z szałwią i bardzo go lubię za liście, za kwiaty, ładnie wyglądal u mnie przez cały sezon. Ale lubi duzo wody. Anabelki chyba też ...
U Przemka znalazłam takie zestawienie.
https://pl.pinterest.com/pin/232779874468918950/
beata_m 12:17, 31 sie 2017

Iwonko Ty już jesteś obeznana w kolorach i fakturach ... ja ciągle metoda prób i błędów na razie bardzo ostrożnie staram się z roslinami ... stworzyć zarys a z biegiem czasu będę uzupełniała kolejnymi roślinkammi taki mam plan. Pin Przemka bardzo mi się podoba
Iwk4 13:02, 31 sie 2017

Beatko, twoje próby są świetne. Dobrze ci idzie.
Iwk4 22:21, 31 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Iwonko widzę,że masz rozpenicę posadzoną z lawendami. Jak Ci się podoba to połączenie? Ja chcę przed hortkami Polar Bear posadzić rozplenice a przd nimi właśnie lawendę. Po bokach rozchodniki. Nie jestem pewna jak to zgra się ze sobą.

Asiu, nie byłam pewna tego połączenia. Ale Danusia też tak zaplanowała u Sylvi. Dlaczego więc nie?
Syla napisał(a)
Lawenda jeszcze intensywnie kwitnie .....

Dorota123 22:21, 31 sie 2017

Sporo stron się cofnęłam bardzo podoba mi się ażurkowe zasłonięcie betonowego ogrodzenia i to jego podniesienie. Ciekawy pomysł i realizacja.
Rośliny u Ciebie dobrze nawodnione przez deszcze, przez co pięknie i bujnie rosną.
Margerytka40 11:51, 01 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)

Asiu, nie byłam pewna tego połączenia. Ale Danusia też tak zaplanowała u Sylvi. Dlaczego więc nie?

Mnie się to połączenie podoba i pewnie tak zrobię U siebie. Troszkę mam obaw o wygląd wczesno wiosenny bo u mnie mają być jeszcze hortki,rozchodniki,hakone pod dereniami kousa na tej rabacie i może być trochę pusto. Zobaczę wiosną i zaplanuję tam jeszcze jakieś cebulowe.