Odetchnęłam ... już myślałam, że to ja coś źle robię a to po prostu pogoda spłatała nam psikusa i nie pozwolila rozwinąć się hortkom właściwie
Dziękuję
Będziemy mieć te same tulipany (jak oczywiście u mnie wzejdą)
Ja jeszcze dobrałam sobie do nich quiny
A chodzi mi jeszcze o zakupy, które robiłaś w benexie ... jakie tulipki tam zamawiałaś? Masz jakieś zdjęcia, nazwy?
Witaj
Ja mam ten sam problem z hortkami ... wyglądają podobnie jak u Ciebie ... tylko ja mam limki
Masz fajną architekturę u siebie w ogrodzie - kostka bardzo mi się podoba
A to już dużo
Teraz są dłuższe wieczory więc postaram się zapoznać z wątkiem
W tym temacie to ja na razie raczkuję, podglądam co inni wybierają.
Ale na pewno kupię czosnki główkowate.
A tulipany białe i bordowe - na razie w B. coś tam kupiłam, ale wybór był ograniczony.
jeszcze nie wiem gdzie kupię, będę szukać w paczkach - Lidl, Biedronka, a jak nie znajdę, to kupię na sztuki - drożej w Kwiatonie
jesienią kupowałam w Biedronce
Czosnki, które zamierzam kupić to Gladiator, Giganteum i główkowate ... nie wiem tylko w jakich ilościach żeby był efekt ... a i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że tanie nie są
Małgosiu, a gdzie kupujesz?
Ominęłam ten wpis nooo.... ale Ja nie mogę liczyć na trawkę bez chwastów bo wszędzie wokół mnie rosną chwasty i wiatr je u mnie też rozsiewa. To byłaby walka z wiatrakami. Póki co mogę jedynie kosic i kosic....
To zapytam mojego experta czy to zna
Może to jest dobry trop z tym wyrównaniem ph ... bo skoro mam ziemię mocno zasadową a buksiki lubią obojętną to podsypując lekko siarczanem amonu mogłabym uzyskać właściwe ph
Spróbować???