Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 10:13, 26 sie 2015

agniecha973 napisał(a)
Karolina, nie siej wszystkiego! 2 kg to i tak nadto!
hehe, no wiem, ale kupiłam więcej z myślą o sąsiadce i przyszłym roku ileśtam gram na m2 przeczytałam spoko
Sebek 10:17, 26 sie 2015

popcorn napisał(a)
Dziękuję tak zrobię! buziaki

Ty to jednak grzeczna jesteś Ale rozwiązanie Ania wymyśliła przednie
popcorn 10:20, 26 sie 2015

Margarete 10:26, 26 sie 2015

popcorn napisał(a)
W weekend mamy zarezerwowany nocleg w ibisie w Warszawie, urządzamy sobie wycieczkę Nareszcie obejrzymy centrum nauki Kopernik, z ogrodami na dachu Bilety kupione.
Wcześniej w sobotę stadion narodowy + zlot foodtrucków + mistrzostwa burgerowe (hehe obejrzymy stadion i coś chapniemy do jedzonka). Potem spacerek po Starym Mieście, z finiszem na 19tą Jazz na Starówce na Rynku. O 21.30 Festiwal Światła w Łazienkach Królewskich.
Ranek niedzielny mamy wolny, może wezmę wszystkich na pchli targ na 12 tą koncert chopinowski w Łazienkach, szybki obiadek i na 14tą20 Kopernik i do domku

Wejdź na oba dachy nie tylko na Centrum Kopernika - tam jest stosunkowo nowy ogród na dachu akle jest tez starszy ogród na dachu Biblioteku UW, ccałkiem po sąsiedzku z Kopernikiem... tu dałam foty : https://www.ogrodowisko.pl/watek/3346-biblioteka-uw-ogrod-na-dachu

A na wieczorny pokaz fontann na podzamczu pod Zamkiem nie idziecie ?
popcorn 10:28, 26 sie 2015

Małgoś, dzięki, zobaczymy
Margarete 10:35, 26 sie 2015

Ale tu sie dzieje, świdry, glebogryzarki, poplony,bronowanie, ostra skiba..........no, no, no...całkiem na poważnie i profesjonalnie sie porobiło, nie tam co u mnie łopata, szpadelek.....i ręczna robota
I tak cie podziwiam Karolcia - ja czasem narzekam że mam mało miejsca na posadzenie tego czy owego, ale większemu ogrodowi sama bym nie podołała...
Buziaki!
popcorn 10:39, 26 sie 2015

Małgosiu, dam radę Lubię grzebać w ziemi I wkurza mnie że nie mam miejsca na warzywka, tylko poupychane tu i tam :/ a tam pergolkę pod winorośle też będę miała i stojaki pod jeżyny i maliny z rozciągniętymi linkami stalowymi, żeby się nie pokładały - ale wypas

Dzisiaj przychodzi pan na dokładne pomiary, zakres prac (z montażem!) i wygląd pergolek już dogadany

i zniknie mi z rabat sporo krzewów - mam w sumie 6 kamczatek, 9 amerykanek, 4 porzeczki czarne, 4 winorośle - zrobi się przestrzeń, trochę posprzątam
ren133 11:13, 26 sie 2015

popcorn napisał(a)
Małgosiu, dam radę Lubię grzebać w ziemi I wkurza mnie że nie mam miejsca na warzywka, tylko poupychane tu i tam :/ a tam pergolkę pod winorośle też będę miała i stojaki pod jeżyny i maliny z rozciągniętymi linkami stalowymi, żeby się nie pokładały - ale wypas

Dzisiaj przychodzi pan na dokładne pomiary, zakres prac (z montażem!) i wygląd pergolek już dogadany

i zniknie mi z rabat sporo krzewów - mam w sumie 6 kamczatek, 9 amerykanek, 4 porzeczki czarne, 4 winorośle - zrobi się przestrzeń, trochę posprzątam

Też podziwiam Cię za te wszystkie plany i życzę powodzenia w ich realizacji
PS Wybierasz się może w najbliższym czasie do LM?
popcorn 11:16, 26 sie 2015

Reniu, wczoraj byłam a co potrzebujesz?
popcorn 15:59, 26 sie 2015

Poplon już w drodze Pewnie jutro dojedzie tymczasem za chwilę fajrant, pogoda cudna, idę walczyć z chwastami
Teraz nie mam miejsca na ognisko, mus coś wymyślić.. hmm może wygospodaruję z działki kawałek na ten cel? W miejscu planowanej szklarni/tunelu? hmm