Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Żywopłot mieszany 23:02, 07 sie 2019

Do góry
Proszę o poradę w sprawie żywopłotu. 2 lata temu sąsiad posadził szpaler cyprysików, więc planowałam, że nie będę robić już po tej stronie własnego żywopłotu. Niestety cyprysiki rosną marnie, prawdopodobnie przez złe podłoże (po dwóch latach powinny wyglądać jak egzemplarz przy bramie). Wydaje mi się, że nie mam co liczyć, że one urosną i stworzą ładne tło dla moich nasadzeń. Czy dobrym wyjściem będzie posadzenie po mojej stronie np. szmaragdów? Czy towarzystwo cyprysików nie będzie im przeszkadzać we wzroście? A może zastosować pęcherznicę kalinolistną? Jeśli cyprysy kiedyś urosną, pęcherznica stanowiłaby trochę niższe piętro?
Dwa ogrody 23:01, 07 sie 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Cześć Mariolko!
Dobrze rozumiem,że te cudowności które nam tu serwujesz, to już w tym drugim ogrodzie, w którym jeszcze nie mieszkasz tak docelowo i w pełni?

PS Cieszę się ,że mogłam Cię poznać osobiście Fajnie się rozmawiało! Twoja kuzynka też sympatyczna! Pozdrów ją ode mnie!

Mnie też miło było Cię poznać, Aniu. Koleżankę oczywiście pozdrowię. Tak, fotki z nowego ogrodu. Jeśli dobrze pamiętam, było coś o dereniu.. taki jest już w nowym ogrodzie, wyprowadzony na drzewko, bo miejsca mało Owocuje.

Ogród z rzeźbą 22:59, 07 sie 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Lubię ludzi, dla których to jest kolorowy!
O tak! Dla mnie to też jest na maksa miks kolorów. Więcej to już pstrokato

Cześć z powrotem

Cześć
A niech Ci zębiska na tę pstrokaciznę zazgrzytają:

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:59, 07 sie 2019

Do góry
Pies pilnował, a ja sobie kwiatki wieszałam

chwast od sąsiadki do mnie przełazi, nie mam czasu powyrywać walczę z błockiem

zakwitły kaliny bodnanteńskie Down i Charles Joy( czy jakos tak)

Ogród z rzeźbą 22:57, 07 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
wiesz, to nie jest takie trudne )) co i jak mogę napisać ale jak mam być szczera u ciebie te betonowe płyty z grysem po prostu pasują. Ładnie z kamiennym murkiem rabaty współgrają. Z kostką takiego efektu by nie było.

Miodzik na serducho lejesz Kochana.
Wybacz, ale z korepetycji nie skorzystam

Dwa ogrody 22:56, 07 sie 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
ŁAŁ!!!
Jakie cudne

ten już kwitnie na rabacie
Ogród z rzeźbą 22:55, 07 sie 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Zana widoczki u Ciebie jak zwykle, że oczu nie można oderwać. Uwielbiam takie klimaty. Jak patrzę na tę Twoją Raureif to wierzyć mi się nie chce, że u mnie taka może kiedyś będzie, bardzo się cieszę, że ją mam.
Ścieżka i otoczenie pięknie się spisują

Eeee, Kochana, jak u Ciebie te hektary rabat dojrzeją i buchną to nam po prostu gały od patrzenia spuchną.
Myślę, że Raureif już w przyszłym roku Cię pozytywnie zaskoczy. Ja swoją muszę już dzielić a na dodatek jakieś wiejskie kocury przyłażą i się na niej bezczelnie wylegują robiąc z niej naleśniki. No cholera mnie bierze, jedną kępę nawet bezczelnie obsrały. Draństwo i Chamstwo po prostu!

Limki mam wreszcie po wiosennym drastycznym cięciu przyzwoite

Dwa ogrody 22:55, 07 sie 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
U Ciebie Mariolu, mnóstwo odmian rozchodników, rojników
Rojniczki od Ciebie cieszą mnie ogromnie, szczególnie jeden zachwyca

Cieszę się Wczoraj banda wróbli napadła na moje rojniki, znów jak w ubiegłym roku dziobią soczyste listki. Wytoczyłam ciężkie działa: stracha z mojej bluzy, namalowanego naprędce czarnego kruka na kartonie, zawiesiłam go na długim sznurku na kiju. Trochę pomogło, ale co odważniejsze z boczku i tak podskubywały listki. Skapitulowałam i przykryłam donice firanami. Dziś je odkryłam, bo nie było wróbli widać. Pojawiły się znów po południu całą gromadą i znów rozłożyłam firankę. W ub. roku pozjadały mi niektóre rojniki prawie do zera. Nie chodzi tu o wodę, bo mają ją w oczku i baliach, szkodników na roślinach nie ma, co jest grane?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:54, 07 sie 2019

Do góry
po tym pilnowaniu w ogrodzie było kąpanie

Wodę lubię suszarki nie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:52, 07 sie 2019

Do góry
Pańcia w ogrodzie pracuje, a psiak prosze pilnuje chaty

Co ten Pan młotkiem robi?
Ogród z rzeźbą 22:50, 07 sie 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
Tak, perovskia jesli ma zbyt bogato i wilgotno to się wykłada.

Wiem. Jak tam ten piach urabiałam, to jeszcze nie wiedziałam, że perowskię tam posadzę. Teraz trza jej jednak znaleźć inne miejsce, może się kobita usztywni.

Skąpana w słońcu 22:48, 07 sie 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jeżówki sliczne, ale zastanawiaja mnie te borówki i firany, jakie ptaki zjadaja Wam te borówki, bo mam dwa krzaczki i nie wyjadają u mnie ani borówek, ani winogron, a mam i kosy i szpaki w dużych ilościach

U mnie takimi łakomczuszkami są szpaki. Jeden chodzi za mną jak pies,są coraz mnie płochliwe.

Ogród z rzeźbą 22:48, 07 sie 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Anula zdjęcia to wiesz a z kwitnących wiosną to jeszcze masz wszelkiej maści prymulki... Ja uwielbiam i dosadzam ciągle po trochu.

A ja jakoś za prymulkami nie przepadam. Kuszą mnie raczej tylko te letnie, japońskie.

Vintage Wine z molinią w niestety ostrym słońcu

Ogród z rzeźbą 22:44, 07 sie 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ja nie przepadam za kostką granitową bo jest krzywa i wszystko w niej rośnie więc Twoje płyty mi się bardzo podobają .

No Eureka!. Dzięki Agato. Już ani złego słowa nie powiem na moje płyty. Kładłam je zresztą dosyć blisko siebie, żeby właśnie zminimalizować możliwość zachwaszczenia.

Szersze ujęcie chaosu na słonecznej

Dwa ogrody 22:43, 07 sie 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Mariola, znowu zajrzałam do ciebie i z ogromną przyjemnością obejrzałam nowe zdjęcia.

Ślicznie dziękuję

Ogród z rzeźbą 22:41, 07 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
ha - takie samo mam połączenie! Perowskia z rudbekią. Tylko moje marne ilości
Perowskia za żyzno może mieć i za dużo wody.

Może być, że i jedno, i drugie. Trochę dobroci tam poszło. W tym miejscu był czysty suchy piach, sporo narzuciłam. I linie kroplujące tam akurat tak lecą, że ciężko przesunąć. Trzeba będzie przesadzić.

A to żółte zza płotu się wysiało.

Dwa ogrody 22:40, 07 sie 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Cudowne róże, przepych na rabatach, widoki pachnące latem

Cóż to za piękne lilie?
Moje białe jakoś nie chcą zakwitnąć, a moje różowe niestety troszkę ciemniejsze niż myślałam. Wolałabym taki kolor jak Twoich

Lato gorące, bez deszczu, przepych zakurzony Moja glina i gęstwina w nasadzeniach pozwalają dłużej utrzymać wilgoć na rabatach. Poszukałam dla Ciebie fotki z tymi liliami, niestety nn z dawnych czasów.

Skąpana w słońcu 22:38, 07 sie 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
podziwiam Twoje kwiecie, jeżówki, przecudne, ale i floksy i liliowce, róże.
Pięknie wszystko rośnie

Mira, bardzo dziękuję

Ogród z rzeźbą 22:35, 07 sie 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Z westchnieniem oglądam Twój ogród

Oj, Gosiek, nie wzdychaj, to tylko fotki. Ja wzdycham i podziwiam Twoją wiedzę, zawsze coś ciekawego na Twoim wątku jest do przeczytania, nie wiem kiedy zaległości nadrobię.

Zadzierając obiektyw do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies