Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:55, 10 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Tawuły zachwycają wiosną, właśnie się zastanawiam czy one ładniejsze wiosną czy berberysy, bo równo idą

Trudno je porównać Jednak w tym roku znowu przesadzałem berberysy i tak mnie ich kolce potraktowaly niemiłosiernie, że wybieram miłe w dotyku tawuły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:52, 10 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)

Mój M powiada, że mam mocno wybujałą wyobraźnię - stąd pewnie to gniazdo i widzę niektóre rzeczy inaczej niż inni (a przynajmniej on )

Kreatywna jesteś, ot co
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:51, 10 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Nawet o tym nie myśl , Sebek.
Ci wszyscy, co zaczynają, potrzebują takiego zimnego prysznica i zobaczenia nie tylko PO, ale także PRZED. Że te wszystkie ogrody powstały z niczego, że robiłeś takie same błędy, że przesadzałeś roślinki nie raz, a wiele razy, że o ogród trzeba dbać i ze wszystko potrzebuje czasu. Ja oglądając twój ogród, małej Mi, Any, Danusi codziennie sobie uświadamiam, ze moje puste, gołe rabaty będą piękne, ale za jakiś czas, nie od razu. Za rok, za dwa, za ...
Te wszystkie instruktarze, doświadczalne sadzenie roślin jest naście razy bardziej wartosciowe, niż te wszystkie ładne portrety roślin.
Dziękuję za te dwa wątki, po prostu

Chyba rzeczywiście masz rację Na początku takie zdjęcia w innych wątkach tez dawały mi nadzieję, że i u mnie powstanie kiedyś ogród
Roztoczańskie klimaty 22:27, 09 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Zeta - adoptuj mnie, pliiiis Ale cudne wnętrza - aż chce się je skopiować na Pinterest do inspiracji na wymarzony dom!

Rany Seba co Ty a mi się ciągle cos nie podoba i zmieniam ...teraz mam na tapecie zmienić meble w Maksa pokoju aż mnie korci.......ale jak coś to zapraszam na kawusię......z adopcją gorzej syna już mam przydałaby się dziewczynka
"W kolorze blue" 20:38, 09 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Drugi już? Może fiskarsa kup - mi dopiero padł po dwóch latach I nie bolało po kieszeni aż tak jak w przypadku JB... Ale mieć Bentleya w garażu... Kusi by kupić ponownie

Też lofty poproszę na PW I jeszcze pytanie mam co to za farbę na suficie masz?
Tak zrobię, bo sprzęt fiskarsa mam już 10 lat i nic się nie dzieje
Makowo na Kociewiu 20:28, 09 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Będzie ogrodnik Skoro tak się cieszy na myśl jazdy taczkami

Donice wygladaja bosko - moje dopiero będę próbować zapełnić w niedziele, bo dopiero wtedy będę w K.

Franuś na okrągło się uśmiecha
Wsadziłam na razie doniczki z hiacyntami a później zobaczę... najładniej wyglądałyby kulki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:19, 09 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

O gnieździe nie pomyślałem, ale w sumie wygląda podobnie

Mój M powiada, że mam mocno wybujałą wyobraźnię - stąd pewnie to gniazdo i widzę niektóre rzeczy inaczej niż inni (a przynajmniej on )
Moja codzienność - ogród Oli 20:17, 09 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Co nie posadzisz w tych donicach będzie pięknie Choć te niebieskości i do mnie przemawiają

Ja może w tym roku wreszcie na kule bukszpanowe się skuszę o ile będą dostępne na moją kieszeń

Niebieskości fajne ale nie mam nic w tym kolorze w ogrodzie i chyba coś zielonego jednak posadzę
Kule bukszpanowe w zeszłym roku w donicach mi zmarniały, w gruncie odżyły ale na pewno jeszcze kiedyś do nich wrócę
Makowo na Kociewiu 20:15, 09 kwi 2015

Do góry
Będzie ogrodnik Skoro tak się cieszy na myśl jazdy taczkami

Donice wygladaja bosko - moje dopiero będę próbować zapełnić w niedziele, bo dopiero wtedy będę w K.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:10, 09 kwi 2015

Do góry
Czekamy więc na pergolę Altany z gabionami jakoś od początku nie mogę sobie w myślach zwizualizowac... Nie będzie za dużo tego dobra? Dwa tarasy i jeszcze miejsce do siedzenia... Ale skoro chyba trzech architektów współpracowało to na pewno wiedzieli co robią

Ps - co do zaliczek - negocjuj by dawać zadatki A chyba jeszcze malowanie drewna ma domu Was czeka to tym bardziej
Roztoczańskie klimaty 19:29, 09 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Zeta - adoptuj mnie, pliiiis Ale cudne wnętrza - aż chce się je skopiować na Pinterest do inspiracji na wymarzony dom!

hihihi to się nazwya dziecko wielu mam
Czasem słońce czasem deszcz 07:33, 09 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewo, poczytałem Twój wątek od początku i oczy się mi cieszą do Twoich rabat - pięknie Ci idzie zakładanie ogrodu
U mnie z żurawek jedynie Southern Comfort dobrze zniosly zimę... Ale rezygnuję z nich, bo opuchlaki spowodowały moją niechęć do nich... Koniecznie sprawdzaj doniczki przy zakupie czy aby nie mają tego paskudztwa!

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Sebek, po ostatnich przymrozkach już i te żurawki którymi chwaliłam się wcześniej nie wyglądają tak ładnie, tak że kolejne czyszczenie przede mną. Muszę jeszcze wyrobić u siebie nawyk zaglądania do doniczki w czasie kupowania roślinek zwykle jestem tak rozgorączkowana zakupami że o tym zapominam
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:13, 09 kwi 2015

Do góry
Kuklik - ten wpis o tunelu też mnie zastanowił Królowa zgodnie z opinią Kasi śmieci i nie lubi wody. Zupełnie jak mój pies.. ale ślepy ciągle w oczku ląduje..a my za nim. Dziś znów akcja reanimacja. I dziś pierwszy raz widziałam, że mój pies który nigdy do wody nie wszedł, bo się bał.... umie pływać. Pływał w koło, bo nie mógł ślepy trafić do brzegu... a na brzeg sam nie wyjdzie. Mąż z jednej strony oczka w wodzie, ja z drugiej i łapaliśmy głuptoka. Szczękał biedak zębami przez 2 godziny... ale wysuszony suszarką powoli odżywa. Melduję, że jeszcze zimno na pływanie..
Kasiu - G.H. Kern mam nadzieję, że da się poprowadzić dość wąsko, bo miejsca za wiele to on nie ma U mnie magnolie są nękane przez przędziorki.. myślałam, że choroba grzybowa, ale to jednak przędziorki. I właśnie jego uwielbiają. Ale wiosną promanal i raz coś innego w sezonie i już nie mam z nim problemów.

Kacha, Ola, Agata, Ania - czytając o wadach tej róży duża szansa, że pójdzie w ludzi.. ale na razie daję jej szansę Myślę tylko gdzie ja dać Ogród duży ale nie ma już miejsca A wsadzić aby wsadzić jest bez sensu. Jeszcze myślę...

Sebek - każdemu facetowi marzy się prawdziwa królowa

Oj nóżki mi się powoli rozgrzewają Pies nie trzaska już zębami..... pora brać się do pracy.. od dziś słoneczko pięknie świeci ma być już wiosna..
Makowo na Kociewiu 00:10, 09 kwi 2015

Do góry
A wiesz, że moje tez jakoś bardzo słabo wyglądają? Jeśli nie zakwitną to tez nie kupię... Czekam na donice!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:10, 09 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Aniu - jak patrzę na moje początki i zdjęcia, które wstawiałem jak i opis "problemów" ogrodniczych to mam ochotę usunąć te dwa wątki i zacząć trzeci, nowy

Nawet o tym nie myśl , Sebek.
Ci wszyscy, co zaczynają, potrzebują takiego zimnego prysznica i zobaczenia nie tylko PO, ale także PRZED. Że te wszystkie ogrody powstały z niczego, że robiłeś takie same błędy, że przesadzałeś roślinki nie raz, a wiele razy, że o ogród trzeba dbać i ze wszystko potrzebuje czasu. Ja oglądając twój ogród, małej Mi, Any, Danusi codziennie sobie uświadamiam, ze moje puste, gołe rabaty będą piękne, ale za jakiś czas, nie od razu. Za rok, za dwa, za ...
Te wszystkie instruktarze, doświadczalne sadzenie roślin jest naście razy bardziej wartosciowe, niż te wszystkie ładne portrety roślin.
Dziękuję za te dwa wątki, po prostu
Roztoczańskie klimaty 00:04, 09 kwi 2015

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:00, 09 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Jak to u Madżenki Gabisia napisała minimalizm jest łatwiejszy, różnorodność wymaga!!
Sebek zakupiłam dziś 3 sześciany mniam... takie śliczne jak Twoje

Mądrze powiedziane - mus zapamiętać
Sześciany są the best
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:59, 08 kwi 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
kupiłam dzisiaj dolomit ...oprócz lawendy pod co jeszcze sypałeś ?

Kamienie Przygotowałem dla niej tak spartańskie warunki, że teraz już nie ma wyjścia - musi urosnąć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:58, 08 kwi 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)

Sebek długo masz te pierwiosnki ???
miałam takie w trzech kolorach i po zimie nie mam ...

Agata - 4 lata chyba już u mnie goszczą... Ale pierwiosnki mnie nie lubią
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:57, 08 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Cieszę się na te Twoje donice ... Moje dojechały ... Wydaje mi się , że będą lepsze niż poprzednie dlatego , że czarne i z lepszego materiału szyte ... Zastanawia mnie jedynie , że skoro moje to Ecolite i wykonane są z włókna szklanego i Twoje również Ecolite ale betonowe to co jest prawdą a co fałszem ... hmmm ...może się nie znam

Niech Ci służą jak najdłużej , moje stare będę rozbierać w weekend

Sylwia - wydaje mi się, że ja jednak z włókna szklanego kupowałem - a wyglądają jak betonowe... Za mało na towaroznastwie się przykładałem i materiałów nie potrafię rozróżnić - nie wiem za co miałem 5

Kolejnego rozbierania współczuję... Ale będzie też okazja by zasadzić w nich nowości, które na ostatnią komunię będą w sam raz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies