Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 20:44, 08 kwi 2015

martaibartek napisał(a)
Sebek piękna wiosna w twoim ogrodzie.
Robisz bardzo klimatyczne zdjęcia

Zdjęcia - temat rzeka Marzy mi się kiedyś zrobienie kursu fotograficznego, ale to na końcu "To do list" Lubię się bawić aparatem i fajne jest to, że mogę się z Wami podzielić efektami tej właśnie zabawy
Syla 20:49, 08 kwi 2015

Cieszę się na te Twoje donice ... Moje dojechały ... Wydaje mi się , że będą lepsze niż poprzednie dlatego , że czarne i z lepszego materiału szyte ... Zastanawia mnie jedynie , że skoro moje to Ecolite i wykonane są z włókna szklanego i Twoje również Ecolite ale betonowe to co jest prawdą a co fałszem ... hmmm ...może się nie znam

Niech Ci służą jak najdłużej , moje stare będę rozbierać w weekend
agata19762 20:52, 08 kwi 2015

Sebek napisał(a)
Czosnki wyglądają obiecująco

Sebek długo masz te pierwiosnki ???
miałam takie w trzech kolorach i po zimie nie mam ...
agata19762 20:54, 08 kwi 2015

kupiłam dzisiaj dolomit ...oprócz lawendy pod co jeszcze sypałeś ?
makkasia 23:36, 08 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Ta różnorodność - błogosławieństwo jak i przekleństwo Bo zmiesić tyle różnych roślin to nic - tylko jak je ułożyć, by wszystko ze sobą współgrało? Dlatego ciągle przeprowadzam rewolucje - po nazwie wątku można się zresztą tego domyślić U mnie też rośliny były tycie - teraz sekator to moje nieodłączne narzędzie, bo zrobił się busz Daj swoim roślinom czas - a pokażą na co je stać

Jak to u Madżenki Gabisia napisała minimalizm jest łatwiejszy, różnorodność wymaga!!
Sebek zakupiłam dziś 3 sześciany mniam... takie śliczne jak Twoje
Sebek 23:57, 08 kwi 2015

Syla napisał(a)
Cieszę się na te Twoje donice ... Moje dojechały ... Wydaje mi się , że będą lepsze niż poprzednie dlatego , że czarne i z lepszego materiału szyte ... Zastanawia mnie jedynie , że skoro moje to Ecolite i wykonane są z włókna szklanego i Twoje również Ecolite ale betonowe to co jest prawdą a co fałszem ... hmmm ...może się nie znam

Niech Ci służą jak najdłużej , moje stare będę rozbierać w weekend

Sylwia - wydaje mi się, że ja jednak z włókna szklanego kupowałem - a wyglądają jak betonowe... Za mało na towaroznastwie się przykładałem i materiałów nie potrafię rozróżnić - nie wiem za co miałem 5

Kolejnego rozbierania współczuję... Ale będzie też okazja by zasadzić w nich nowości, które na ostatnią komunię będą w sam raz
Sebek 23:58, 08 kwi 2015

agata19762 napisał(a)

Sebek długo masz te pierwiosnki ???
miałam takie w trzech kolorach i po zimie nie mam ...

Agata - 4 lata chyba już u mnie goszczą... Ale pierwiosnki mnie nie lubią
Sebek 23:59, 08 kwi 2015

agata19762 napisał(a)
kupiłam dzisiaj dolomit ...oprócz lawendy pod co jeszcze sypałeś ?

Kamienie Przygotowałem dla niej tak spartańskie warunki, że teraz już nie ma wyjścia - musi urosnąć
Sebek 00:00, 09 kwi 2015

makkasia napisał(a)

Jak to u Madżenki Gabisia napisała minimalizm jest łatwiejszy, różnorodność wymaga!!
Sebek zakupiłam dziś 3 sześciany mniam... takie śliczne jak Twoje

Mądrze powiedziane - mus zapamiętać
Sześciany są the best
Iwk4 00:10, 09 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Aniu - jak patrzę na moje początki i zdjęcia, które wstawiałem jak i opis "problemów" ogrodniczych to mam ochotę usunąć te dwa wątki i zacząć trzeci, nowy

Nawet o tym nie myśl , Sebek.
Ci wszyscy, co zaczynają, potrzebują takiego zimnego prysznica i zobaczenia nie tylko PO, ale także PRZED. Że te wszystkie ogrody powstały z niczego, że robiłeś takie same błędy, że przesadzałeś roślinki nie raz, a wiele razy, że o ogród trzeba dbać i ze wszystko potrzebuje czasu. Ja oglądając twój ogród, małej Mi, Any, Danusi codziennie sobie uświadamiam, ze moje puste, gołe rabaty będą piękne, ale za jakiś czas, nie od razu. Za rok, za dwa, za ...
Te wszystkie instruktarze, doświadczalne sadzenie roślin jest naście razy bardziej wartosciowe, niż te wszystkie ładne portrety roślin.
Dziękuję za te dwa wątki, po prostu