Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 15:06, 05 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Nie wiem czy Ci pisałam że chyba buksy dobrze jest opryskiwać systematycznie co 10 dni. Mnie też ostatnio wkurzyło że na nie pryskanych były gąsienice.

Coś tam ciągle zmieniasz widzę, taki los zapalonych ogrodników Fajnie jak zmiany wychodzą na lepsze dalie oglądam u innych ale nie są moim wyzwaniem

Lubię jak ogród się zmienia wraz z porami roku,ale także z dnia na dzień i jak ciągle coś nowego rozkwita,czy zmienia barwę.Taki ogród nigdy się nie nudzi...przynajmniej mi Przesadzam więc i dosadzam, bo to mimo wszystko młody ogród a i ja dopiero się go uczę.Np.posadziłam w tamtym roku hortensję Polar B.,a przed nią pysznogłówki i było ok.W tym roku pysznogówki oszalały z wysokością i hortensji zza nich nie widać. Mam tylko nadzieje że w przyszłym roku hortensja będzie wyższa i pysznogłówki już jej nie przegonią wysokością,więc jeszcze poczekam z przesadzaniem
Klon KIKU zaczyna się pięknie przebarwiać z oliwki na czerwień i bardzo podoba mi się z tą limonką hortensji, ale kiedyś nie wiem jak się razem tam pomieszczą ,trzeba będzie ciąć lub przesadzać -tak więc nudzić się nie będę,wszelkie zmiany są ciekawe

Ogród z wilkiem zamkn. 14:59, 05 sie 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Madziu nadrobiłam. Sylwia pokazała bardzo piękny ogród. Cudnie u Ciebie

Asiu dziękuję
jeszcze nie wszędzie ale pomalutku

Ogród z wilkiem zamkn. 14:58, 05 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

alez tam u Madzi pięknie

Aniu dziękuję u Ciebie też pięknie jest jestem na bieżąco ale mało piszę -niestety ten czas wolny szybciutko ucieka i nawet u siebie nie jestem w stanie na bieżąco odpowiadać

Ogród z wilkiem zamkn. 14:55, 05 sie 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Sylwii dziękuję za zdjęcia znanego a jednak odmienionego ogrodu.
Madziu, muszę, no po prostu muszę zostawić: Ach! Och!

Wacław dziękuję ja sama nie mogę napatrzeć się na zdjęcia Sylwii
ja nie potrafię tak ładnie cykać
dosadzona runianka od Anitki -mam nadzieję ,że ładnie pozarasta te puste placki co były

Ogród z wilkiem zamkn. 14:53, 05 sie 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Madziu uwielbiam do Ciebie zagladac bo za kazdym razem jestem dopieszczona twoimi krajobrazami przepiekne masz gatunki roslin widac ze dobrze im u ciebie jezowki tak uwielbiam a twoje te pelne jakby czerwone w szczegolnosci mnie zachwycają nowa czesc jestem spokojna o nią bo zdecydowanie bedzie do czego powzdychac za rok lub dwa ❤

Kasiu dziękuję Kochana tyle miłych słów

nowa dekoracja tarasowa buda psia bez dachu- tu wylądowała i służy jako stolik na doniczki i o dziwo w tym miejscu psica chętnie w niej przesiaduje

Ogród z wilkiem zamkn. 14:50, 05 sie 2019

Do góry
beata_m napisał(a)
nooo mnie się też na nim oko od razu zawiesiło!!! Bardzo fajnie to wygląda ... jak Danusia pisze ... za rok, dwa jak się wszystko rozrośnie będzie szał!

A póki co nie nadążam za Tobą kobieto!!!!!
śmietnikowa, bukowa .... !!!!
jest moc

Beata dziękuję
wiesz ,że na fotkach zawsze ładniej
druga cześć pomalutku powstaje ...tam zamierzam robić małoobsługowe rabaty ,ale ze mną to nigdy nic nie wiadomo

Ogród z wilkiem zamkn. 14:44, 05 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)
Magda, to ujęcie zacytowane powyżej przez Wiole powala na kolana!!! Jak zaprojektowane przez świetnego architekta krajobrazu!
Powiedz, jakie masz wymiary tego fragmentu ogrodu, konkretnie interesują mnie te długości orientacyjne tych kolorowych linii?

Ewa dziękuję bardzooooo za takie cudowne komplementy

dzięki dziewczynom i forum tak jest

nie będę wymieniać ,bo nie chciałabym którejś osoby pominąć ,ale wielki wkład jest tu mądrych ,dobrych duszyczek

o długościach odpowiedziałam u Ciebie

Ewa proszę Cię podpowiedz ,gdzie u Ciebie szukać zakładanie trawnika ?

od kilku dni walczę z ziemią i teraz nie wiem co jeszcze zrobić ,żeby chociaż jeden z moich trawników był taki piękny jak Twój

na razie przekopany ,odchwaszczony ,równany z poziomicą …
na pewno jeszcze raz przemieszam z piaskiem ….ale dawać jakieś dobroci ?
kompost ? lepszą ziemię ?

tu gdzie palety naukładane będzie basen ,dlatego chciałabym tam mięciutki idealny trawniczek ….ma być obudowany i z podestem na równo z trawnika ….kiedyś ...
coś w tym stylu
https://pl.pinterest.com/pin/370139663118794005/
https://pl.pinterest.com/pin/179229260155822062/
Za drzwiami do ogrodu... 14:40, 05 sie 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Aniu, cudnie. Na bogato.
Co to się pnie po cegle, nad drzwiami?

Kolorystyka to u mnie bogata i różnorodność roślin też,ale próbuję je po trochu grupować.Niestety przeważnie kupuje po jednej sztuce jednego rodzaju,bo zawsze tyle mi się podoba,a budżet wiecznie ograniczony,że kupienie czegoś w ilości choćby trzech sztuk ogranicza moje zadowolenie w chwili zakupu.A w domu już żałuję że znowu napaćkam pojedynczo i na efekt trzeba czekać
Po murze Basiu, rozpięta jest NN czerwona róża pnąca.Ma teraz nowe jaśniutkie przyrosty.Jak na razie kwitnienie powtarza skromniutko.

Ogród z wilkiem zamkn. 14:33, 05 sie 2019

Do góry
Grodzia napisał(a)
ależ pięknie u Ciebie

dziękuję bardzo jeszcze wiele do zrobienia ,ale pomalutku ..

i tak cieszy mnie ,to co już jest

Ogród z wilkiem zamkn. 14:32, 05 sie 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wszystko nabierze nowego wymiaru, gdy drzewa się rozrosną

oj tak mam nadzieję ,że długo nie każą na siebie czekać
dziękuję za odwiedziny

Ogród z wilkiem zamkn. 14:31, 05 sie 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Madziu po zmianach Twój ogród nie do poznania,wszystko pięknie się komponuje
A widok na całość przepiękny swietnie wyszly te rabaty po zmianach i te obrzeza i plyty ,extra trawniczek jaki zieloniutki

Kibicuję Ci w aranżacji nowej części ogrodu

Pozdrawiam

Wiolu dziękuję bardzoooo

nowa część pomalutku też zacznie jakoś wyglądać ,bo na razie to hmmm

.....tu na razie jest ściernisko ,ale będzie ….ogród

i na usprawiedliwienie
te czarne szmaty to zacienienie dla przesadzonych pnących róż -nie ozdoba ,ale zwieszone były ,a teraz przynajmniej stoją
Ogród z wilkiem zamkn. 14:27, 05 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Wooow, cudne widoki!

Madziu, niesamowicie Ci porosło to zielone towarzystwo

Zakochałam się w kępie białych kosmosów-przeboskie! Zastanawialam się, czy w razie zakupu nasion są selekcjonowane kolorami-do tej pory nigdy się nad nimi nie zastanawiałam, a tu jakoś dziś jak obuchem w głowę po tej fotce.

Kosmosy wysiewa się prosto do gruntu? Bo ja innych siewów nie biorę pod uwagę

Kasiu dziękuję

ja kupuję sadzonki kosmosów-u mnie były po 5 zł - a te z zeszłego sezonu mi się nie wysiały ,albo wyplewiłam -nie wiedząc co to

bardzo je lubię -mam nadzieję ,że się tym razem wysieją ,albo znowu będę kupować

Salvia - szałwia 14:15, 05 sie 2019

Do góry
O tu w koleczka 2 rozplenice Hamekb, ktore szalwia totalnie zaslania... chyba zeby muejscami zamienic albo rozplenice na inna trawe wymienic?
Tylko jaka?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:12, 05 sie 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poszłam na całość

Łał...zaszalałaś Danusiu przez myśl by mi nie przeszło, że tam tyle jeszcze można zamieścić .
Duże zielone to może niżej szczepiona Umbra, mam trzy po przeciwnej stronie i jedną przy wjeździe.Tylko ile odsunąć się od domu?.
Nie wiem czy nie mam tam za mało miejsca?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:05, 05 sie 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Może buk Purpurea Pendula? Ale nie, będzie za pstrokato, lepiej kuliste zielone ale duże.

No właśnie stąd to pytanie, bo ja nie lubię jak mam pstrokato
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:52, 05 sie 2019

Do góry
bylam dzis na zakupach i kupilam sobie nowe potrki

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:39, 05 sie 2019

Do góry
Żółto-fioletowy.

C.d.n. Pewnie jak ćma w nocy przylecę
Miskant - Miscanthus 13:39, 05 sie 2019

Do góry
Elmagico napisał(a)
Drodzy
Podpowiedzcie mi proszę. 2 tygodnie temu posadziłem kilka rodzajów miskantów na słonecznym stanowisku. Dziś zauważyłem że schną im końcówki. Robią się nitkowate i żółte. Są suche. Wydawało mi się, że są to rośliny o niskim zapotrzebowaniu na wodę. Czy przy takich objawach jest to skutek zbyt małej ilości wody?

Ziemia podczas sadzenia miała pH ok 6,5. Dostały trochę ziemi uniwersalnej zmieszanej z torfem oraz podsypka z kory.
Linia kroplująca o wydajności 2l/h podlewa je około 1,5h dziennie o świcie więc może problem w drugą stronę i przelane?

U mnie przysychanie końcówek ,było skutkiem zbyt małej ilości wody
Bo miskanty lubią duuużo wody

Ja nowo sadzone miskanty podlewam raz na tydzień 10 l konewką wody, wtedy są dobrze nawodnione ,głębiej się korzenią i rosną super podlewam rzadko a dużo
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:34, 05 sie 2019

Do góry
Wersja biała.

Miskant - Miscanthus 13:33, 05 sie 2019

Do góry
dzika_roza napisał(a)
Moje gracki zaczynaja kwitnac...
z albamaru - czyli to gracki jednak?

To na pewno nie Gracki, bo te właściwe bardzo rzadko zakwitają u nas....a jeśli już to kwitną późno ,u mnie w zeszłym roku zakwitły pierwszy raz w październiku

Też w zeszłym roku kupiłam " pseudogracki "
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies