Poczytałam o suszy, rośliny marnieją ... współczuję ... ja nie narzekam bo nawadnianie działa, ale hortensje non stop w słońcu przypalone na jednym krzaku Trzymaj się
Rysunek był, bo wg niego wyceniali mi koszt robocizny, spróbuję odszukac, albo nowy w wolnej chwili naskrobię.
Odchwaszczam właśnie ta krawędź działki, bo poza miejscem pod tą ścianę jest już w całości obsadzona, więc jak będę gotowa to zrobię fotkę dla lepszego wyobrażenia jak miałoby to wyglądać.
Reniu, czytałam u ciebie, że odczyn gleby mieliście zły. Muszę u siebie sprawdzić jakoś. Może to jest powodem, że trawa nie pobiera skłądników pokarmowych, tak jak pisał Waldek. Albo jest za słaba i susza ją katuje
pewnie bym mogła jakbym miała je w doniczkach
są posadzone przy skarpie na razie, zaczęły kwitnąć. Żurawki chyba też porozdzielam jak się ochłodzi. Teraz są w jednej dużej donicy. Co o tym myślisz?
Najpierw muszę kupić miskanty i za radą lindsay80 popytam ile potrzebuję szt. Czytałam,że się mocno rozrastają ale chyba nie aż tak, żeby była ogromna karpa w przyszłym roku
A nie możesz rozstawić doniczek na tej rabacie i zrobić zdjęcie?
Widzielibyśmy proporcje I można by było określić ilości
Wydaje mi się, że na 10m długości to musi być co najmniej z 12-15szt rozchodnika żeby był efekt
Ja bym poczekała
Teraz kupiłabym miscanty i posadziła z rozchodnikami Dostawiła żurawki żeby pokombinować jak je ustawić
Wkleisz zdjęcie i będziemy dalej radzić
A ile masz rochodników? i jakie wymiary ma ta rabata?
Jeśli to te iglaczki, które masz w donicach to ja bym je tam zostawiła Ładnie wygląda taka kompozycja donicowa Żurawek nigdy za wiele A hakone? może dałyby radę jeśli słońce do 13tej? A kupiłaś już ją? Może się wstrzymaj posadź główne rośliny: miscanty i rozchodniki a potem się zobaczy?
Miscanty są fajne Dałabym taki jaki bym dostała Ale za dużo trochę dla mnie tych roślin:
A tutaj masz Malepartus z rochodnikami
Nie dodawałabym iglaczków na pniu
A hakone? A jaka to wystawa? Masz tam dużo słońca?