Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:51, 10 sie 2015

Do góry
Pięknie u Ciebie wszystko rośnie
Prawie - jak ogród 09:37, 10 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też nigdy wcześniej nie miałam tyle motyli, pszczół, bąków ...
Nawet zaczyna mi się to podobać
Pozdrawiam serdecznie

Właśnie widziałam, Reniu Twój łan lawendy U CIebie to już spore krzaczki, więc z pewnością jest gwarno
Odpozdrawiam
Tu ma być ogród :) 09:24, 10 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Gdzie tam, żadnego projektu, kiedyś chciałam, ale eM mnie od tego pomysłu odwiódł bo mieliśmy projekt aranżacji wnętrz a i tak pozmieniałam, obawiam się, że w przypadku ogrodu byłoby podobnie

Ta ściana ma być dokładnie na przeciwko wykuszu, będziemy mogli na nią patrzeć siedząc przy stole w jadalni.
Miała być nawet robiona w tym roku, ale pojawił się problem z fachowcami, jedna ekipa ciągle przenosiła termin rozpoczecia prac, druga przestrzeliła z ceną i w końcu stwierdziliśmy, że damy sobie teraz z tym spokój.
Może to i lepiej, bo na przyszły rok zostanie już niewiele do zrobienia i może będzie można zrobić to z większym rozmachem.

A masz jakiś rysunek tej ścianki?
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 09:13, 10 sie 2015

Do góry
No ale skoro podoba Ci się ta kompozycja z rozchodnikami to daj ją po prawo i po lewo a tu gdzie narysowałaś mogą być miscanty

A hortensje w tym roku sadzone?
Pokaż z bliska, plisss
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 08:45, 10 sie 2015

Do góry
śliczne zdjecie, Twoje?
a połączenie może i modne. Na O wpadły mi właśnie w oko sama bym tego nie wymyśliła przecież Ale ja raczej coś wyższego ale lekkiego chciałabym za rozchodnikami, stąd pomysł miskanta
pytanie tylko, czy może coś innego jednak byłoby też ładnego?

ren133 napisał(a)

A rozplenice z rozchodnikami, modne ostatnio?
Hirutkowy raj:)) 07:45, 10 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

I kupiłaś basen?

ee nie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:21, 10 sie 2015

Do góry
Pięknie słońce sprzyja póki co lawendzie, która ciągle kwitnie

Tu ma być ogród :) 23:57, 09 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale plany!!!
Ty masz jakiś projekt? ... czy sama sobie to w głowie układasz? Ja też chciałam ścianę wodną ... ale nie wiem gdzie mogłabym ją usytuować
Fajnie masz

Gdzie tam, żadnego projektu, kiedyś chciałam, ale eM mnie od tego pomysłu odwiódł bo mieliśmy projekt aranżacji wnętrz a i tak pozmieniałam, obawiam się, że w przypadku ogrodu byłoby podobnie

Ta ściana ma być dokładnie na przeciwko wykuszu, będziemy mogli na nią patrzeć siedząc przy stole w jadalni.
Miała być nawet robiona w tym roku, ale pojawił się problem z fachowcami, jedna ekipa ciągle przenosiła termin rozpoczecia prac, druga przestrzeliła z ceną i w końcu stwierdziliśmy, że damy sobie teraz z tym spokój.
Może to i lepiej, bo na przyszły rok zostanie już niewiele do zrobienia i może będzie można zrobić to z większym rozmachem.
Hirutkowy raj:)) 23:47, 09 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Zwykle urlop bralam jesienia,a teraz mam super,bez pracy w pracy i w domu tez nie da sie pracowac,basen by sie przydal zaraz jakas wanne napelnimy woda i popluskmy
W cale zduni wykupione baseny

I kupiłaś basen?
Tu ma być ogród :) 23:43, 09 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na razie jest plan, że będzie rósł obok rozplenic Magic Autumn, po obu stronach ściany wodnej, która mam nadzieję powstanie w przyszłym roku, bo w tym to już na pewno nie.

Chcemy zrobić gabionowa ścianę, po bokach gabionowe ławeczki i takie minimalistyczne rabaty z kolumnowymi grabami i trawami - żeby tylko pomysł został utrzymany do czasu realizacji.

Ale plany!!!
Ty masz jakiś projekt? ... czy sama sobie to w głowie układasz? Ja też chciałam ścianę wodną ... ale nie wiem gdzie mogłabym ją usytuować
Fajnie masz
Tu ma być ogród :) 23:37, 09 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

I kolejne fajne zakupy
A z czym skomponujesz Apache?

Na razie jest plan, że będzie rósł obok rozplenic Magic Autumn, po obu stronach ściany wodnej, która mam nadzieję powstanie w przyszłym roku, bo w tym to już na pewno nie.

Chcemy zrobić gabionowa ścianę, po bokach gabionowe ławeczki i takie minimalistyczne rabaty z kolumnowymi grabami i trawami - żeby tylko pomysł został utrzymany do czasu realizacji.

Ogród Magdalenka 23:26, 09 sie 2015

Do góry
Śliczny ogród Smak, precyzja, ciekawe dodatki
Zaznaczam wątek
Tu ma być ogród :) 22:22, 09 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dalej się zatrawkowuję

W tej kupie rozplenice Viridescens, Autumn Magic i Miskanty Gracillimus i Apache:

I kolejne fajne zakupy
A z czym skomponujesz Apache?
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 22:15, 09 sie 2015

Do góry
anitan napisał(a)
śliczne hortensje. Mam już posadzony szpaler tych krzaczków ok 6m długości wzdłuż tarasu. Podsadzone trawkami.
CHciałabym nie dublować ich po drugiej stronie domu, wolałabym coś innego, podobają mi się miskanty, stąd taki pomysł. Za mało na dwa rodzaje? Może faktycznie jeden będzie wystarczający, Myślałam go posadzić na tej częsci pod wyższym oknem, pas około 3-4 metry szerokości. Po bokach coś niższego, może na brzegu żurawki, albo rozchodniki. Mąż własnie zainstalował tam linię kroplującą, więc woda będzie Tylko co posadzić, żeby było lekko, łądnie i przyjemnie?

A rozplenice z rozchodnikami, modne ostatnio?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:39, 09 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

W takim razie mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie lepiej
W jakich pojemnikach kupujesz florovit? ... bo chyba sporo litrów tego wylewasz?
dwie 5 mi wystarczają
Mały ogród, ale duuużo radości 12:28, 09 sie 2015

Do góry
Nie nooo ... żartowałam przecieżŚlicznie Ci wszystko wyszło
Tylko szkoda, ze tak mało Cię na forum...

Wiesz co, ja mam pytanie odnośnie hortensji... mam swoje limki posadzone między innymi przy jałowcach (są w pełnym slońcu od 11 do 18) i trochę przypalone liście i się tak przebarwiają (nawet zrobiłam zdjęcie) i nie wiem czy powinnam je jakoś wyjątkowo traktować, nawozić czy co ... żeby fajnie wyglądały?

Podobno polecałaś komuś obornik w granulkach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:00, 09 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
pisałam kiedyś, wiosną cały ogród dostaje biohumus, potem florowit raz w miesiącu. W sezonie hortensje dostają zazwyczaj raz jeszcze poza tym nawóz do hortensji.
Te wiotkie gałązki w Vanilkach to standard, szczególnie tych młodziutkich. Pamiętam ze w pierszym sezonie bez znaczenia czy vanilki i czy limki strasznie szybko przekwitły. zrobiły się brązowe i brzydkie. Teraz niektóre kwiatostany które dotykają do traw są przypalone. Może to dziwne ale tak jakby trawy je uszkodziły, ale biorąc pod uwagę, że one są ostre to wszystko możliwe

W takim razie mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie lepiej
W jakich pojemnikach kupujesz florovit? ... bo chyba sporo litrów tego wylewasz?
Ogród na glinie 10:51, 09 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No może w sumie masz rację ... a śmierdzi okrutnie

Trzeba mieszać gnojowke. Jak się przestanie pienić znaczy że dobra.
A śmierdzi faktycznie okropnie.
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 10:25, 09 sie 2015

Do góry
anitan napisał(a)
koszę, nawadniam, koszę, nawadniam.... raz trochę podsypałam azofoską

A czytałaś u mnie o historiach trawnikowych - niewłaściwym ph?
Kilka dni temu podsypałam siarczanem amonu i różnica jest ogromna
Sama nigdy bym na to nie wpadła
Pozdrawiam
Ogród na glinie 10:18, 09 sie 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

może już gotowa, bo tak gorąco....

No może w sumie masz rację ... a śmierdzi okrutnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies