Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:57, 08 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ana to jak często i czym je dokarmiać żeby dobrze rosły? ... moje na słońcu prawie cały dzień mają ciągle przypalone liście ... chociaż już młode nowe przyrosty są całe ładnie zielone i na jednej limce 2 kwiaty mam częściowo zasuszone. Jedne piękne duże kwiaty na sztywnych pędach inne wiotkie i pokładają się ... A może to tak jest tylko w pierwszym sezonie?
pisałam kiedyś, wiosną cały ogród dostaje biohumus, potem florowit raz w miesiącu. W sezonie hortensje dostają zazwyczaj raz jeszcze poza tym nawóz do hortensji.
Te wiotkie gałązki w Vanilkach to standard, szczególnie tych młodziutkich. Pamiętam ze w pierszym sezonie bez znaczenia czy vanilki i czy limki strasznie szybko przekwitły. zrobiły się brązowe i brzydkie. Teraz niektóre kwiatostany które dotykają do traw są przypalone. Może to dziwne ale tak jakby trawy je uszkodziły, ale biorąc pod uwagę, że one są ostre to wszystko możliwe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:32, 07 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a masz ją długo? Vanilki w pierwszym roku nie powalają, pozatym jak wszystkie hortki są żarłoczne, lubią dokarmianie i wodę...

Ana to jak często i czym je dokarmiać żeby dobrze rosły? ... moje na słońcu prawie cały dzień mają ciągle przypalone liście ... chociaż już młode nowe przyrosty są całe ładnie zielone i na jednej limce 2 kwiaty mam częściowo zasuszone. Jedne piękne duże kwiaty na sztywnych pędach inne wiotkie i pokładają się ... A może to tak jest tylko w pierwszym sezonie?
Prawie - jak ogród 23:18, 07 sie 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Widziałam, widzialam

Lawenda przyciąga wszystkie latające. W życiu u mnie nie widziałam tyle bzyczków, co teraz

Ja też nigdy wcześniej nie miałam tyle motyli, pszczół, bąków ...
Nawet zaczyna mi się to podobać
Pozdrawiam serdecznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zajrzyj koniecznie spodoba Ci się i będziesz miała lepsze wyobrażenie jak w przyszłym roku bedzie wyglądać Hameln z rozchodnikami.

A ja dziś byłam w kilku miejscach oglądać kamień ogrodowy.
Jaki jest ten Twój, znasz nazwę i jaka frakcja?

Ja chyba najbardziej skłaniam się do zakupu grysu szarego o frakcji 16-22 mm lub 22- 30mm (on chyba jest z granitu strzegomskiego), cena średnio 300 zł za tonę.

Jaką grubość rozkładasz i czy dajesz pod niego agrowłókninę?

Byłam Piękne zestawienie i zadbany ogród ... i mam nadzieję, że u mnie rozplenica tak nie wybuja

Jeśli chodzi o kamień to mam taki jasny grys i ciemnoszary grubszy kamień ... niestety nie znam konkretnych nazw i frakcji. eMowi podoba się bardzo ten jasny ale mi on jakoś nie leży bo białe donice nie maja przy nim odbicia ... a rozkładam "na oko" i daję włókninę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 07 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)

U mnie dluugo

To znaczy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:46, 07 sie 2015

Do góry
AlKa napisał(a)

Cudny

Zobaczymy jak się sprawdzi na rabacie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 07 sie 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
mi się jęczmień też podoba
myślałam że to zwykły

No właśnie ... byłam dzisiaj w co i zapomniałam zapytać o ten jęczmień
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:43, 07 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Super ten rozchodnik, nie wiedziałm o istnieniu takiego azurowego, te które znam zarówno ciemne jak i jasne maja bardziej zbite kwiatostany.
Z pastelli bedziesz zadowolona
Donice z rozplenicami i rozchodnikiem wyglądaja super, i kitki juz masz - moja rozplenica hameln jeszcze bez kitek, moudry tez bez kitek, nawet littel bunny tez nie ma jeszcze kitek. Jedynie czerwona rozplenica rubrum w donicy przed domem jest "zakitkowana" na amen

Małgosiu
U naszej pani bylinowej jest jeszcze ten rozchodnik
Dzięki, że Ci się podoba moja kompozycja ... choć to właśnie Ty przekonywałaś mnie do rozchodnika między rozplenice Dziękuję za dobry pomysł
A trawki w końcu kiedyś zakwitną
A czy masz u siebie Pastellę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:49, 07 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki Edytko
Tam mnie jeszcze nie było Wieczorkiem zajrzę
A teraz w ten upał wymieniam żwirek przy tarasie jasny na szary

Zajrzyj koniecznie spodoba Ci się i będziesz miała lepsze wyobrażenie jak w przyszłym roku bedzie wyglądać Hameln z rozchodnikami.

A ja dziś byłam w kilku miejscach oglądać kamień ogrodowy.
Jaki jest ten Twój, znasz nazwę i jaka frakcja?

Ja chyba najbardziej skłaniam się do zakupu grysu szarego o frakcji 16-22 mm lub 22- 30mm (on chyba jest z granitu strzegomskiego), cena średnio 300 zł za tonę.

Jaką grubość rozkładasz i czy dajesz pod niego agrowłókninę?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:34, 07 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A może to kwestia gleby? Ostatnio dowiedziałam się, ze moja gleba ma odczyn zasadowy a hortensje lubią kwaśną ziemię ... choć z drugiej strony do sadzenia używałam specjalnej ziemi z worka ... nic nie rozumiem

Reniu wydaje mi się, że powinnaś po prostu na wiosnę zmienić im miejsce. Słońce przez cały dzień nie służy im, podobną sytuację miałam w zeszłym roku z Annabel. Pisałam wcześniej, że nie zakwitła. Mam nadzieję na przyszły rok.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:31, 07 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Właśnie ... a jak długo ona kwitnie?

U mnie dluugo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:16, 07 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Firletka jest nie do zdarcia! raz wprowadzona zostaje na zawsze, potem walczysz z nią, ale jak kwitnie, jest extra

Właśnie ... a jak długo ona kwitnie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:15, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, a znasz wątek Ilonki?
Ma zjawiskową rabatę rozplenicową z rozchodnikami.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=142

Dzięki Edytko
Tam mnie jeszcze nie było Wieczorkiem zajrzę
A teraz w ten upał wymieniam żwirek przy tarasie jasny na szary
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:06, 07 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Reniu pieknie rozchodnik wyglada z rozpleniaca,uczkne wiosna troszke biala lawke widzialam w cudach wiankach na Zlotnickiego nawet na koleczkach ,ladna

Dzięki Krysiu
W cudach wiankach ławki są??? Muszę luknąć jutro z rana

Ogródek Iwony 14:25, 07 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczne to zestawienie Bardzo podoba mi się firletka Tylko czy ona jest trwała?

Aż za bardzo, nic jej nie niszczy
Roztoczańskie klimaty 13:41, 07 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Mam pytanie w sprawie rozchodników skomponowanych z rozplenicą. Jak nazywa się ten ciemny rozchodnik?

Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo temat rozchodników i rozplenic u Zety znam

Zeta nie wie co to za nazwa,kupione chyba bez nazwy odmiany, obiecała, że jak będzie tam gdzie kupowała i będą to sprawdzi, zapyta i napisze
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:05, 07 sie 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Reniu moje Limki do godziny 14-ej mają pełne słońce. W upały podlewam dwa razy dziennie. Kwiaty dorodne ale myślę, że to zasługa nie tylko intensywnego nawadniania i nawożenia ale też taka, że dodałam obornik w granulkach. Tak mi radziła Danusia- Mały ogród, ale dużo radości.

A może to kwestia gleby? Ostatnio dowiedziałam się, ze moja gleba ma odczyn zasadowy a hortensje lubią kwaśną ziemię ... choć z drugiej strony do sadzenia używałam specjalnej ziemi z worka ... nic nie rozumiem
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:02, 07 sie 2015

Do góry
andziurex napisał(a)
Ren, a nie mają za sucho? Jak jest taka susza i upały to trzeba podlewać. Ja podbieram wodę moim dzieciakom z basenu, bo odstana i ciepła Tylko kilka listków u mnie zżółkło.
Na szczęście limkom słońce nie pali kwiatów, bo niestety vanilki w pełnym słońcu nie dają rady. Kwiaty zamiast różowieć robią się brązowe, tak samo brzegi liści podsychają. Zrobiłam im dzisiaj parawan z włókniny i rozstawiłam parasol. Dopóki nie przejdzie ten żar będą sobie w cieniu rosły.

Wydaje mi się, że nie mają za sucho bo działa nawadnianie ... ostatnio podlewam jeszcze wieczorem dodatkowo ... z tym, że u mnie są w pełnym słońcu cały dzień ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:18, 07 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Sedum Cloud Walker

Cudny
Ogród na glinie 10:33, 07 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ja też nastawiłam gnojówkę już 10 dni mija

może już gotowa, bo tak gorąco....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies