Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 17:59, 07 sie 2015

ana_art 18:08, 07 sie 2015

proximka napisał(a)
Anetko mam prośbę. Wszyscy patrzą na roślinki a ja też patrzę na rzeczy typu domek dla dzieci altana czy domek narzędziowy. Na jednym ze zdjęć z fontanną widać kawałek chyba domku narzędziowego. Możesz pokazać go w całości? U siebie też chcę zrobić taki właśnie pomalowany na biało. Czym malowałaś?

specjalnie dla Ciebie powyżej fotki malowany tikurillą (chyba nie pokręciłam) z mieszalnika
proximka 21:20, 07 sie 2015

Super to wygląda. A jaka to farba, bejca do drewna czy coś innego. Śliczne róże chyba nigdy takich nie ędę miała. Nie mam czasu żeby tak pięknie dbać o ogród jak ty
Jana 22:53, 07 sie 2015

ana_art napisał(a)

piękna
ren133 23:32, 07 sie 2015

ana_art napisał(a)
a masz ją długo? Vanilki w pierwszym roku nie powalają, pozatym jak wszystkie hortki są żarłoczne, lubią dokarmianie i wodę...

Ana to jak często i czym je dokarmiać żeby dobrze rosły? ... moje na słońcu prawie cały dzień mają ciągle przypalone liście ... chociaż już młode nowe przyrosty są całe ładnie zielone i na jednej limce 2 kwiaty mam częściowo zasuszone. Jedne piękne duże kwiaty na sztywnych pędach inne wiotkie i pokładają się ... A może to tak jest tylko w pierwszym sezonie?
ana_art 12:44, 08 sie 2015

Będziecie się ze mnie śmiać
Weszłam dzisiaj za vanilki żeby usunąć przekwitłe czosnki i jak już weszłam to się nie powstrzymałam i kazałam zrobić foty po mojej lewej stronie jest niższy krzak bo sadzony 2 lata temu. W ubiegłym roku nie było go widać zza rozchodników, a te tez były niższe

fotki porównawcze z lipca tamtego roku

Filemon24 12:46, 08 sie 2015

ledwo cię tam widać wśród vanillek są piękne takie dorodne.
ana_art 12:52, 08 sie 2015

Filemon24 napisał(a)
ledwo cię tam widać wśród vanillek są piękne takie dorodne.
hahaha no własnie dlatego ta fotka. Wielkoludem nie jestem ale 168cm mam
Sebek 12:56, 08 sie 2015

O jeżuniu jaki trawnik O reszcie nie wspomnę
ana_art 12:57, 08 sie 2015

ren133 napisał(a)

Ana to jak często i czym je dokarmiać żeby dobrze rosły? ... moje na słońcu prawie cały dzień mają ciągle przypalone liście ... chociaż już młode nowe przyrosty są całe ładnie zielone i na jednej limce 2 kwiaty mam częściowo zasuszone. Jedne piękne duże kwiaty na sztywnych pędach inne wiotkie i pokładają się ... A może to tak jest tylko w pierwszym sezonie?
pisałam kiedyś, wiosną cały ogród dostaje biohumus, potem florowit raz w miesiącu. W sezonie hortensje dostają zazwyczaj raz jeszcze poza tym nawóz do hortensji.
Te wiotkie gałązki w Vanilkach to standard, szczególnie tych młodziutkich. Pamiętam ze w pierszym sezonie bez znaczenia czy vanilki i czy limki strasznie szybko przekwitły. zrobiły się brązowe i brzydkie. Teraz niektóre kwiatostany które dotykają do traw są przypalone. Może to dziwne ale tak jakby trawy je uszkodziły, ale biorąc pod uwagę, że one są ostre to wszystko możliwe