Super to wygląda. A jaka to farba, bejca do drewna czy coś innego. Śliczne róże chyba nigdy takich nie ędę miała. Nie mam czasu żeby tak pięknie dbać o ogród jak ty
Ana to jak często i czym je dokarmiać żeby dobrze rosły? ... moje na słońcu prawie cały dzień mają ciągle przypalone liście ... chociaż już młode nowe przyrosty są całe ładnie zielone i na jednej limce 2 kwiaty mam częściowo zasuszone. Jedne piękne duże kwiaty na sztywnych pędach inne wiotkie i pokładają się ... A może to tak jest tylko w pierwszym sezonie?
Będziecie się ze mnie śmiać
Weszłam dzisiaj za vanilki żeby usunąć przekwitłe czosnki i jak już weszłam to się nie powstrzymałam i kazałam zrobić foty po mojej lewej stronie jest niższy krzak bo sadzony 2 lata temu. W ubiegłym roku nie było go widać zza rozchodników, a te tez były niższe
pisałam kiedyś, wiosną cały ogród dostaje biohumus, potem florowit raz w miesiącu. W sezonie hortensje dostają zazwyczaj raz jeszcze poza tym nawóz do hortensji.
Te wiotkie gałązki w Vanilkach to standard, szczególnie tych młodziutkich. Pamiętam ze w pierszym sezonie bez znaczenia czy vanilki i czy limki strasznie szybko przekwitły. zrobiły się brązowe i brzydkie. Teraz niektóre kwiatostany które dotykają do traw są przypalone. Może to dziwne ale tak jakby trawy je uszkodziły, ale biorąc pod uwagę, że one są ostre to wszystko możliwe