Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 18:25, 07 sie 2019

Do góry
Bingo
Poszerzyłam rabaty przy stoliczku. Tak niedużo ale wystarczy na wsadzenie 1 brakującej warstwy. Na 150-180 cm już coś się da zrobić. Na razie tylko przymiarki bo ziemię muszę przygotować.
Do raju daleko - u Ewy 18:22, 07 sie 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
Przepiekne twoje hortensje

Dziękuję Kasieńko Co tam u Ciebie? Będziesz się udzielała w swoim wątku? Czy robisz przerwę?

Dla Ciebie rabata ambrowcowa z hortensjami

Zielony zakątek z Antonówką 18:17, 07 sie 2019

Do góry

Po deszczu stoliczek zamienia się w poidełko

Przerwa na kawę... 18:13, 07 sie 2019

Do góry
Kasiu - ja chętnie tylko samochód muszą mi oddać. Na początku września są targi w Warszawie i Kutno. Może tradycyjnie po targach?

Madzia, ręce bolą. Odciski są w dziwnych miejscach ale ogólnie bez problemu byś dała radę.

A teraz pytanie za 100 punktów - kto zgadnie co się zmieniło?

Z tej strony lepiej widać
Zielony zakątek z Antonówką 18:13, 07 sie 2019

Do góry
Dzisiaj padało, zdążyłam tylko hortki 'Bombshell' podwiązać po nocnym deszczu

Oto jak powstał kamienisty mini placyk przy ławce oczywiście stoliczek na herbatkę musi być

Identyfikacja roślin 18:12, 07 sie 2019

Do góry
Proszę o pomoc w rozpoznaniu tego krzewu, spotkałam go na majorce przy hotelu w formie żywopłotu i rosnące w donicach na ponad 2 metry prowadzone na zgrubiałych łodygach, na zdjęciu jest nieco jaśniejszy kwiat, jasna lawenda i też widziałam ciemny fiolet
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:52, 07 sie 2019

Do góry
Na a potem pojechalismy do Austrii, to juz by byl rzut beretem ale na drodze byla wielka rzeka wiec trzeba bylo troche objazdu zrobic do pobliskiego mostu

Z daleka wida, ze tu szkolka jest

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:52, 07 sie 2019

Do góry
Chciałabym pod drzewem dać kulki danica pomiędzy jakieś trawy ,może Sesleria jesienna mam tam jeszcze magnolie Daphne ,też muszę ją przesadzić ,jest za blisko płotu a przy płocie będzie cis

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:39, 07 sie 2019

Do góry
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:35, 07 sie 2019

Do góry
Dziewczyny proszę o radę Chciałabym na nowej rabacie mieć drzewo ,myślałam o posadzeniu dęba błotnego Green Dwarf
chciałabym też upchnąć gdzieś hortke na pniu

Wzdłuż ogrodzenia cis na żywopłot
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:33, 07 sie 2019

Do góry

Przesylam bukiety z Jasnej Góry

zapraszam na przejażdżkę po kanale elbląskim

rzut oka na Gietrzwałd

i na pogawędkę z M Kopernikiem

Pa pa Macham do Was znad morza i serdecznie pozdrawiam

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:28, 07 sie 2019

Do góry

ta ponizej wyladowala w koszyku
Kupilam malenkie sadzonki ale za to wiecej no przeciez urosna
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:20, 07 sie 2019

Do góry

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:17, 07 sie 2019

Do góry
Moja jedyna hortensja ogrodowa trochę przymarzła na wiosnę ale co nieco kwitnie

Plamy na trawniku 17:12, 07 sie 2019

Do góry
Witam

Mam prośbę. Czy pomoże mi ktoś zdiagnozować chorobę trawnika?
Trawnik ma trzeci sezon (nasiona Barenburg Sport) i w tym roku zaobserwowałem pojawiające się różowe plamy. Po doczytaniu zdiagnozowałem to jako różowa czy czerwona plamistość traw.
No ale te różowe plamki to pikuś, ponieważ od miesiąca trawa zaczeła mi tak jakby wysychać w różnych miejscach i porobiła się żółta.
Obstawiam rodzaj jakiegoś grzyba.

Dodam, że trawnik nie jest przesuszony ani przenawożony.
Nawoże na wiosnę saletrą a potem co miesiąć Yarą Complex aż do sierpnia, później nawozy jesienne. Podlewam wg. potrzeby.

Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić? Jakiś oprysk zastosować a może wertykulację ponownie? (areacji w tym roku nie robiłem)

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:02, 07 sie 2019

Do góry
No więc tak wygląda moja nowa rabatka a właściwie to tylko zerwana darń nie jest idealnie ale zawsze można jeszcze coś poprawić

Teraz myślę jak wszystko poukładać żeby to miało ręce i nogi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:42, 07 sie 2019

Do góry
bylam dzis dwa razy w raju a teraz wrocilam do swojego w ziemi, posadzic Heliopsis i uciec przed ulewa

taki kuplam ale taka malenka sadzonka, bedzie za rok wieksza wyladowala pod plotem
'Burning Hearts' sie nazywa

Pada jeszcze wiec cosik z Hartkirchen wstawie.

Zielony zakątek z Antonówką 16:07, 07 sie 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
-
- wodopój

Działasz i ściezki i rabatki nowe, ale to mi się pdoba bardzo, super zaaranżowane swietnie brzegi ukryte, nie wiem czy nie zerżnę do podwórka bo oczko z balii muszę całkowicie przerobić bo mi zamuliło wszystko;
Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 15:25, 07 sie 2019

Do góry
Witam wszystkich Forumowiczów. Często zaglądam na Forum, szukając cennych informacji i ucząc się wielu ciekawych rzeczy
Chciałabym prosić Was o radę w sprawie moich tui i cisa. Mam dwie tuje, rosnące przy bramie wjazdowej. Obie mają po 12 lat. Do tej pory przycinane 1-2 razy w roku. Chciałabym nadać im jakiś ciekawy kształt. Ta, która rośnie bliżej bram ma dwa przewodniki, ta niższa trzy. Co ciekawego mogę zrobić z takimi krzewami?

I jeszcze proszę o radę w sprawie 20-letniego cisa. Również regularnie przycinany, ale tak, żeby utrzymać go w ryzach. A teraz chciałabym stworzyć jakiś ciekawy kształt - marzą mi się "chmurki", albo kula na kilku pniach? Cis jest dość mocno rozrośnięty, ma wiele odgałęzień już od samego dołu.Jest trochę bardziej rozbudowany od strony południowej, działka ma w tym miejscu lekki skos. I czy cisa mogę ciąć jeszcze teraz? Na wiosnę był tylko trochę przycinany.

Proszę o Wasze rady. Z góry dziękuję.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:11, 07 sie 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Ale torebeczki ----luks

BASIA8 napisał(a)
Piękne cudeńka robisz
Widoki ogrodowe ze zwierzątkami bajka
Pozdrawiam.

dziekuje

obiecana fotka w nwych portkach

i jeszcze jedna

ja widac bylismy dzis na urlopowej wycieczce

najpierw w Hartkirchen w szkolce, ktora ma najwieksza w Europie kolekcje hortensji
a potem za granica czyli w Austrii w szkolce Sarastro.
Troche zaszalelismy zakupowo. Ja chcialam jakas jedna hortke najwyzej dwie, kupilismy 4 i kilka dla mojej przyjaciolki, no i w drugiej szkolce chcialam 2-3 dzielzany hmm no dwa dziezany mam ale do tego jeszcze maly dodatek. Lece sadzic
a potem bedzie relacja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies