witam,
chciałem poruszyć temat dysz HE-VAN, mianowicie nie jestem zadowolony. Już tłumaczę. Wiadomo jakie susze są teraz w kraju, staram się podlewać dość mocno trawę no ale pojawiły się suche placki, i tu zaznaczam że nie w miejscu gdzie woda nie dociera z dysz z powodu złego ustawienia itp ale w miejscu gdzie 2 zraszacze mają zasięg! Jak wiadomo HE-VAN zraszają trawę takimi strumieniami wody, nie jest nawadniany pełny obszar tylko powiedzmy "linie" co pokazuje poniższe zdjęcie:
poniżej widać, może mniej, może więcej, że zasięg zraszaczy nachodzi na siebie, nie dolewają do siebie ale też nie ma źle wg mnie, tam jest 6 m trawy a zasięg zraszaczy 4,5 m:
a oto efekt poniżej, widać ewidentnie suche placki w miejscu gdzie te "linie" zraszaczy nie lały wody, co ciekawe 2 zraszacze leją wodę w to miejsce pod różnym kątem więc woda powinna być tam w miarę równo rozprowadzona. Gdyby to były jakieś nieregularne placki to bym zrozumiał że źle ustawiłem coś no ale ewidentnie widać równomierne placki w równej odległości (zaznaczenie zasięgu bardzo prowizoryczne
ma ktoś HE-VAN i podobny problem? czy może mój "projekt" jest wadliwy? jak tak to czemu skoro woda tam jest z 2 zraszaczy.