Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:00, 01 lip 2019

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Piękne letnie kwitnienia
Jak się nazywa ta roślinka na 3 zdjęciu ??
Mój ogrodowy pamiętnik 09:59, 01 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Eccentric.

cuudny ten widoczek.
I ja mam ta jezowke i bardzo ja lubię
Ogród z rzeźbą 09:57, 01 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

O ile się nie mylę to sadziłam je w 2015 roku, to ich piąty sezon. One dopiero w trzecim roku zaczęły się ogarniać. Sadziłam chyba co ok. 130 cm, są trzy sztuki dużych i jedna dosadzona w tym roku mała pozyskana od tych dużych sadzonka, na fotkach jej nie widać, ale też już kwitnie.

O tu ją troszkę widać w tle, obok liliowca, jest aktualnie jego wzrostu.

Pięknie.I hosta piękna
Podmiejski ogródek 09:56, 01 lip 2019

Do góry
Tutaj testuję trzy odmiany wysokich przetaczników

nn od Toszki - pierwszy zakwitł, najprościej się trzyma (choć też musiałam podwiązać)

crista od Iwonki - trochę późniejszy ale fajnie staśmiony

i mój nn, najniższy i najbardziej się pokładający

Z tyłu widać proso, które bardzo późno wystartowało ale szybko nadrabia.
Tak samo jak miskanty w tym miejscu - im bliżej świerka, tym sadzonka mniejsza.
Ogród Małej Mi 2017 09:51, 01 lip 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Niestety też mam takie przeczucie.. ale jako jednoroczne też może być

I żółte .. bzyczkowisko.. ależ mają tam radochę.. tak zapracowane pszczółki, że foty mogłam strzelać jakie chcę..

I ja mam ten nachyłek.i bardzo go lubię, bo pięknie wygląda.Długo kwitnie.I istny raj dla bzyczkow
Podmiejski ogródek 09:50, 01 lip 2019

Do góry
TAR napisał(a)
swietna szkolka duzo zamawialam u nich przez neta m.in. sadzce, jarzmianki i ostrozki. maj rewelacyjny wybor ciekawych rzadkosci

a czosnki na zdjeciu z czym polaczone, swietnie wygladaja

na tych ostatnich zdjęciach są z jukką, przegorzanem i perowskią, ale sadzę je wszędzie i ze wszystkim, tylko nie wszędzie je widać, bo lubią się pokładać - to ich jedyna wada

Ten obrazek tak mi się spodobał w niedzielę rano, że mu mnóstwo zdjęć napstrykałam
Ogród Małej Mi 2017 09:49, 01 lip 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najpierw powodzie a teraz susza.. trawnik też beznadziejny, choroby grzybowe po deszczach, teraz wszytko usycha.. .. ale co zrobić .. taki mamy klimat.. a ogród za duzy by ogarnąć podlewanie.. naturalna selekcja .. i miejsce na nowe ..

Trudne lato..susza,,,ale ros liny jakoś dają rade.
I jak widać u ciebie Aniu, pięknie wygladaja
Czubajkowy Ogród 09:46, 01 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Przeleciał kolejny tydzień a ja znowu nie zdążyłam zamieścić wszystkich zdjęć, którymi chciałam się z Wami podzielić. Przez upały widoki w ogrodzie bardzo szybko się zmieniają - delikatniejsze rośliny szybko przekwitają. Nawet już trawa miejscami wyschła, czego nie było chyba od 20 lat.
Zaległości mam praktycznie z całego czerwca. Cóż, może jeszcze będzie okazja, by je nadrobić. Dziś na pewno nie - późny wieczór a za oknem na termometrze nadal ponad 30 stopni Zostawiam więc tylko motylki i rzucam się na łóżko

Piękne widoczki ogrodowe i kwitnienia.Rudbekie to teraz raj dal owadów.Przyjemne widoczki.
Czubajkowy Ogród 09:45, 01 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Facelia chyba nie jest dobrym towarzystwem dla warzyw ... rosną jak przysłowiowy kawał chleba u gęby. A może to po prostu ta susza - moje pokropienie konewką raz w tygodniu, to za mało.

Ale pomidorki rokują

A bakłażan ma takie śliczne kwiatki

Suuper warzywka.I znaczek!!
mój bakłażan jeszcze nie kwitnie.
Moje tez mnie cieszą.
Ale tez muszę sobie zrobić jakis napis do warzywnika.
Ale nie mamm pomyslu jeszcze jaki.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:37, 01 lip 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Hortka od Mireczki.Mirkka/. Dziękuję Jest przepiękna Zdziwiona jestem że tak urosła i ma tyle kwiatów.

Brzydkie zdjęcie coś nie mogę ustawić aparatu od pewnego czasuale następne zrobię ładniejsze

Piekna hortka.

Ta od sąsiadki tez ładna, ciekawa.
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:27, 01 lip 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Pięknie rozrośnięte lawendy.Efektownie wygladaja.
Moje gdzie tam wciśnięte , nie za wiele ich widać.Mus je przesadzić
System automatycznego nawadniania 09:18, 01 lip 2019

Do góry
witam,
chciałem poruszyć temat dysz HE-VAN, mianowicie nie jestem zadowolony. Już tłumaczę. Wiadomo jakie susze są teraz w kraju, staram się podlewać dość mocno trawę no ale pojawiły się suche placki, i tu zaznaczam że nie w miejscu gdzie woda nie dociera z dysz z powodu złego ustawienia itp ale w miejscu gdzie 2 zraszacze mają zasięg! Jak wiadomo HE-VAN zraszają trawę takimi strumieniami wody, nie jest nawadniany pełny obszar tylko powiedzmy "linie" co pokazuje poniższe zdjęcie:

poniżej widać, może mniej, może więcej, że zasięg zraszaczy nachodzi na siebie, nie dolewają do siebie ale też nie ma źle wg mnie, tam jest 6 m trawy a zasięg zraszaczy 4,5 m:

a oto efekt poniżej, widać ewidentnie suche placki w miejscu gdzie te "linie" zraszaczy nie lały wody, co ciekawe 2 zraszacze leją wodę w to miejsce pod różnym kątem więc woda powinna być tam w miarę równo rozprowadzona. Gdyby to były jakieś nieregularne placki to bym zrozumiał że źle ustawiłem coś no ale ewidentnie widać równomierne placki w równej odległości (zaznaczenie zasięgu bardzo prowizoryczne

ma ktoś HE-VAN i podobny problem? czy może mój "projekt" jest wadliwy? jak tak to czemu skoro woda tam jest z 2 zraszaczy.

Ja i mój ogródek, a może ogród 08:52, 01 lip 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Ladnie się prezentuje stipa z jukami.Fajny pomysł
Igielnik 08:44, 01 lip 2019

Do góry

Między polem, a lasem. 08:43, 01 lip 2019

Do góry
Siedzę i dumam...
Zastanawiam się, czy może po obwodzie mniejszego koła nie zrobić np. żywopłotu z derenia białego.

Ogród z rzeźbą 08:43, 01 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Oooo, to jak znajdziesz miejsce to Ci mogę moje dwie sztuki oddać. Trafią w dobre ręce.

Od Ciebie, uwielbiam po prostu

Jak masz nadmiar to mogę jeszcze przygarnąć.

A krwawnicę kupiłam przez neta, tak przy okazji innych zakupów.

Mam jeszcze firletki, podoniczkowane bo robiły miejsce dla epimediów. Zbieraj nasiona albo od razu wysiewaj. Ale wiesz że one dwuletnie, jak naparstnica. Mam sadzonki które zakwitną w przyszłym roku
Tylko przyjedź. Byłaś, nie zajrzałaś a mogłaś mieć już posadzone.
Foch z powodu żurawek? (Żartuję, wiesz przecież) Buziak
Igielnik 08:42, 01 lip 2019

Do góry

..marzy mi się ogród ... 08:33, 01 lip 2019

Do góry
Gosia_S napisał(a)
Dziękuję Basiu,
U mnie coś ruszyło, ale trawnik mam okropny

Witaj Gosieńko Pięknie ruszyło nowe nasadzenia gustowne elegancko jest Z trawnikiem często jest kłopot - niestety - chyba jeszcze raz musicie myśleć o uprawie pod trawnik.
Pozdrawiam.
Ogród bez roweru 08:13, 01 lip 2019

Do góry
Dziś rano wyglądam przez okno, przecieram oczy..
Ogród bez roweru 08:12, 01 lip 2019

Do góry
Wczoraj wyleciały z gniazda młode sójki. Znalazłam jedną na ziemi, siedzącą bez ruchu. W pobliżu koty, więc trudno tak ją zostawić. W grubych rękawicach ogrodowych włożyłam ją do karmnika dla wiewiórek. Posiedziała trochę i znów znalazła się na ziemi. Ciemno już się robiło, więc ją na czubek małej choiny włożyłam.
Przespała się i rano zaczęła się wiercić. Skacze po ogrodzie, ale podlecieć na murek 30cm nawet nie umie. Pokręciła się i wybrała gęste krzewy sąsiadów. Mam nadzieję, że tam się jakoś skryje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies