Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:10, 11 sie 2014

Do góry
ocia79 napisał(a)
Madżen obłędnie ci wszystko rośnie. Pięknie. Wiesz, że mój ulubiony.Macham i pozdrawiam.

Ocia dzisiaj chyba po deszczu buchnęło znów roślinnością. Aż strach się bać, znow wszystko gotowe do cięcia a ja czasu nie mam!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 11 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
w kwestii przymiarek bo mnie fantazja poniosła to zastanawiam się co dać na tło ... za brzozy bo pod brzozy mus kule ... i czy powtórzyć jeżówki z miskantem czy nie ... ciągłe dylematy ...

Iza trzeba głosowanie rozpozcąć, zaraz przybiegnę głos oddać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 11 sie 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Marzenka pokaż cerex mantana ( nie mogę znaleźć w tym gąszczu stron). mam ja zamiar nabyć u Finki po remoncie przedogródka .
wielki + za te jeżówki w trawkach ...na stówę to skopiuję ale wiem że się i tak nie obrazisz ..i za cię

po malowaniu pokaz choć skrawek twojej pracy ...mam w kuchni kredens i w mieście stolarzy nikt mi go nie chce odnowić , po 13 latach już się porysował tu i tam ..jak zobaczyłam jak Irenka odnowiła meble to mnie chęć na renowację wzięła ...ale bojam sie okropnie takiej roboty

Alinko specjalistkami od malowania, skrobania są Iza. Konstancja i Kasiog. Ostatnio Irenka takiej wlrawy nabrała, że pół Wrocławia pobieliła anjgirsze chyba szlifowanie. Okazało się jednka, że M w czeluściach zakamarków pomieszczenie gospodarczego odnalazł multifukcyjne urządzeni Boscha (chyba innej firmy sprzętu w domu nie mamy....), którym szlifuje deski szybciej niż ja maluje..... Ale jutro M mam przerwe w pracach wiec mam nadzieję, że go dogonie z malowaniem
Carexy pokazałam.
Jeżówki i trawki kopiuj do woli, licencji również udzielam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:03, 11 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Po co pracownikom urlop? Dobre pytanie. Podnosi na duchu pracownika po urlopie.

Ewuś ja już sie pogodziłam, ze ten typ tak ma ale ja planuję jeszcze raz urlop zatem się nie stresuję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 11 sie 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Masz cudny ten busz.
Czy mogę trochę pokopiować? Chętnie posadzę więcej traw.

Kopiuj do woli, licencję bez ograniczeń terytorialnych aczkolwiek niewyłączną Ci udzielam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:01, 11 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Czarodziejstwo możesz nabyć tylko w bardzo znajomej firmie deratyzacyjnej...bardzo znajomej

Wreszcie moje skarpisko wyplewiłam, całą sobotę zasuwałam, w tym upale...basen w przerwach był, inaczej bym padła na tym słońcu...mam nadzieję, że jeszcze tylko raz w tym sezonie mnie taka robota czeka. Jeszcze róże czekają...

Aktualnie z doskoku w ogrodzie pracuję... Wczoraj chcialam opryskać róże na czarną plamistośc bo je złapało.... Zaczęlo padać.... Więc dzisiaj po deszczu w ciemniściach pryskałam, bo już. Falcon miałam rozdrobniony w opryskiwaczu...

Pragnę donieść że planują zakwitnąć : rose the rechst, comte de chambord, louis odier , princess alexandra of kent oraz Mme Knorr. Wprawdzie po 2-3 kwiatki ale będę sobie obserwowac kwiatki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:57, 11 sie 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Nie jest tak źle
Ja swoje cięłam jakiś czas temu i znowu by im się przydało ale zaczęły kwitnąc i trochę szkoda mi tych kwiatków, bo całkeim fajnie komponują się z szałwią. Ja za radą Agnieszki nastawiam się na ostre dzielenie na wiosnę.

Macham pracusiu
Ja dzisiaj leniuchuję domowo i już zdążyłam obskoczyć kilka ogrodniczych ale troszkę bida z nędzą. Na Zatorskiej nie oparłąm się jednak werbenom

Ja mam szlaban na centra ogrodnicze. M zapomnial że jest internet Cebulki w przedsprzedaży kupiłam

A sesleria posadzona jest celowo przed różami, ma się wiosną zazielenić zanim róże wypuszczą liscie. Własnie to że bardzo wczesnie startuje wiosną stanowiło podtsawę wymiany rozplenic na seslerię. Bo rozplenice jak bozia da startują pod koniec maja... Wtedy ich już nie potzrebuję bo roże mają liście. Na razie carex wytrzymuje w tym miejscu , rok temu w tym miejscu niebieska kostrzewa padła. Zraszacze trawnika leją po nich wode , zatem carex i sesleria dają w takich warunkach wodnych radę. Zauważyłam że mój frosted gdy jest na palącym słońcu ale razem z tarwnikiem dostaje codzienną dawkę wody bardzo dobrze sobie radzi. A jak sobie nie poradzą znów wymienie trawki i bedę kolejne testować .
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 11 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Foto porodówki carex frosted curls też nie zrobiłam. W ubiegłym roku wyrywałam trawę .... Nie pomyślałam że to siewki carex...kilka sadzonek juź zrobiłam w maluteńskich doniczkach

Czy Adtrid trzyma długo kwiat ? Jeszcze nie wiem bo to drugi w jej historii w moim ogrodzie Na razie wytrzymała 3 dzień. Dwa upalne, trzeci z deszczem.,,
Wg mnie te purpurowe kwiaty jeśli nawet wytrzymają w upalne dni to je przypali. Moja astrid rośnie w lekkim cieniu perovski i na zachodniej rabacie więc jest cien szansy, że kilka dni utrzyma kwiat.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:46, 11 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Pozdrawiam...i czekam na fotki pomalowanego garażu...bardzo mnie kolor intryguje i ciekawość zżera jak wyszło...

Madzia kolor taki jak na podłodze w salonie, dąb bielony. U Ciebie chyba bardziej szary rozbielony?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:45, 11 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

ja też się podelektowałam bo sobie zdjęcia "puściłam" jako powtórkę ... w końcu jak od tylu lat rodzima tv każdego lata raczy nas samym replay we wglądzie to się wyuczyłam, że obejrzeć nalezy kilka razy ... i wreszcie nauka nie poszła w las bo pieknem można się raczyć powielokroć ... bardzo dziekuję za dedykowaną perovskią ... Madżenka bez względu na to czy ona leży czy stoi cudne toto jest okrutnie ... wsadziłam trzy w kupie i przyszłego lata się nie doczekam )))) ... chyba ...

Perovskia to taka dziwna roślinka, niby wygląda jak niebieski chwast a mimo to piekna, również zima.

Iza widziałam sadzenie i przymiarki, nawet nie wiem czy coś napisalam??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:44, 11 sie 2014

Do góry
Szukam carex montana dla Alinkii.. S oro fotek nie zrobiłam... A komputer zajęty przez M
Pollewej strony rabaty...

Zdjęcia sprzed miesiąca, to te małe trawki w wystającym żąbku rabaty

A to z czerwca

Teraz są dużo fajniejsze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:36, 11 sie 2014

Do góry
Ojej fotek nie zrobiłam... Za szybko się ciemno robi... Jakis suprajz... O 21 już ciemno?? do 21 malowałam przy lampach.... Poza tym efektu jeszcze żadnego nie ma ... Dajcie chociaż caly garaź pomalować....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 11 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
DIekuję że jesteście, dziękuję że zaglądacie, chwalicie i motywuje ie. LECEM malować a wieczorem wkleję fotki i odpiszę na wszelkie posty

ja też się podelektowałam bo sobie zdjęcia "puściłam" jako powtórkę ... w końcu jak od tylu lat rodzima tv każdego lata raczy nas samym replay we wglądzie to się wyuczyłam, że obejrzeć nalezy kilka razy ... i wreszcie nauka nie poszła w las bo pieknem można się raczyć powielokroć ... bardzo dziekuję za dedykowaną perovskią ... Madżenka bez względu na to czy ona leży czy stoi cudne toto jest okrutnie ... wsadziłam trzy w kupie i przyszłego lata się nie doczekam )))) ... chyba ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:35, 11 sie 2014

Do góry
DIekuję że jesteście, dziękuję że zaglądacie, chwalicie i motywuje ie. LECEM malować a wieczorem wkleję fotki i odpiszę na wszelkie posty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:32, 11 sie 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Marzenka pokaż cerex mantana ( nie mogę znaleźć w tym gąszczu stron). mam ja zamiar nabyć u Finki po remoncie przedogródka .
wielki + za te jeżówki w trawkach ...na stówę to skopiuję ale wiem że się i tak nie obrazisz ..i za cię

po malowaniu pokaz choć skrawek twojej pracy ...mam w kuchni kredens i w mieście stolarzy nikt mi go nie chce odnowić , po 13 latach już się porysował tu i tam ..jak zobaczyłam jak Irenka odnowiła meble to mnie chęć na renowację wzięła ...ale bojam sie okropnie takiej roboty

Wieczorkiem pokaże montanę i kawalek elewacji
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:31, 11 sie 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Fotki - wiadomo. Nie napiszę niczego nowego, bo już wszystko zostało obdarzone zasłużonym ochem i achem. Pięknie. Madżenkowo.

Wasze prace: Zapisałam sobie przepis na farbę, bo przymierzam się do odświeżania podbitki i tarasu. Bardzo jestem ciekawa, jak nowy kolor wygląda na większej powierzchni Waszej elewacji. Próby obejrzałam. Czy szlifujecie tylko tyle, żeby zmatowić deseczki, czy jednak bardziej się trzeba przyłożyć? Pytam pod kątem zmiany koloru, bo mam orzech i nie wiem, czy trzeba go "do żywego" zeszlifować, żeby inny kolor nałożyć...? Śledzę zatem z wielkim zainteresowaniem kwestię altaxinu i jeśli to możliwe, proszę o podpowiedź w sprawie szlifowania.

Pozdrawiam.

Napiszę wszystko szczegołowo wieczorem, bo zjadła i lecę malować pod wiatą. Mimo że pada mogę działać dalej
Ogród ogrodniczki 15:05, 11 sie 2014

Do góry
Basiu, widzę u Ciebie rewolta na całego! Fajnie Madżenka podpowiedziała i jestem za...ona ma zmysł do prostokątnych rabat i fajnie je urządza. Red barony to też moja miłość a runianka jest fantastyczna, ale jak sę u mnie okazało za mało cienia i wilgoc dla niej więc będzie miała swoje wybrane miejsca.
Resztę mogę w realu obejrzeć, wpadnę kiedyś przy okazji na chwilkę
Moja codzienność - ogród Oli 19:50, 10 sie 2014

Do góry
Przepiekne masz jeżówki, za rok będą cale zachwycjące łany. Uwielbima horti i jeżówki za to że tak długo kwitna. Dlatego też lubię róże
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:57, 10 sie 2014

Do góry
I ja leże na kanapie w ogrodzie i czytam Ciebie. Już za rok o tej porze będzie bosko pod brzozami
Ogród u stóp klasztoru 18:48, 10 sie 2014

Do góry
Gratki z okazji 700-tki i duuuużo czasu dla przyjaciółek ale również ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies