Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

monteverde 21:42, 11 sie 2014

No dobra to poczekamymaluj spokojnie pozdrówka
Madzenka 21:44, 11 sie 2014

Szukam carex montana dla Alinkii.. S oro fotek nie zrobiłam... A komputer zajęty przez M
Pollewej strony rabaty...

Zdjęcia sprzed miesiąca, to te małe trawki w wystającym żąbku rabaty

A to z czerwca

Teraz są dużo fajniejsze
Madzenka 21:45, 11 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)

ja też się podelektowałam bo sobie zdjęcia "puściłam" jako powtórkę ... w końcu jak od tylu lat rodzima tv każdego lata raczy nas samym replay we wglądzie to się wyuczyłam, że obejrzeć nalezy kilka razy ... i wreszcie nauka nie poszła w las bo pieknem można się raczyć powielokroć ... bardzo dziekuję za dedykowaną perovskią ... Madżenka bez względu na to czy ona leży czy stoi cudne toto jest okrutnie ... wsadziłam trzy w kupie i przyszłego lata się nie doczekam )))) ... chyba ...

Perovskia to taka dziwna roślinka, niby wygląda jak niebieski chwast a mimo to piekna, również zima.

Iza widziałam sadzenie i przymiarki, nawet nie wiem czy coś napisalam??
Madzenka 21:46, 11 sie 2014

Magda70 napisał(a)
Pozdrawiam...i czekam na fotki pomalowanego garażu...bardzo mnie kolor intryguje i ciekawość zżera jak wyszło...

Madzia kolor taki jak na podłodze w salonie, dąb bielony. U Ciebie chyba bardziej szary rozbielony?
Madzenka 21:51, 11 sie 2014

Milka napisał(a)

Foto porodówki carex frosted curls też nie zrobiłam. W ubiegłym roku wyrywałam trawę .... Nie pomyślałam że to siewki carex...kilka sadzonek juź zrobiłam w maluteńskich doniczkach

Czy Adtrid trzyma długo kwiat ? Jeszcze nie wiem bo to drugi w jej historii w moim ogrodzie Na razie wytrzymała 3 dzień. Dwa upalne, trzeci z deszczem.,,
Wg mnie te purpurowe kwiaty jeśli nawet wytrzymają w upalne dni to je przypali. Moja astrid rośnie w lekkim cieniu perovski i na zachodniej rabacie więc jest cien szansy, że kilka dni utrzyma kwiat.
Bukla 21:52, 11 sie 2014

Madżenko podziwiam nieustannie Twój ogród

Czy mogłabyś napisać jak się nazywają te trawy które zaznaczyłam i gdzie można je nabyć we Wrocławiu lub okolicach?

Przycinasz runiankę? Ja mam ją u siebie i moja jest dziwnie wysoka?

Pozdrawiam serdecznie
Konstancja30 21:52, 11 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Perovskia to taka dziwna roślinka, niby wygląda jak niebieski chwast a mimo to piekna, również zima.

Iza widziałam sadzenie i przymiarki, nawet nie wiem czy coś napisalam??

napisałaś, że widzisz i leżysz ... tzn w ogóle leżysz nie dlatego, że widzisz ... mam nadzieję ... bo akurat chwila była taka i fszyscy się u mnie chwalili, że leżą ...

to tak dla odmiany bo ile naród może na płocie wisieć ... a tak zupełnie nie na temat to wczoraj tak sobie zwizualizowałam ... jakaś sobota ... deklarujący wciąż wiszenie na Twoim płocie w rzeczy samej wiszą ... tak serio ... wychodzisz w pidżamce ... oczka przecierasz a towarzystwo nie znika ... hmmmmmmmmmmmm
Konstancja30 21:55, 11 sie 2014

w kwestii przymiarek bo mnie fantazja poniosła to zastanawiam się co dać na tło ... za brzozy bo pod brzozy mus kule ... i czy powtórzyć jeżówki z miskantem czy nie ... ciągłe dylematy ...
Madzenka 21:57, 11 sie 2014

stychaz napisał(a)

Nie jest tak źle
Ja swoje cięłam jakiś czas temu i znowu by im się przydało ale zaczęły kwitnąc i trochę szkoda mi tych kwiatków, bo całkeim fajnie komponują się z szałwią. Ja za radą Agnieszki nastawiam się na ostre dzielenie na wiosnę.

Macham pracusiu
Ja dzisiaj leniuchuję domowo i już zdążyłam obskoczyć kilka ogrodniczych ale troszkę bida z nędzą. Na Zatorskiej nie oparłąm się jednak werbenom

Ja mam szlaban na centra ogrodnicze. M zapomnial że jest internet Cebulki w przedsprzedaży kupiłam

A sesleria posadzona jest celowo przed różami, ma się wiosną zazielenić zanim róże wypuszczą liscie. Własnie to że bardzo wczesnie startuje wiosną stanowiło podtsawę wymiany rozplenic na seslerię. Bo rozplenice jak bozia da startują pod koniec maja... Wtedy ich już nie potzrebuję bo roże mają liście. Na razie carex wytrzymuje w tym miejscu , rok temu w tym miejscu niebieska kostrzewa padła. Zraszacze trawnika leją po nich wode , zatem carex i sesleria dają w takich warunkach wodnych radę. Zauważyłam że mój frosted gdy jest na palącym słońcu ale razem z tarwnikiem dostaje codzienną dawkę wody bardzo dobrze sobie radzi. A jak sobie nie poradzą znów wymienie trawki i bedę kolejne testować .
Madzenka 22:01, 11 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Czarodziejstwo możesz nabyć tylko w bardzo znajomej firmie deratyzacyjnej...bardzo znajomej

Wreszcie moje skarpisko wyplewiłam, całą sobotę zasuwałam, w tym upale...basen w przerwach był, inaczej bym padła na tym słońcu...mam nadzieję, że jeszcze tylko raz w tym sezonie mnie taka robota czeka. Jeszcze róże czekają...

Aktualnie z doskoku w ogrodzie pracuję... Wczoraj chcialam opryskać róże na czarną plamistośc bo je złapało.... Zaczęlo padać.... Więc dzisiaj po deszczu w ciemniściach pryskałam, bo już. Falcon miałam rozdrobniony w opryskiwaczu...

Pragnę donieść że planują zakwitnąć : rose the rechst, comte de chambord, louis odier , princess alexandra of kent oraz Mme Knorr. Wprawdzie po 2-3 kwiatki ale będę sobie obserwowac kwiatki