Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:02, 11 sie 2014

BarbaraM napisał(a)
Masz cudny ten busz.
Czy mogę trochę pokopiować? Chętnie posadzę więcej traw.

Kopiuj do woli, licencję bez ograniczeń terytorialnych aczkolwiek niewyłączną Ci udzielam
Madzenka 22:03, 11 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Po co pracownikom urlop? Dobre pytanie. Podnosi na duchu pracownika po urlopie.

Ewuś ja już sie pogodziłam, ze ten typ tak ma ale ja planuję jeszcze raz urlop zatem się nie stresuję
Madzenka 22:08, 11 sie 2014

alinak napisał(a)
Marzenka pokaż cerex mantana ( nie mogę znaleźć w tym gąszczu stron). mam ja zamiar nabyć u Finki po remoncie przedogródka .
wielki + za te jeżówki w trawkach ...na stówę to skopiuję ale wiem że się i tak nie obrazisz ..i za cię

po malowaniu pokaz choć skrawek twojej pracy ...mam w kuchni kredens i w mieście stolarzy nikt mi go nie chce odnowić , po 13 latach już się porysował tu i tam ..jak zobaczyłam jak Irenka odnowiła meble to mnie chęć na renowację wzięła ...ale bojam sie okropnie takiej roboty

Alinko specjalistkami od malowania, skrobania są Iza. Konstancja i Kasiog. Ostatnio Irenka takiej wlrawy nabrała, że pół Wrocławia pobieliła anjgirsze chyba szlifowanie. Okazało się jednka, że M w czeluściach zakamarków pomieszczenie gospodarczego odnalazł multifukcyjne urządzeni Boscha (chyba innej firmy sprzętu w domu nie mamy....), którym szlifuje deski szybciej niż ja maluje..... Ale jutro M mam przerwe w pracach wiec mam nadzieję, że go dogonie z malowaniem
Carexy pokazałam.
Jeżówki i trawki kopiuj do woli, licencji również udzielam
Madzenka 22:08, 11 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)
w kwestii przymiarek bo mnie fantazja poniosła to zastanawiam się co dać na tło ... za brzozy bo pod brzozy mus kule ... i czy powtórzyć jeżówki z miskantem czy nie ... ciągłe dylematy ...

Iza trzeba głosowanie rozpozcąć, zaraz przybiegnę głos oddać
Madzenka 22:10, 11 sie 2014

ocia79 napisał(a)
Madżen obłędnie ci wszystko rośnie. Pięknie. Wiesz, że mój ulubiony.Macham i pozdrawiam.

Ocia dzisiaj chyba po deszczu buchnęło znów roślinnością. Aż strach się bać, znow wszystko gotowe do cięcia a ja czasu nie mam!!!
Madzenka 22:11, 11 sie 2014

Anita1978 napisał(a)
Twoje trawki są piękne! Chyba najładniejsze na ogrodowisku! Pięknie je komponujesz!

A ascot nie mam a taka jest piękna! Mus dokupić na jesien! Tylko gdzie ja ja posadzę???

Anitko ja tylko podglądam szefową i moje ulubione wątki na forum. I pomyśleć że trawki lubię od dwóch lat!!!
Oj tak Ascot kupuj, jest piękna.
Madzenka 22:12, 11 sie 2014

Margarete napisał(a)
Pieknie u ciebie, oj pięknie...........chyba tu zostanę na dłużej, powisze na płocie bo strach wejśc dalej...Tytus-obrońca moze mnie chapsnąc...
Ogród sliczny i tyle !

Uwaga na berberysy przy płocie
I chwasty.....
Madzenka 22:12, 11 sie 2014

Nikita napisał(a)
Marzenko melduję po przerwie.
Nawet nie ma szans, żebym nadrobiła zaległości, ale trawki podejrzałam - ekstremalnie cudowne!!!

O jestes!!!! Już sie martwiliśmy!!!
Madzenka 22:14, 11 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
U mnie 8-10 worków co dwa tygodnie chwastów i obciętych rozdrobnionych gałęzi z ogrodu, trawa idzie na kompost z kuchennymi odpadkami .Ascot piękna.Pozdrówka serdeczne.

Bogdziu 8-10 worków? O matko skąd Wy na to siły biezecie?
Madzenka 22:22, 11 sie 2014

Zielona napisał(a)
Fotki - wiadomo. Nie napiszę niczego nowego, bo już wszystko zostało obdarzone zasłużonym ochem i achem. Pięknie. Madżenkowo.

Wasze prace: Zapisałam sobie przepis na farbę, bo przymierzam się do odświeżania podbitki i tarasu. Bardzo jestem ciekawa, jak nowy kolor wygląda na większej powierzchni Waszej elewacji. Próby obejrzałam. Czy szlifujecie tylko tyle, żeby zmatowić deseczki, czy jednak bardziej się trzeba przyłożyć? Pytam pod kątem zmiany koloru, bo mam orzech i nie wiem, czy trzeba go "do żywego" zeszlifować, żeby inny kolor nałożyć...? Śledzę zatem z wielkim zainteresowaniem kwestię altaxinu i jeśli to możliwe, proszę o podpowiedź w sprawie szlifowania.

Pozdrawiam.

Marto mamy drewno w różnej kondycji. Pod zadaszeniem, okapem, wiatą jest szlifowane aby zmatowić i wyrównać powierzchnie. Są jednak miejsca gdzie drewno jest narażona na stałe deszcze i promienie slońca i tam wypadałoby mocniej oszlifować aby usunąć grzyba...ale sie nie da. Więc też szlofujemy powierzchniowo ale maluję 3 warstwy aby lepiej zabepieczyć drewno.
Dwie warstwy impregnatu dekoracyjnego pokrywaja stary kolor. Owszem gdzieniehgdzie lrzebija delikatnie pomarańcz ale wygląda to całkiem naturalnie, bo słoje i nierówności drewna też widać. Taki efekt chciałam uzyskać, bo drewno musi żyć i nie maluję przecież farbą olejną /)
Na jaki kolor chcesz lrzemalować orzech?

Ps. Ręcznie nie oszlifujesz, musisz to zrobić szlifierka. My mamy takie male urzadzeni z różnymi nakladkami i slrawdza sie wyśmienicie.