Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

BarbaraM 09:26, 11 sie 2014

Masz cudny ten busz.
Czy mogę trochę pokopiować? Chętnie posadzę więcej traw.
Anita1978 09:36, 11 sie 2014

Twoje trawki są piękne! Chyba najładniejsze na ogrodowisku! Pięknie je komponujesz! A ascot nie mam a taka jest piękna! Mus dokupić na jesien! Tylko gdzie ja ja posadzę???
Pszczelarnia 10:21, 11 sie 2014

Po co pracownikom urlop? Dobre pytanie. Podnosi na duchu pracownika po urlopie.
Margarete 11:32, 11 sie 2014

Pieknie u ciebie, oj pięknie...........chyba tu zostanę na dłużej, powisze na płocie bo strach wejśc dalej...Tytus-obrońca moze mnie chapsnąc...
Ogród sliczny i tyle !
Kindzia 11:59, 11 sie 2014

Czarodziejstwo możesz nabyć tylko w bardzo znajomej firmie deratyzacyjnej...bardzo znajomej

Wreszcie moje skarpisko wyplewiłam, całą sobotę zasuwałam, w tym upale...basen w przerwach był, inaczej bym padła na tym słońcu...mam nadzieję, że jeszcze tylko raz w tym sezonie mnie taka robota czeka. Jeszcze róże czekają...
stychaz 12:04, 11 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

I seslerie dla Justyny Stychaz. Ogoliłam je po posadzeniu bo były połamane... i zbierają się już miesiąc... postanowiły zakwitnąć a listków niewiele. Mam nadzieję, ze za rok bedą ładniejsze.Liczę, ze zdążą przed zimą zrobić się ładniejsze....

To te wysokie kikuty za carex frosted curls..

Nie jest tak źle
Ja swoje cięłam jakiś czas temu i znowu by im się przydało ale zaczęły kwitnąc i trochę szkoda mi tych kwiatków, bo całkeim fajnie komponują się z szałwią. Ja za radą Agnieszki nastawiam się na ostre dzielenie na wiosnę.

Macham pracusiu
Ja dzisiaj leniuchuję domowo i już zdążyłam obskoczyć kilka ogrodniczych ale troszkę bida z nędzą. Na Zatorskiej nie oparłąm się jednak werbenom
Milka 13:07, 11 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
M mnie wczoraj wyciągnąl na taras i winko wiec nie zdązyłam wkleić zdjęć
W oczekiwaniu na drugie tłoszenie róż NN. Purpurowe róże dopiero niesmiało rosną. I perovskia dla Izy, ta która leżała i się podniosła

i Grafini

Nieustannie podziwiam u ciebie pervską, jest wprost niesamowita, u mnie ciągle kuleje...czyżby przesadzanie aż tak źle znosiła, 3 razy był? no cudowną ją masz
a co Grafini, mam kilka pąków, kwitnie, ale kwiat bardzo krótko się utrzymuje, tym jestem zaskoczona..
wszystko inne podziwiałam, nie wiem, jak u ciebie, ale u nas wczoraj była cudowna pogoda, komarów nie ma, burza nie dotarła, a dziś spokojnie kropi, tak, jak lubię i się cieszę, bo robiłam sadzonki z najpiękniejszej trzmieliny, jakieś foto z porodówki?
gierczusia 15:14, 11 sie 2014

alinak napisał(a)
Marzenka pokaż cerex mantana ( nie mogę znaleźć w tym gąszczu stron). mam ja zamiar nabyć u Finki po remoncie przedogródka .
wielki + za te jeżówki w trawkach ...na stówę to skopiuję ale wiem że się i tak nie obrazisz ..i za cię

po malowaniu pokaz choć skrawek twojej pracy ...mam w kuchni kredens i w mieście stolarzy nikt mi go nie chce odnowić , po 13 latach już się porysował tu i tam ..jak zobaczyłam jak Irenka odnowiła meble to mnie chęć na renowację wzięła ...ale bojam sie okropnie takiej roboty

Ooo dzizasssss .. To trafiłam gdzie kcialam .... Bo mnie si marzą meble tarasowe paleciakowe ale postarzane

Ściskam Madzenko

Edit : a te traffki z kffiatuchach wyglądają obłędnie
Magda70 15:19, 11 sie 2014

Pozdrawiam...i czekam na fotki pomalowanego garażu...bardzo mnie kolor intryguje i ciekawość zżera jak wyszło...
Madzenka 18:31, 11 sie 2014

Zielona napisał(a)
Fotki - wiadomo. Nie napiszę niczego nowego, bo już wszystko zostało obdarzone zasłużonym ochem i achem. Pięknie. Madżenkowo.

Wasze prace: Zapisałam sobie przepis na farbę, bo przymierzam się do odświeżania podbitki i tarasu. Bardzo jestem ciekawa, jak nowy kolor wygląda na większej powierzchni Waszej elewacji. Próby obejrzałam. Czy szlifujecie tylko tyle, żeby zmatowić deseczki, czy jednak bardziej się trzeba przyłożyć? Pytam pod kątem zmiany koloru, bo mam orzech i nie wiem, czy trzeba go "do żywego" zeszlifować, żeby inny kolor nałożyć...? Śledzę zatem z wielkim zainteresowaniem kwestię altaxinu i jeśli to możliwe, proszę o podpowiedź w sprawie szlifowania.

Pozdrawiam.

Napiszę wszystko szczegołowo wieczorem, bo zjadła i lecę malować pod wiatą. Mimo że pada mogę działać dalej