Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogród z łezką 08:03, 10 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu jak tam Twój buczek? U mnie zdobniczka bukowa

U mnie juź teź..... Dzisiaj powtórka oprysku będzie ....
Ogród z łezką 07:53, 10 maj 2014

Do góry
Kasiu jak tam Twój buczek? U mnie zdobniczka bukowa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:52, 10 maj 2014

Do góry
Buczek u mnie pięknie rozwinął liście, niestety tylko na jednej gałązce, reszta w zdobniczce bukowej Mimo ładnej nazwy zdobniczka niestety nie zdobi M. otrzymał listę środków do nabycia i wieczorem pryskam. Mam nadzieję, że wytępię
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:48, 10 maj 2014

Do góry
Udanych zakupów i miłego spotkania. Ładne ice dance dla mnie poproszę

Czym pryskasz buka?
Kraina Czarów w fazie projektów 06:56, 08 maj 2014

Do góry
Przybiegłam na fotki z telefonu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:55, 08 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

ale to ani deszczowo ani słonecznie.. Nie lubie takich ponurasów :/ ale zrobie coś w końcu, albo wrzucę takie cyknięte telefonem, co kiedyś zrobiłam

Ala wrzucaj proszę obojętnie jakie, nie muszą być przez profesjonalistę wykonane
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:53, 08 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Nie mam liliowców...a czemu nie zakwitną u Ciebie? Młodziaki i małe jeszcze?

Kasiu liliowce mam nawet spore ale one w tym roku przesadzane były z poprzedniego ogrodu i coś zebrać się nie mogą. Cierpliwie będę czekać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:14, 07 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ala rób zdjęcia nawet przy brzydkiej pogodzie Deszczowe fotki też mogą być

ale to ani deszczowo ani słonecznie.. Nie lubie takich ponurasów :/ ale zrobie coś w końcu, albo wrzucę takie cyknięte telefonem, co kiedyś zrobiłam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:09, 07 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiu nie wiem czy liliowce w tym roku zakwitną u mnie Na razie nic na to nie wskazuje.

Nie mam liliowców...a czemu nie zakwitną u Ciebie? Młodziaki i małe jeszcze?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:04, 07 maj 2014

Do góry
Ala rób zdjęcia nawet przy brzydkiej pogodzie Deszczowe fotki też mogą być
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:40, 07 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ala to samo pomyślałam Mam nadzieję, że zdjęcia już są u Ciebie? Idę sprawdzić

Nie ma zdjęć jakiś weekend był brzydki, a jak było ładnie to pracowałam, a fotek nie robiłam Niedługo to mi tulipki poprzekwitają i w ogóle nic nie będę miała na zdjęciach Jakoś ciągle jestem w niedoczasie...
Moja codzienność - ogród Oli 11:13, 07 maj 2014

Do góry
Olu, proste linie idealnie pasują i nawet rabata pod słupem wycięta Podoba mi się bardzo i czekam na kolejny odcinek serialu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:10, 07 maj 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Polinko, widzę że ty też majowy weekend ogródkowo spędziłaś...śliczna ci rabatka wyszła..a bukszpany i trawki już posadzone?
Cyknij kilka fotek!!!
Pozdrawiam majowo

Nikito mimo przerazliwego zimna ciężko było w domu usiedzieć M.miał wolne to troszkę wykorzystałam
Bukszpany i trawki w następnym tygodniu ale najpierw wyprawa na wrocławską plantację
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:08, 07 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Do kwitnących hortek jeszcze trochę...najpierw lilie i róże

Kasiu nie wiem czy liliowce w tym roku zakwitną u mnie Na razie nic na to nie wskazuje.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:07, 07 maj 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

zapewne co jest przecież piękniejszego od kwitnących hortek?

Ala to samo pomyślałam Mam nadzieję, że zdjęcia już są u Ciebie? Idę sprawdzić
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:51, 06 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aga a zdjęcia hortek gdzie? Tak mało pokazujesz swój ogród a ja jestem nim zauroczona a najbardziej zakochana w brzozie
Wielkie dzięki za spotkanie, za super zakupy i mile spędzony czas Oczywiście jak zawsze za krótko, za mało

Z Agą zawsze fajnie
ślicznie ci kwitnie, stanowczo mało fotek, na spotkaniu nie będę, baw się dobrze
Minimalizm z odrobiną romantyczności 10:04, 06 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)

To zależy jak będziesz cięła hortki Jeśli wyprowadzisz na małe krzaczki to gracki nie zasłonią- one wysookie rosną. A gracki fajnie by wyglądały na tle tego drewnianego płotu

Płot chcę, żeby zarósł bluszczem, nie mogę na niego patrzeć....brrrrr
I hortki chcę prowadzić jak najwyżej.
A gracki do jakiej wysokości rosną??

Największy problem jednak z szer. rabaty, pod pergolą jest w najwęższym miejscu zaledwie 80 cm i tu muszę odjąć jakieś 20 na beton przy obrzeżach

Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:05, 06 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

W 3 rzędach nie dam rady zrobić, jest za mało miejsca pod pergolą. A hortki nie przysłoniłyby gracków??? chyba są wyższe?

Musi być na przemian 2 hortki-1 gracek-itd

To zależy jak będziesz cięła hortki Jeśli wyprowadzisz na małe krzaczki to gracki nie zasłonią- one wysookie rosną. A gracki fajnie by wyglądały na tle tego drewnianego płotu
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:42, 05 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aga pokaż zdjęcie tego miejsca pod pergolą. Może zrobić szpaler z hortek, za nimi gracki a z przodu bukszpan?

W 3 rzędach nie dam rady zrobić, jest za mało miejsca pod pergolą. A hortki nie przysłoniłyby gracków??? chyba są wyższe?

Musi być na przemian 2 hortki-1 gracek-itd
Szmaragdowy Zakątek 20:02, 05 maj 2014

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. No…troszkę się natyrałam, jeszcze dziś ledwo się ruszam. Dobrze, że dzisiaj miałam „prawie” wolne (byłam w pracy aż 1 godzinę), potem tylko kilka (czytaj: kilkaset) spraw do załatwienia na mieście i już o godz.18 byłam w domu…nie ma jak wolny dzień na odpoczynek.

Agatan24 - witam w moim „szmaragdowym”, zapraszam częściej…nie długo i ja wpadnę do ciebie z rewizytą.

Przepraszam, że tak wszystkim razem odpowiadam, ale wiadomo chroniczny niedoczas...Ivvvona, malgorzata_s, iwonaal, dorciabe, Alisonek, Luki, Bogdzia, paniprzyroda, Marzena2007, polinka, Paula_wero…, ANIA, kitek81, Jagoda, Luckaa, kasiek – myślę że będę zadowolona z efektu…niech no tylko wszystko podrośnie!

Anita1978 – Anitko, szkielet ogrodzenia stawiałam z pomocą M (cztery ręce potrzebne były)….resztę sama samusieńka…..
A miksturą pryskałam mszyce w samo południe…na szczęście pochmurno było (dobrze, że powiedziałaś, żeby nie pryskać w słońcu – będę wiedział na przyszłość). Moje młodziutkie pąki róż całe oblepione były tym paskuctwem – aż żal było patrzeć…

Krys – jeśli będę w „szmaragdowym” to oczywiście zapraszam do środka, jeśli nie to zaglądaj sobie do woli przez płot (ale już troszkę zarósł, więc musisz mocno wyciągać szyję….)

Robertop – oczywiście, że zrobię….może nawet w czerwcu się uda

Luiza – jeszcze raz dziękuję za trawki…idealnie się wkomponowały w nowa rabatkę

Margarete, Kindzia – niestety ja nie z tych co by na huśtawce zalegali (huśtawka głównie dla gości). Jak jestem w „szmaragdowym” to chwili w miejscu nie usiedzę, zawsze tak ...zupełnie niechcący… coś robię.

zbigniew_gazda – jedne berberysy to nana, więc za duże nie urosną, a drugie kolumnowe, to myślę, że też nie będzie tak źle…Damy radę!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies