Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem

aleksandra_g 15:14, 09 maj 2014

nie ma co się wściekać, porówna z kluczem i może okaże się że nie było tak źle?
Anita1978 19:32, 09 maj 2014

Może jednak będę- dziewczyny zlódzkiego wybierają się chyba na targi i ......do mnie
Zapraszam
regli 23:16, 09 maj 2014

Olu, trochę sprawdzał w necie odpowiedzi i może nie ma jakiejś tragedii, ale zdecydowanie poniżej oczekiwań, więc jest nerwówka. Wszystko teraz zależy od tego jak cała reszta wypadła i czy obniżą się progi na uczelniach. Bo z wynikami z dzisiejszej matury, przy zachowaniu progów z lat poprzednich, może być ciężko z dostaniem się na wybrane przez niego kierunki. No nic, trzeba poczekać i już.
Anitko, widziałam, że zgadujecie się na spotkanko i nawet przeszło mi przez myśl, żeby się wprosić Tyle że do mnie chcą w niedziele rodzice przyjechać i właśnie się zastanawiam, jak ich zniechęcić do tego przyjazdu Jutro dam Ci znać, jak ogarnę temat. A o której byście się spotykały?
Dzisiaj tylko trawę skosiłam i jakaś wypluta jestem. Chyba jednak maturalny tydzień dał mi się we znaki, opadły emocje i nic mi się już nie chce. Jutro muszę poszukać w naszych szkółkach rozplenic, bo rabatka pustką zieje. Miałam dzisiaj zdjęcia porobić, ale wpadła sąsiadka na szybką herbatkę i została do ciemnej nocy, więc ze zdjęć nici
polinka 08:05, 10 maj 2014

AlicyaLK napisał(a)
Z tymi hortkami to roznie jest Niestety nie pamiętam u kogo w ogrodzie rosna w pełnym słońcu i kwitną lepiej niż te w cieniu tak, więc ja bym ich nie przekreślała

W tamtym roku 2 limki miałam w pełnym słońcu a jedną w półcieniu. Te w słońcu o wiele lepiej rosły i kwitły niż ta w cieniu. Fakt potrzebują dużo wody, nawet 2 razy dziennie ale rosły w oczach
aleksandra_g 11:14, 10 maj 2014

No to pozostaje liczyć, że i innych noga się powinie i faktycznie te progi obniżą. Trochę to potrwa więć nerwówka raczej szybko was nie opuści, ale mimo wszystko trzymam kciuki, żeby było po waszej myśli
regli 16:02, 10 maj 2014

Jeszcze tylko w poniedziałek ustny angielski i w piątek prezentacja z polskiego i zajmiemy się czymś innym, a do nerwówki wrócimy pod koniec czerwca.
Rabatka rozplenicowa się sadzi Mam nadzieję, że dam radę porobić dzisiaj też jakieś zdjęcia.
Anita1978 16:29, 10 maj 2014

Dziewczyny będą do południa, może koło11,nie wiem...
aleksandra_g 21:18, 10 maj 2014

i co? będą fotki dziś?
regli 23:57, 10 maj 2014

Fotek nie będzie Trzy razy przesadzałam te rozplenice i nadal nie mam pewności, że jest ok. Muszę koło nich jeszcze pochodzić. Nie zdążyłam też już kory wysypać.
Anitko, nie dam rady do Was dojechać. Znowu Ale na targi chyba się wybiorę jakoś po obiedzie chyba. Może gdzieś Was dojrzę i będzie okazja zamienić chociaż kilka słów
Nikita 08:45, 11 maj 2014

Renatko, najpierw podziękowania...Zauważałaś u mnie, że jedna z host to nie "myszka"...i miałaś rację ...to raczej jakiś olbrzym rośnie...Będę chyba reklamować, bo nie potrzebuję takiego wielkoluda....zadzwonię do sklepu i zobaczymy co powiedzą???
A teraz w sprawie perukowca. Jeżeli będziesz chciała mieć krzak ładnie zagęszczony to musisz go przycinać, ale w tedy nie będzie kwitł....U mnie rośnie perukowiec podolski "Foliis Purpureus" i ja mam na niego swój sposób. Żeby miał ładny, gęsty pokrój to przycinam go na początku wiosny, ale tylko 50% gałązek (te najdłuższe i najbardziej wyrośnięte). Na pozostałych (czyli tych zeszłorocznych) zawiązują się peruczki i bardzo ładnie kwitnie.
Acha...jeszcze jedno. Nie wiem jak u innych, ale u mnie ma gigantyczne przyrosty. Wiosną tnę go na jakieś 60-70 cm, a jesienią ma 2 metry wysokości. Zaraz poszukam jakieś zdjęcie...
O już mam...fotka zrobiona w ubiegłe wakacje...płotek ma gdzieś ok.120cm wysokości

Jak obejrzysz to daj znać, wykasuję zdjęcie, żeby Ci nie zaśmiecać wątku.
Pozdrawiam weekendowo