Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miskant - Miscanthus 13:00, 22 lip 2019

Do góry
Witam serdecznie, bardzo lubie trawy i chcę w swoim ogrodzie zalozyc wlasnie z nimi rabatę. Posadzilabym je na tle tuji Brabant, tylko nie za bardzo wiem, które dokladnie gatunki wybrać. Myślałam, aby w pierwszym rzędzie rosly właśnie jakies muskanty tak do 1,5 metra, nie bardzo ekspansywne a przed nimi również jakis gatunek traw tylko niższych. Na wiosne zanim trawy ruszą chcialabym, aby miedzy nimi kwitły tulipany, czosnki... Bardzo proszę o pomoc w doborze roslin, jakies porady czy pezykladowe zdjęcia A oto zdjecie miejsca planowanej rabaty
Przerabianie ogródka pod swój gust 12:54, 22 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
W koncu sie doczekalam

Ale zazdroszczę!!! Robię wszystko, żeby zwabiać motyle, ale takiego widziałam tylko raz w ubiegłym roku. Piękny!!!
Ogród do odnowy 12:52, 22 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Cherry Fluff w ubiegłym roku w pełni lata tak się prezentowała

na poprzednim zdjęciu to ta wyższa w lewym rogu - te różowe to Butterfly Kisses

Też piękne. Muszę je wprowadzić do siebie, tym bardziej, że wyrzucam wszystkie stare jeżówki.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 12:49, 22 lip 2019

Do góry
MartaKozak napisał(a)

Przyszłam zobaczyć Twoje jeżówki - i niech ktoś próbuje narzekać na Cherry Fluff - fantastyczna rabata

Potwierdza sie moja obserwacja - doskonale robią rabatę wszelkie wypełniacze trawowe
Przerabianie ogródka pod swój gust 12:45, 22 lip 2019

Do góry
W koncu sie doczekalam

Nasz przydomowy ogródek 12:44, 22 lip 2019

Do góry
Izo - po japońsku czyli jako tako. Nie podnoszę i nie pcham ciężarów. Myślę że będzie dobrze.

Dorotko - fotka wykonana przed suszą. Ale i teraz nie jest źle. Trawnik trochę żółty jest ale co tydzień lub 2 popada i jest czym podlewać.

Haniu u nas wczoraj też nieźle popadało. Beczki pełne a zapowiadają znowu upały. Baruś trochę się pochorował (zaczął kuleć na przednią łapę i to chyba wynik leżenia na zimnych płytkach na balkonie). Ma zakaz wstępu na balkon i już jest prawie dobrze.

Pierwsze koty za płoty.

A tu Italia w pigułce.

Ogród do odnowy 12:44, 22 lip 2019

Do góry
violaskom napisał(a)

Gosia jaka to jeżówka. Cherry Fluff? Na stronach pokazują jako limonka z lekkim różem a tu mocno różowy kolor. Tak czy inaczej ta na zdjęciu jest śliczna. W takiej ilości wygląda obłędnie. Sadźca Chocolate widziałam w szkółce i nie był taki ciemny jak na zdjęciu, więc go nie kupiłam. Teraz żałuję bo wygląda fajnie na rabacie. Będzie pięknym tłem dla innych roślin. Floksy też cudne.

Cherry Fluff w ubiegłym roku w pełni lata tak się prezentowała

na poprzednim zdjęciu to ta wyższa w lewym rogu - te różowe to Butterfly Kisses

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:21, 22 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, działacie z prawdziwym rozmachem, mogę tylko wzdychać i podziwiać ☺
Zaintrygowała mnie powyższa rabata - co stanowi towarzystwo dla hortensji oprócz rozchodników i jakiejś trawki? Czy ona ma wystawę południową? Możesz ją pokazać na wprost? Pozdrawiam ☺
Przerabianie ogródka pod swój gust 12:17, 22 lip 2019

Do góry
Aniu, u mnie to nie tylko facet to jest ale i cala rodzina. Dzieci ich niestety slysza rozmowy w domu i podobnie sie zachowuja. Np. byly teksty do mocih dzieci, ze maja spadac, bo one nie stad i niech wracaja skad przyszli. Moje mowia tzw. Hochdeutsch, oni glebokim dialektem. Wiec moje dzieci nie sa akceptowane, bo przyjezdne Zona tego faceta nie ma odwagi mi cos powiedziec, wysyla meza Jak rok temu maz przycinal ich strone i mowilam mu zeby tak gleboko nie cial to za 5 minut byl u nas sasiad i straszyl adwokatem bo nie tniemy dobrze. Tez czesto chcielismy przyciac ich strone, to udawali, ze ich nie ma w domu a dzieci bylo slychac. Wogole to bardzo zazdrosni ludzie. Jak posadzilismy sobie malutkie drzewka debow kulistych to za kilka dni u nich staly klony ale juz takie ogromne A z naszych sie smiali. Nasz dom stoi przed ich ogrodkiem.Ale to nasz zywoplot zabiera im slonce gdzie dom jest kilkumetrowy a zywoplot ma niecale 2 metry Poza tym sami maja na dzialce 4 duze drzewa owocowe no ale to wina naszego zywolotu ze maja tyle cienia Wogole jakas hipokryzja sie szerzy. Jedna sasiadka, ktora nie graniczy z moim ogrodkiem- pomiedzy nami jest ulica, jak cielam w tamtym roku zywoplot z laurowisni i skracalam go sporo, to uslyszalam: dzieki bogu, juz dawno byl czas bo juz byl stanowczo za wysoki. Ja mam dzialke przy ulicy i moge miec wysokosc jaka chce A ona sama ma 6 metrowe drzewo przy samej granicy i wrzeszczy na sasiadow, ze im to drzewo przeszkadza i ze ona go nie skroci na pewno Dwie sasiadki czuja sie przesladowane przez...kosy to nasza wina, bo dokarmialismy ptaki Jedna z nich ciagle klaszcze jak jakies ptaki przyleca do ogrodka. Kazda mszyca jest skrzetnie opryskiwana trucizna.Wiec wesolo tu mam

Zdjecie z okna
Moja działka na Dębowym Lesie 12:08, 22 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Liliowiec Arctic Snow z rutewką Delavay'a

Oj Ania, zachwycasz zdjęciami!! A to wyżej z moją ulubioną rutewką czaderskie

A czy coś rutewce "dajesz"? moja w zeszłym roku fajnie kwitła, a w ty porazka - kilka kuleczek wielkości 1,5mm! i to dosłownie kilka.. ręce mi opadły
Do raju daleko - u Ewy 12:07, 22 lip 2019

Do góry
Rabata z hortensjami przy tarasie coraz gęstsza. Chyba przesadziłam tu z ilością hortensji

Z tego powojnika jestem bardzo zadowolona. Wreszcie jeden się dobrze zadomowił

Dojrzewają boróweczki

Przerwa na kawę... 12:03, 22 lip 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
I dereń cousa Teutonia - lekko muszę go wyprostować. Tu przy płocie będzie rabatka. Zniknie bajzel na wjeździe.

super egzemplarz! Kurcze, mam smaka na jakiegoś derenia kousa.. coraz bardziej.. i w ogóle to zaczyna mi świtać, żeby jakieś derenie IH posadzić w pobliżu mojego lewego grabka

Czyli co, będziesz tu kostkę ściągać?

Zakupki fajne bardzo. A wiesz, że jakoś tę palczatkę zawsze omijałam jak czytałam ofertę ZP, a patrzę, że to całkiem ciekawa trawka- i na suche!! To już brzmi dla mnie ekstra
(listę palczatek masz w ofercie na stronie ZP)
Ogród kwiatowy 11:53, 22 lip 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Viola, masz może wysianą niską kremową aksamitkę taką jak Marigold Vanilla?
Kupiłam niby niską odmianę i wyrosły badyle na ok 1m wysokie
U nas sprzedają raczej bezodmianowe tylko z dopiskiem karłowa.

Renatko mam dużo samosiejek Tagetes patula Disco Orange. Ona jest niska, kwiaty pojedyncze i pomarańczowe.

Jeśli pomarańczowa Ci pasuje to chętnie Ci trochę wykopię.
Do raju daleko - u Ewy 11:52, 22 lip 2019

Do góry
Trochę zdjęć z ogrodu.
Rabata hortensjowo-różana każdego dnia się zmienia i pięknieje.

Do raju daleko - u Ewy 11:47, 22 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Cudowne róże i hortensje Pięknie po prostu

Dzięki Ewo Z dnia na dzień coraz piękniej wyglądają hortensje. Ogrodowe nabierają kolorów, a bukietowe rozwijają swoje kwiaty.

Wczoraj dwa razy porządnie spadł deszcz i to też dobrze wpłynęło na rośliny.

Uwielbiam ten limonkowy kolor kwiatów

Ogród z koniczynką 11:41, 22 lip 2019

Do góry
bogumila napisał(a)
Gailardia?
Bogusiu, dzięki za szybką identyfikację...to z pewnością ta roślina...muszę nauczyć się jej nazwy...Dzięki wielkie.
Ogród Fenny Graf 11:10, 22 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Anda napisał(a)

Bardzo mi sie podobaje te widoki. Pamietasz moze co to za drzewa na pierwszym ujeciu? Przedewszystkim to po prawo, jak dla mnie idealne: wielopienne, nie za duze
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:18, 22 lip 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Znalazłam projekt sprzed 2 lat.
Trochę go uzupełniłam

no miooodzio kochana!
Tam gdzie zejście do paleniska tak jak to sobie wymysliliscie? Takie schodki jak u Navi? Chcecie to ze skarpa połączyć?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:16, 22 lip 2019

Do góry
Mostek którego nie zdążyłam Wam pokazać, dzień wcześniej zrobiliśmy z eMusiem takie fajne balustrady, woda zniszczyła, a mostek sasiadki przestał istnieć, zabrało nie wiadomo gdzie

Mieliśmy marzenia i plany związane z tym miejscem, chcieliśmy tam żyć na stałe......
Pozbawiło nas życie planów i marzeń.....wszystko straciło sens.......nie ma dobrych rozwiazań, jak sobie poradzić z rowem, który będąc suchym w ciagu godziny zamienia się w rzekę szerszą od Wisły z nurtem potoku górskiego.
taka sutuacja, za życia babci miała miejsce raz gdy mój tato był nastolatkiem, czyli jakieś 50 lat temu, potem w 2010 roku gdy trąba przeszła ze ścianą w ody, w tym sezonie to trzeci raz, Ktos się jeszcze zastanawia czy klimat się zmienia?
Ogród do odnowy 10:10, 22 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

łan jeżówkowy, ale Cherry Fluff w końcu z odcieniem różowym

Gosia jaka to jeżówka. Cherry Fluff? Na stronach pokazują jako limonka z lekkim różem a tu mocno różowy kolor. Tak czy inaczej ta na zdjęciu jest śliczna. W takiej ilości wygląda obłędnie. Sadźca Chocolate widziałam w szkółce i nie był taki ciemny jak na zdjęciu, więc go nie kupiłam. Teraz żałuję bo wygląda fajnie na rabacie. Będzie pięknym tłem dla innych roślin. Floksy też cudne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies