dziękuję w imieniu dalii
Mięso, wcześniej zamarynowana,pokrojone w kosteczkę, podduszone na patelni.Wymieszane w warzywkami.
Warzywka - cukinia, cebula,papryka,liście pora, pokrojone w gruba kostkę.Na wierzch gałązki pietruszki, lubczyk.
Wszystko doprawione do smaku przyprawami .
Na spod wyłożone liście chrzanu( mogą być z kapusty, żyć winogronu )Zakręcone, 45-50 minut w żarze i tyle.Gotowe i bardzo pyszne
Ten rojnik kopiłam już z miesiąc temu w Kauflandzie.Wiem, wiem,te te nie zimują.
Zamierzam je przechować w domu.I mieć takie duże jak u ciebie.
Mam nadzieje,ze ten czerwonawy mi przezimuje w gruncie.
O msze zajrzeć do biedronki i zobaczyć, jakie tam są rojniki.
Dziéki
Hortensja bukietowa Kyushu
Hmmm chryzantemki zaczynają... czyli cos czas do jesieni nam sie zbliżą
Aniu u Ciebie jak zwykle widoki kolorowe i energetyczne ,w dodatku pyszne...mniam!
Ja robiłam już pierwszą zupę dyniową...,zebrałam też kilka ozdobnych dyniek...to jakby zapowiedź jesieni...ale dzisiejsza temperatura powyżej 30 stopni jeszcze na to nie wskazuje
Witaj Aniu. Dziękuję , lubię jak w ogrodzie jest kolorowo.
Oj danie z kociołka, jest pyszne.Az dziw,ze od marca stal w pudelku.Trzeba było przyjazdu dzieci , gości,aby się zmobilizować do wypróbowania jego.
Ja w tym roku takich jadalnych chyba nie bee miała szybko.
W złym miejscu posadzone i rosną pomału, ledwo i kwitną dopiero.
Jedynie dynia bezlupinowa rośnie.
O jesieni jeszcze nie che się myśleć,ale nieuniknione niestety zbliża się, zbliża .
I ozdobne tez
Trawa ozdobna - Liriope muscari
Normalnie, wykopuje w suchy dzień.Slkadam do skrzynek,Luzno.Tak ze dwa dni postoją ,aby nie padało, na nie.I do piwnicy.Czasami trochę trocin wsypie, jak mam. i tyle.