Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miejsko & sielsko 15:40, 10 sie 2014

Do góry
Mój klon też ma dwa czerwone listki.... czyżby jesień?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:31, 10 sie 2014

Do góry
Buchanani z jeżówkami

I seslerie dla Justyny Stychaz. Ogoliłam je po posadzeniu bo były połamane... i zbierają się już miesiąc... postanowiły zakwitnąć a listków niewiele. Mam nadzieję, ze za rok bedą ładniejsze.Liczę, ze zdążą przed zimą zrobić się ładniejsze....

To te wysokie kikuty za carex frosted curls..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:28, 10 sie 2014

Do góry
I spojrzenie z góry na berberysy bagatelle. Rosną w tym roku jak szalone, ciełam je juz trzeci raz. Chyba wod ai słońce tak je pędzą?
Po cięcu są mniej czerwone ale to kwestia kilku słonecznych dni i znów nabiorą bordowego koloru.

i powtarzam wczorjasze zdjęcie dla dopłenienia kompozycji
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:24, 10 sie 2014

Do góry
Przebudzenie lawendy w nogach werbeny

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:23, 10 sie 2014

Do góry
M mnie wczoraj wyciągnąl na taras i winko wiec nie zdązyłam wkleić zdjęć
W oczekiwaniu na drugie tłoszenie róż NN. Purpurowe róże dopiero niesmiało rosną. I perovskia dla Izy, ta która leżała i się podniosła

Na tej rabatce juz kwitnie ponownie Ascot. Ascot aż świeci na rabacie, tak ją pokochałam, że dokupiłam drugi krzaczek

i Grafini

A czekamy na Big purple i J.W.Goethe...
i miały byc miskanty Morning light z zawilcami japońskimi w plecach.. musiałam wymienić ML na nowe większe...

[img
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:18, 10 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Odpoczywaj Marzenko w cudownym ogrodzie.
Zdjęcia stipy po wyskubaniu kłosów wklej bo mnie moja denerwuje, za dużo jej!
A trawniczek wcale nie wygląda na taki maleńki.
Miłej niedzieli

Trwaniczek wg planu miał mieć 70 m2, finalnie powinieważ nie wykonaliśmy pergoli z gabionami ma 90 m2 i w zupełności mi wystarczy. Po koszeniu trawnika mam pól worka odpadów bio, znajomi kilka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:16, 10 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Koniecznie żwirek będzie booosko

Tylko czasu brak....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:11, 10 sie 2014

Do góry
aage napisał(a)
Praca nie łatwa i mozolna jednak efekt na pewno będzie zadowalający

Oj tak bardzo mozolna....ale jeśli ma być lepiej wykonanana niż przez fachowców to musi trochę potrwać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:10, 10 sie 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Nie załamuj mnie. W 5 l donicy , mają 2m wysokości, ale nie są zbyt mocno rozgałęzione. No trudno.

Anitko szkoda, ze nie dałaś znać.... Ten Pan buki chciał mi sprzedawać za 150 zł za szt a kupiłam duże po 70 zł....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:09, 10 sie 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Miłej pracy przy ścieraniu i malowaniu desek...paskudna robota,ale będziesz miała kolor taki jaki chcesz

Dzisiaj odpoczywam, jutro cd Kolor jest dokłądnie taki jak chciałam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:08, 10 sie 2014

Do góry
Pwl napisał(a)

piękny kolor! ❤❤❤

Dziękuję, pasuje mi ten zimny purpurowy do niebieskiej kostrzewy. I wiem jedno, ze kostrzewę ogolę wczesną wiosną a nie pod koniec maja... Trochę czasu potrzebowała aby się odbudować. Ale ta rabata chyba bedzie miała minirewoltę jesienią. Muszę sosony varella posadzić bardziej symetrycznie, ale najpierw wywalę budleje...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:06, 10 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżen ze względu na te moje sztuk 3 edukowałam się dziś i wyczytałam aby perovskię ścinać ostro nad co najwyżej 3 oczkiem bo inaczej nie ma klasy i się pokłada ... tniesz swoją ? ...

Tnę Iza co wiosne, zostawiam max 10 cm kikuty i tak rosną te potffoy. Onie pieknie sterczały do czasu nawałnicy, teraz ciut leża...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:05, 10 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko, a co się tam będziemy rozdrabniać czy Variegata czy iCe Dance czy Red Rooster, Frosted Curls i tak dalej wszystkie są cudne, ja na chwile obecną zachwycam się u siebie Evergoldem i posadziłbym go wszędzie. Ciekaw też jestem jak będzie rósł The Beatles.

Ja uwielbiam carex. Własnie wczoraj sie zachwycałam montana, tak samo zielony jak beatles. Może dzisiaj mu jakaś fotkę zrobię.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:54, 10 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Żadna mądrość.... racjonalne podejście bez histeryzmu do życia

Może jutro będę mieć Muminka... ale mam mieć też stacje disc jockey-a.. mój kręgosłup nie nadaje sie do dźwigania non stop.. Wystarczy że w pracy i ogrodzie sie odźwigam..
I mam w nosie naukowców... niech leczą mój kręgosłup styrany życiem.. godzinę rano próbuję go rozchodzić by sie wogle schylić.. i 100 pobudek w nocy z powodu tego że mnie lupie przy każdej próbie ruchu... I tak biorą sie mądrości życiowe... nie szanowałam za młodu.. poszanuję teraz

Uciekam sie odmyć po pracy.... dziś była pracująca sobota...

A kiedy Szanowna Pani coś dla swojego zdrowia i siebie zrobiła? Odpoczęła? Poćwiczyla? Zamaist kopać, przenosić, targać, tyrać, jezdzić, nosić Muminka, pielęgnować chorego?
Odpoczynek sie Szanownej Pani należy i pilates W imieniu forum zabraniam rewolucji ogrodowych do wiosny, tylko cebulowe pozwalmy posadzić coby oczy nacieszyć
Jakaś marną porcyjkę cebul sobie zamowila, zamierzam janiny i L ogolocic i czekam na info od Ciebie nt posezonowych wyprzedaży
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:41, 10 sie 2014

Do góry
Anita pokazesz zdjęcie ambrowca? Pokaż proszę bo jestem ciekawa czy ktoron ma większe niż kupione przeze mnie
Rododendronowy ogród II. 09:39, 10 sie 2014

Do góry
Podobno sezon ogorkowy a w Twoim wątku jak zwykle ruch
Jurajski Ogród 09:37, 10 sie 2014

Do góry
Wpadłam obejrzeć Twój ogród a nie wizualizacje ogrodowiskowe Pokazuj prosze pokazuj, swój indywidulany ogród., bo przyszlam nacieszyć oczy Twoim krajobrazem a nie zapożyczonym.

Buziaki

Początki w Kruklandii 00:09, 10 sie 2014

Do góry
Bogda dobrze kombinuje ze złagodzeniem zęba przed rabatą brzozową
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 09 sie 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Marzenka a może daj szansę tojeści , bo tak naprawdę wszystkie tojeści pokazują swoją krasę dopiero po 2-3 latach tzn .swoją docelową wielkość i wysokość .wiem bo obserwuje u siebie 3 odmiany tojeści i każda z nich dopiero po paru latach naprawdę wielka .trochę mi namieszaliście tą krytyką tojeści
ale ja tak mam że jak sama nie sprawdzę to opinii nie traktuję za pewnik.
taki niewierny Tomasz jezdem i tobie też radzę uzbroić sie w cierpliwość i poczekać z wywalaniem .
muszę cię zrugować że zauważyłam ,że za szybko chcesz mieć natychmiastowy efekt a przecie ty wiesz jakie rośliny potrafią być kapryśne.
cierpliwości Madżen.....cierpliwości . buźka

Alinko dalam jej szansę, rośnie nadal w stipie a trzy krzaczki wsadziłam w kostrzewę i liczę że zakwitnie razem z purpurowymi różami ! Jest zbyt piekna aby ją wyrzucić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:25, 09 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ty stale jakieś ciężkie roboty sobie wynajdujesz.Nie umiesz spokojnie posiedziec????na tarasiku lub pod którymś drzewkiem? Straszny pracuś z Ciebie .Lubie takich ludzi ale o Ciebie juz sie martwię bo ile można stale pracowac. Trawki masz wystawowe ,sliczne. Miłej niedzieli , bez pracy jak obiecałas.

Bogdziu w niedzielę zawsze odpoczywam Dziękuję za troskę, lubię aktywność, czuję że żyję jeszcze w tym roku mam nadzieję na odpoczynek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies