Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Minimalizm z odrobiną romantyczności 07:23, 25 kwi 2014

Do góry
Aga tujka na bank znaczona przez zwierzęta. Czytałam o jakiś środkach, którymi się spryskuje rośliny i to odstrasza zwierzęta. Czy skuteczne? Nie wiem. Innym sposobem jest wetknięcie gałązek jakiś przed obsikiwaną roslinę aby utrudnić dostęp. Mam ten sam problem z moim psiakiem i temat będę bardziej zagłębiać.
Bukszpan ładny do góry, z dołem niestety ktoś bardzo brzydko się obszedł Trzymam kciuki aby się przyjął.
Miłego wolnego dnia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:12, 25 kwi 2014

Do góry
Marzenka jak tam Twoje graby? Widać już jakieś listki? U mnie dalej tylko pączki. Czy to normalne, że on taki opóżniony w rozwoju?
Od ogrodu do łąki i stawu 07:10, 25 kwi 2014

Do góry
Czekam na zdjęcia nowej rabaty z Chopinkami i lawendą
Miłego piątku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:06, 25 kwi 2014

Do góry
Polinka, Zeta, Ewa - soczyście oj soczyscie i bez czasu wolnego.
Niech wreszcie przestanie padać bo mi deszcz niszczy tulipany!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:04, 25 kwi 2014

Do góry
Ale tu soczyście, energetycznie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:02, 25 kwi 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Paula... jestem na bieżąco i w blokach startowych, gdybyś potrzebowała puzli

Martuś padniesz w tych blokach startowych,puzzle będą potrzebne gdzieś w czerwcu Spokojnie możesz odpocząć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:58, 25 kwi 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)

Jejku, ale fajny zestaw roślinek! Taki sam jak u mnie na nowej rabacie
Jak do tej pory posadziłam Chopinki, lawendę dosadzam niedługo, a nad rodzajem trawki się zastanawiam jeszcze ale podsunęłas mi pomysl na Gracki a werbenka też kiełkuje nieśmiało, więc może i ją tam dodam
czekam niecierpliwie na efekty na tych naszych rabatkach skoro takie podobne są
pozdrowienia!

Dominika, gracki cudne są, wręcz kocham te miśki Chopinki w tamtym roku miałam w innym miejscu z szałwią i połączenie było fantastyczne dlatego myślę, że werbenka i lawenda będą ładnie się komponować do tej białej róży.
Biegnę zobaczyć Twoją rabatkę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:51, 25 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aaaa, za hortusiami...czyli musisz hortki w ryzach trzymać.

A dlaczego mnie mogłyście wszystko przewrócić a my Tobie nie???

Będę ostro ciachać
Proszę bardzo przewracajcie, tylko żebym się podniosła
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:49, 25 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
hortensja np. polar bear

Gosiu, hortki będą limki Mam już 3 ładne krzaczki z tamtego roku, teraz 5 dokupię i szpaler gotowy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:21, 24 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)

A na tą kompozycję czekam z niecierpliwością

Chopinki, gracki, werbena i lawenda. Coś czuję, że będzie to moja ulubiona rabata

Jejku, ale fajny zestaw roślinek! Taki sam jak u mnie na nowej rabacie
Jak do tej pory posadziłam Chopinki, lawendę dosadzam niedługo, a nad rodzajem trawki się zastanawiam jeszcze ale podsunęłas mi pomysl na Gracki a werbenka też kiełkuje nieśmiało, więc może i ją tam dodam
czekam niecierpliwie na efekty na tych naszych rabatkach skoro takie podobne są
pozdrowienia!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:29, 24 kwi 2014

Do góry

Przepięknie te białe tulipki odbijają się na tle tej zieleni Zdjęcie rewelacyjne
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:12, 24 kwi 2014

Do góry
Kasiu ale proso dałam za limkami i właśnie o to mi chodzi aby hortki nie były za wieeelkie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:10, 24 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Z racji tego, że mam malutkie podwórko i brak możliwości zrobienia zdjęć z dalszej perspektywy w tamtym roku robiłam zdjęcia z wysokiej drabiny. Możecie wyobrazić sobie jak sąsiedzi patrzyli? W tym roku mam zamiar spróbować fotografować ogród z dachu...

Małgosiu współczuję tulipków, dobrze, ze będą następne i znów będą cieszyć
Spokojnego czwartku życzę

Dzieki Polinko
O rany ale ty z tym dachem to uważaj....juz kiedys ania Mała -Mi robiła z dachu foty, super wyszły tyle ze to niebezpieczne może byc.....Zielona-Marta na poczatku swojego wątku tez miała takie foty, gdzie wychylała sie z dachu....brr dreszcze mi po plecach chodza jak sobie to wyobraże....ja nie lubie wysokości....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:03, 24 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ha to jest właśnie pytanie W tamtym roku miałam małe hortki to prosto ładnie górowało nad nimi. Proso osiąga maź 120-130 cm. ale hortki mam mocno przycięte więc mam nadzieję, że będzie widać je zza nich. Jeśli będzie nie widoczne to w następnym roku zamienię na coś wyższego

Hortusie nawet 2 metry mogą mieć, Ty się nie booooj, bedzie je widać. Tylko po prostu musisz je w przyszłym roku nie podcinać tak krótko. Zobacz u Danusi jakie wielkie limki ma
Ogród z łezką 10:45, 24 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Ja też myślę, że z tych trzech buchananii najlepsza, najbardziej stercząca

Właśnie o to sterczenie chodzi Polinko
Ogród cichy i przytulny 09:44, 24 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Żółty storczyk taki energetyczny, wiosenny. Podoba mi się bardzo i powiem szczerze nigdy jeszcze nie spotkałam takiego koloru na tych wspaniałych roślinach

Mój tata również został nim zauroczony dlatego kupił i przywiózł mi w prezencie na święta. Fajnie mieć takiego tatę
Ogród z łezką 09:41, 24 kwi 2014

Do góry
Ja też myślę, że z tych trzech buchananii najlepsza, najbardziej stercząca
Ogród cichy i przytulny 09:39, 24 kwi 2014

Do góry
Żółty storczyk taki energetyczny, wiosenny. Podoba mi się bardzo i powiem szczerze nigdy jeszcze nie spotkałam takiego koloru na tych wspaniałych roślinach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:27, 24 kwi 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Paulina - a jakie wysokie rośnie proso? Da radę wyjrzeć zza hortek?

Ha to jest właśnie pytanie W tamtym roku miałam małe hortki to prosto ładnie górowało nad nimi. Proso osiąga maź 120-130 cm. ale hortki mam mocno przycięte więc mam nadzieję, że będzie widać je zza nich. Jeśli będzie nie widoczne to w następnym roku zamienię na coś wyższego
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 07:46, 24 kwi 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Oczywista oczywistość Tylko jak to wytłumaczyć moim Sąsiadom, którzy z dezaprobatą patrzą zza firanki, jak biegam z aparatem i niemal puste rabaty pstrykam? Przyjęłam taktykę, ze udaję, że nie wiem, że patrzą i nie tłumaczę wcale

Z racji tego, że mam malutkie podwórko i brak możliwości zrobienia zdjęć z dalszej perspektywy w tamtym roku robiłam zdjęcia z wysokiej drabiny. Możecie wyobrazić sobie jak sąsiedzi patrzyli? W tym roku mam zamiar spróbować fotografować ogród z dachu...

Małgosiu współczuję tulipków, dobrze, ze będą następne i znów będą cieszyć
Spokojnego czwartku życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies