Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Pola 09:42, 03 maj 2014

Ula macham majowo w pochmurny poranek, o pszczołam podczytałam, brrrrr to Ci się przygoda przytrafiła, mnie to raczej nie grozi bo u mnie w okolicy nikt uli nie ma....
Urszulla 12:15, 03 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
miejscówka na małe tete a tete z książką idealna ... jakie piękne są widoki gdy już się jest w stanie patrzeć na oseska widząc nastolatka ... pozdrawiam

Tak to prawda Izo
Umiejętność wizji to już coś zwłaszcza przy pobojowisku
sama coś o tym wiesz

gierczusia napisał(a)
Uśmiałam się z tych pszczół Ulka ... Choć najważniejsze od faktu ,że dostarczyły mi rozrywki jest ważniejsze to ,że sobie poleciały i że Wam nic się nie stało .. Wiem też troszku jak to jest bo u mnie co roku jakieś paskudy próbuja sobie domek zrobić pod podbitką i zawsze sa jakieś jajca ... Ale odrobinka strachu też zawsze jest

Ściskam

Wypoczywasz ????... A matury wolne czy nie bardzo ??

Takich gniazda małe mamy co roku, ale to Elu był prawdziwy rój na pół ogrodu.....ja myślałam że sąsiad coś podlewa pod folią, to sobie wyobraź ich brzęczenie głośne.....a gdy syn krzyknął to uciekaliśmy do domu w ostatniej chwili. Dobrze że dzieci nie zostały ukąszone, szczególnie ten mały bo on ma dziwne uczulenia. Ten starszy wiem że nie ma uczuleń na ugryzienia

Matury dla mnie luzik, bo jakiś tam podział obowiązków mnie nie dotyczy chyba w tym roku

Kindzia napisał(a)
Mam brzydko...gradzisko mnie nawiedziło...

Nie mów, lecę do Ciebie!
U mnie tylko grzmiało bez deszczu, ale żeby grad to tego nie zapowiadali.

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula ale miałaś przeżycie Szkoda że ula nie miałaś Zostałabyś pszczelarką
Buziak

Ul mi Małgosiu nie potrzebny, bo prawie jestem jak Ul
a za panieńskiech lat miałam też fajne nazwisko (powiem Ci jak się spotkamy) i dzieci nazywały mnie "miodek"
widzisz jak wszystko wraca na stare lata???

Bogdzia napisał(a)
Pszczól też sie boje ale taki rój świetnie wygląda , gdzieś mam zdjecia robione u znajomej. Dzięki za prognoze bo nic mnie teraz bardziej nie interesuje niz prognozy do wtorku. Miłego dnia.

Wiesz Bogdziu, szkoda że nie zrobiłam zdjęcia roju, ale wogóle nie myślałam żeby podziwiać, raczej bardziej odczuwałam strach, bo najpierw myślałam że to są dzikie osy
Prognozy sprawdzam codziennie bo czasem się zmieniają . Norweska pokazuje ciepło. Ale z tą bardziej się liczę bo sprawdza się -są czasem poślizgi godzinne- np. wczoraj miało być 10stC w ciągu dnia a było dopiero wieczorem.

Pola napisał(a)
Ula macham majowo w pochmurny poranek, o pszczołam podczytałam, brrrrr to Ci się przygoda przytrafiła, mnie to raczej nie grozi bo u mnie w okolicy nikt uli nie ma....

Nigdy nie mów nigdy, u nas też nie ma pszczół wiem bo dzwoniłam do prezesa stowarzyszenia pszczelarzyskąd one przyleciały nie wiadomo a lecą podobno w kierunku lasu, tak powiedział
Pozdrawiam Jolu, rzeczywiście pogoda bardziej sprzyja forum niż ogrodowi

Konstancja30 12:39, 03 maj 2014

Urszulla napisał(a)

Tak to prawda Izo
Umiejętność wizji to już coś zwłaszcza przy pobojowisku
sama coś o tym wiesz

nie tylko wiem ale jestem w tym "zdoktoryzowana" ... zwariowałabym patrząc na nasze ogrodowiskowe perełki gdybym we własnej przestrzeni nie umiała kadrować i mieć wyobrażenie ...
Kindzia 15:00, 03 maj 2014

Ulcia samopoczucie lepsze Dziękuję
Kondzia na ogród nie wpuszczę
polinka 16:10, 03 maj 2014

Pod tą pachnącą różą widzę taką małą białą ławeczkę, czerwone wino i książka Oj rozmarzyłam się Tylko czy my ogrodniczki potrafimy tak usiąść na spokojnie z książką w ogrodzie?
Urszulla 16:16, 03 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Ulcia samopoczucie lepsze Dziękuję
Kondzia na ogród nie wpuszczę

Kasiu jak ja się cieszę że lepiej
Urszulla 16:24, 03 maj 2014

polinka napisał(a)
Pod tą pachnącą różą widzę taką małą białą ławeczkę, czerwone wino i książka Oj rozmarzyłam się Tylko czy my ogrodniczki potrafimy tak usiąść na spokojnie z książką w ogrodzie?

Romantycznaa dusza się odzywa w zeszłym roku róża kwitła w czerwcu, w tym roku ma już pąki i jej spektakl nastąpi w maju zapach słodki, mocny, uwielbiam go

danuta_szwajcer 19:10, 03 maj 2014

Ula poczytałam o niezlych przezyciach A roza dzika sliczna tez mam taka na plocie i roze wszystkie za pare dni chyba zakwitna i jak przyjedziecie do mnie to juz chyba po rozach bedzie a szkoda bo mam ich troche. Teraz to sie martwie, czy do rana sniegu nie bedzie bo taka zimnica i temeratura tylko spada. Sucho u mnie bardzo i zero deszczu Pozdrawiam serdecznie i odpoczywaj
Urszulla 19:38, 03 maj 2014

Danusiu a u mnie od południa ciągle pada,
zimno +4C
w nocy ma być 0stC, mam nadzieję że nie mniej
ktoś gdzieś pisał że jak są chmury to przymrozek nie grozi
Krys 22:54, 03 maj 2014

Ula dzięki za link do pogody,właśnie wróciliśmy z ogrodu przykryliśmy sporo wrażliwych roślin ale coż całego ogrodu nie okryję .