Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:05, 09 sie 2014

Do góry
Robię sobie właśnie przerwę od smrodu farby przy kawie.
Bez obaw maluję dzisiaj pod wiatą , w cieniu Dziękuję ze toszczycie się o mnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:04, 09 sie 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

A przyjechałam do Krotona po ambrowce, zajrzę też do ZC.
Pozdrawiam serdecznie

Nie mogłaś sobie innego teminu wybrać?? I przepłaciłaś u niego... Trzeba było powiedzieć podałabym Ci inny tańszy namiar we Wrocławiu....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:18, 09 sie 2014

Do góry
My tu gady gady a elewacja czeka
zmykam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:18, 09 sie 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Tylko jak z eMusiem zdobędziecie doświadczenie to nie wyjedzcie za granice jako "fachowcy" a jedynie na urlop

Ten etap w źyciu mam za soba Kiedyś ten dylemat po studiach mialam ale wybralam Polskę i wolę w kostiumiku na codzień biegać niż w gumowcach na drabinie. Jako relax praca fizyczna bardzo dobrze wpływa na moja psyche
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:16, 09 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

to ja poproszę o konkrety ... szary to: ??? olej ? i mieszasz czy nakładasz jedno po drugim ? ...

i bardzo tez poproszę o makro zbliżenie efektu ...

też kombinuje choć do dech na mojej elewacji (będącej uprzejmie w wyobrażeniu ) jeszcze nie ma ... za to taras do poprawki ... a balkon do zrobienia ...

Iza teraz malujemy impregnatem dekoracyjnym Altaxin 2 częsci białego i 1 dębu. Wcześniej był altaxin i tam gdzie jest w dobrym stanie nie musimy mocno zdzierac a tak jest na suficie wiaty, podbitce. Dlatego nie zmieniliśmy środka. I mam mozliwość samodzielnego mieszalnika puszka 10 l bialego wymieszana z 5 l dębu w dużym pojemniku Próbkami Tikkurilli z mieszalnika pomałowałam krzesła ogrodowe i bardziej podoba mi się moja mieszanka altaxin. Jakis dąb szarawy wyszedł i za bardzo zlewał sie z elewacja. Aha i kilka razy drozsza była od Altaxin... A tego impregnatu to my hektolitrynpotrzbujemy, niektóre najbardziej narazone na desz części malowałam 3 razy, np front garazu...
Na taras kupię olej Tikurilla lub Fluggera. Jeszcze nie zdecydowałam, kupię próbki tych dwóch środków i zrobię mieszalnik dostepne są cimnoszare oleje, ktore żle wyglądają na tarasie, tochę je rozjaśnie białym, w jakij proporcji przetestuję ale to dopiero po malowaniu elewacji.... Bo zachalpiemy taras przy kuchni i trzeba będzie szlifować na nowo...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:10, 09 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
pomijam "jak policzą" apopleksja murowana "jak zrobią" ... widzicie jak "nie pobrudzą elewacji " ??? akurat ... przyklejanie taśmy ... szlifowanie ... odklejanie - no za to policzą ale potem jakby sobie zapomną ... i mijając się mocno z reguły z tym co wykonać mieli ... biadolą ... stawiają warunki ... jak inwestor nadal wie co chce (i nijak nie chce tego co wszystko wiedzący fachowiec )to zagrożą odejściem ... gdy wreszcie stanie się cud ... skończą i wreszcie odejdą (bo oczywiście w terminie mocy ludzkiej a nawet boskiej nie ma - nie zmieszczą się ) to zostaje inwestor i coś za co nie miał wyobrażenia, że płaci )))))))))))))))))

Madżenka ... sorki ... ale ja tyle lat po ostatnim "fachowcu" wciąż mam silny odczyn alergiczny na dźwięk tego słowa ... ... pozdrawiam i buziaka zostawiam ... elewacja będzie taka jak być powinna ... jestem pewna ... a w ogrodzie no same nudy ... róże kwitną ... trawy powiewają ... buksiki stoją na straży a motyle - z całej wsi ściągnięte - skaczą z kfiatka na kfiatek ... no tak normalka nic siem nie dzieje ... po prostu lato i dojrzały ogród ... buźka

Ha dokładnie opisałaś moje doswiadczenia z fachowcami za pewien etap wykończenia domu postawili warunek zamiast 20 tys 50 tys... Pozegnalismy się a kolejna ekipa zrobiła to lepiej za 10 tys. Z tą ekipą stale teraz pracuje ale jednak wole wakcję niż zarabiać na ich utrzymanie. I tak ich ściagne do malowania drewna na podbitce i pietrze...

Iza wyśle na maila kolor elewacji
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:07, 09 sie 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
To ja tylko pozdrawiam spod bramek na wjeździe do Wrocławia

O gdzie jedziesz?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:06, 09 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko trzymam kciuki za postęp prac i piękny efekt My też ciągle sami coś grzebiemy bo fachowcy jak policzą to można apopleksji dostać. Buziam

Jak skończymy pokaże efekt Wprawdzie musicie się uzbroić w cieprliwośc
Ech fachowcy... Gdyby poprzednio pomalowali porządnie to jeszcze by drewno tak nie wyglądało... Ale nie przypilnowaliśmy...

A za montaz i malowanie zapłaciliśmy straszne pieniądze na etapie budowy domu... Nie wspomne o cenie drewna.... Ale dom mial być z drewnem i jest to mój świadomy wybor, który mimo upływu lat wciąż mi sie podoba. Nie chciałam tylko drewnianych okien w ogrodzie zimowym.... Już by pewnie się kwalifikowały za 5 lat do wymiany..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:04, 09 sie 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Oj, to się dzieje.
Czy nie da się ściągnąć listewek, pojechać na stolarnie, pomalować i przykręcić?

Cierpliwości można się nauczyć przy Twojej elewacji.
Pozdrawiam goraco

LIstewki powypaczały się przez pięć lat. Niektóre mają 6 m długości i 4x4 cm, jak odkręcimy i pomalujemy to już nie przykręcimy...... Na to samo by wyszło a ryzyko większe. Znajomy budowlaniec odradził odkręcanie..... I chyba mial rację. Precyzyjna robota ale dajemy rade. Motywację mam bo wyszedł mi idealny, wymarzony kolor jakna deskach w salonie, dąb wybielony
Tak samo teraz zrobie z tarasem. Ponieważ nigdzie nie ma mojego koloru kupię szary i wymieszam z białym olejem. Będe robic z 10 prób kolorystycznych ale przynajmniej potem nie ma rozczarowania.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:02, 09 sie 2014

Do góry
pomijam "jak policzą" apopleksja murowana "jak zrobią" ... widzicie jak "nie pobrudzą elewacji " ??? akurat ... przyklejanie taśmy ... szlifowanie ... odklejanie - no za to policzą ale potem jakby sobie zapomną ... i mijając się mocno z reguły z tym co wykonać mieli ... biadolą ... stawiają warunki ... jak inwestor nadal wie co chce (i nijak nie chce tego co wszystko wiedzący fachowiec )to zagrożą odejściem ... gdy wreszcie stanie się cud ... skończą i wreszcie odejdą (bo oczywiście w terminie mocy ludzkiej a nawet boskiej nie ma - nie zmieszczą się ) to zostaje inwestor i coś za co nie miał wyobrażenia, że płaci )))))))))))))))))

Madżenka ... sorki ... ale ja tyle lat po ostatnim "fachowcu" wciąż mam silny odczyn alergiczny na dźwięk tego słowa ... ... pozdrawiam i buziaka zostawiam ... elewacja będzie taka jak być powinna ... jestem pewna ... a w ogrodzie no same nudy ... róże kwitną ... trawy powiewają ... buksiki stoją na straży a motyle - z całej wsi ściągnięte - skaczą z kfiatka na kfiatek ... no tak normalka nic siem nie dzieje ... po prostu lato i dojrzały ogród ... buźka
Pszczelarnia 10:59, 09 sie 2014

Do góry
O jesteś? Daj znać jak będziesz w W wreszcie dojadę z dostawą już są 3 doniczki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:55, 09 sie 2014

Do góry
Danusiu być może już inni pytali ale co to za żółte trawki przy oczku wodnym z lustrem? To te zabiedzone Zebrinusy czy coś innego?

Ja teraz zachorowałam na żółtki w ogrodzie, nawet wrzosy kupiłam żólte
Początki w Kruklandii 10:52, 09 sie 2014

Do góry
Najlpeszym terminem na ciecie brzoz jest lipec, następne okienko transferowe to koniec zimy styczeń/luty jesli nie ma mrozów, bo potem soki.... Ale to wiesz
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:51, 09 sie 2014

Do góry
Bociuś dziewczyny pytają czy teraz można dzielić trawy?? A kiedy przesadzić miskanty... Jestem w potrzebue bo zmieniam rabatę i muszę przesadzić gracki najpózniej we wrześniu. Dadzą radę. Morning light?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:47, 09 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Bocinku gracki do hortusi chyba za wysokie, u mnie po trzech sezonach mają około 2 metrów, zjedzą ją.
Fotka z cisami na pniu super, niczym we mglę z utęsknieniem czekam na takie hakone jak u Ciebie

To samo napiszę, dlatego moźe rozplenice medium, ktore doratstaja ze szczotkami do 80-90 cm
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:32, 09 sie 2014

Do góry
Uwilbiam. Cię za Twoją mądrość zyciowa, mówienie wprost i nieudawanie kogoś innego. Gdybyś te słowa wypowiedziala a nie napisała byłyby jeszcze przyjemniejsze w odbiorze.
Nasza Mała Mi, bez Ciebie forum byłoby inne ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:22, 09 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
to kuj żelazo póki gorące. Bez dzieci to byłoby mi wszystko jedno gdzie i kiedy
Maciek nam zapowiedział, że od przyszłych wakacji to on z nami nigdzie nie jedzie bo będzie już dorosły

A po dwóch latach mu przejdzie i znów będzie chciał jeżdzić Wystarczy źe ze znajmoymi będzie sie musiał kisić w namiocie lub ciasnym domku campingowym Zapragnie porządnego hotelu i sniadanek w formie szwedzkiego bufetu
Musi dorosnać a gdy mu już wszytsko będzie wolno to ekscesy ze znajmomy to nuda i ciepełka rodzinnego znów zapragnie Mowi Ci to matka 21-latki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:34, 09 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Czasami sama nie wiem co bym chciała I póżniej są tego skutki
Werbenę mam w różach i grackach kawałek dalej. Za hortkami myślałam o pęcherznicy bordowej ( Gosia z Kubusiowa ma u siebie podobnie).
Na przedpłociu, który jest w jednej linii tak jak ogródek będą śliwy wiśniowe. W ogrodzie mam żurawki mocno bordowe i tak myślę, że ta pęcherznica będzie nawiązywała kolorem do tych właśnie roślin a po drugie da ładny kontrast dla limek i bukszpanów.
Pamiętasz jak rozmawiałyśmy o wagonach w ogrodzie? Muszę je zlikwidować bo za bardzo mnie denerwuje to oddzielanie się każdej rabatki od pozostałych.
I tak wymyśliłam, że może podobnym kolorem choć troszkę uda mi się to zmienić

Paulinko pęcherznica diabolo przy bardzo ostrym cięciu (3 razy w sezonie) potrzebuje u mnie miejsca szerokosci 1m gdybym jej nie cięła miałaby juz ze 3 m.... To potffór, czy masz tam tyle miejsca? Zdecydiwanie łatwiej byloby Ci utrzymać w ryzach buki a najlepsza szczepiona nisko śliwa. ... Myślę co jeszcze bordowego... Nie wiem... Perukowiec szczepiony?
Cieszę się ze buk ruszył.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:27, 09 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Jak tam garaż pomalowany na pierwszy raz? Upalny weekend zapowiadają, oddychnij trochę dziewczyno

Mój garaż jest obłozony listewkami 4 cm w odstepach 4 cm... Wiec trzeba drewno szlifować z 3 stron, wyklejać tynk taśmą aby go nie pobrudzić. A dom nie ma drewna tylko na 1/5 elewacji i tam gdzie są okna. Fachowcy wycenili nam na taką kwotę pracę, że wolimy jechać z M na kolejny urlop i sami to zrobić...
Moja droga to jest zegarmistrzowsja robota
Zatem do 15 września będą min trwały prace a potem urlop
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:24, 09 sie 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
Madżen, ja chciałam zapytać, kiedy dzielić te moje trawy? Piórek ani dudu. Zdążą się one, że tak powiem, zaaklimatyzować jak podzielę je późno?

Przyznam się źe nie mam doświadczenia.. Sadziłabym teraz ale dzielić? Jak podzielisz to zbrzydną i podeschną a teraz najpiekniejszy dla nich czas. Więc jeśli cokolwiek grzebię w trawach to wiosną. Przesdziłam we wrześniu 2013 molinie, do tego czasu się nie mogą pozbierać....podpytaj Bocka i Malej Mi, bo w kwestii dzieleni traw mam małe doświdczenie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies