Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 23:42, 08 sie 2014

Juzia - rozwija się chłopak nad wyraz sprawnie ale to chyba geny i ... wychowanie.. jak widzi wodę, to aż ręce wyciąga i sie trzęsie.. chce do wody.. kocha wodę.. teraz załapał fazę na chodzenie... walczymy by jeszcze poczekał z tym.... ale chyba ma to po babci, że jak sie zamani to już i teraz..

Agata - rozumiem Cię, dlatego mnie obraziłam sie, że wsadziłaś mnie do jednego worka z mamusiami/babciami, które dla świętego spokoju pakują dziecko w jakieś ustrojstwo byle tylko nie przeszkadzało...... np w oglądaniu głupiego serialu. Sorki, ale telewizorni praktycznie nie oglądam.. do 3 roku życia telewizora w domu nie było.. pralki też ... ale był chodzik Dawało sie dzięki temu coś uprać.. we Frani.. była od 2 roku życia... zajefajna sprawa.... ale młodzi tego i tak nie zrozumieją.. Za to było co weekend wyjazd na łono natury.. autobusem/pociągiem/okazją... pierwsze samodzielne kroki syn postawił na dworcu.. chyba w Nowym Sączu czy Tarnowie jak czekaliśmy na przesiadkę Nie jestem ortodoksyjna do niczego.. nie lubię wpitalać sie w cudze życie.. uważam sie za osobę inteligentną, wykształconą i ciekawą wszystkiego... dlatego moja reakcja na ortodoksyjne podejście do życia budzi reakcję.. są różni ludzi, różne dzieci.. nie można każdego do jednego worka. To tak jak z roślinami.. u mnie rośnie, a u drugiego nie będzie... i tak ma być... i tak jest... Tytuły naukowe.. o niczym nie świadczą..znam osobiście ludzi z tytułami, którzy nie budzą mojego najmniejszego szacunku... zawsze czytam wypowiedzi innych ...z dystansem... Do fachowców też podchodzę z dystansem.. czasami wykształcony doktor jest głupszy niż prosty chłop na budowie... bo jeszcze jest praktyka... papier przyjmie wszytko... życie już NIE. Jesteś młoda, wiec Tobie też "wybaczam.".. jesteś przejęta i przewrażliwiona na puncie wychowania dzieci.. i to sie chwali, bo podchodzisz do dzieci jak do czegoś o co należy dbać, a nie zwiesić na godziny w chodziku byle mieć spokój... na obejrzenie tysięcznego odcinka telenoweli.. Niestety tak jest często w życiu... a potem szkole na nartach takie "telewizyjne dzieci"... nie umieją stać, biegać ,skakać... wysiłek fizyczny to dal nich kara, ale moda każe by jeździły na nartach!!!! Bo to modne... temat rzeka.. i nie będziemy dyskutować.. Anety dzieci nie są telewizyjne Wiec po raz kolejny szacunek... a nie są też wychowane na dzieci w samouwielbieniu.. to też inny przypadek.. Zrezygnowałam z pracy z dziećmi..... z powodu głupich rodziców.
Ot i wyszedł elaborat nie na temat..
alinak 23:42, 08 sie 2014

Anka też dostałam takiego rozchodnika od Oleny . ale nazwa umknęła . pokażesz go bliżej , bo tylko chyba liście coś mi nie pasują ....ale może siem mylę..pokaz bliżej pliiiz ...
Muminek przesłodki i ruchliwy ,ale jak poznałam Anie i Maćka to wcale nie dziwne to dla mnie że już się rwie do chodzenia.
Mala_Mi 23:42, 08 sie 2014

Jag_58 napisał(a)
Anek dzięki , będę sie za nią rozgladać w kwiaciarniach buziolki i miłego weekendu

Szybciej rozejrzysz sie u mnie Będę pamiętać
Mala_Mi 00:01, 09 sie 2014

alinak napisał(a)
Anka też dostałam takiego rozchodnika od Oleny . ale nazwa umknęła . pokażesz go bliżej , bo tylko chyba liście coś mi nie pasują ....ale może siem mylę..pokaz bliżej pliiiz ...
Muminek przesłodki i ruchliwy ,ale jak poznałam Anie i Maćka to wcale nie dziwne to dla mnie że już się rwie do chodzenia.

Jutro spróbuję
2 pokolenia wstecz sportowców.. nie może być inaczej
Rench 00:45, 09 sie 2014

Nadrobiłam zaległości i cóż można więcej dodać do wczesniejszych komentarzy, celebrytka z ciebie nie lada,że nie wspomnę o wnusiu
Że świetnie wypadniesz Ty i Twój ogród to jest wiadome. Czekamy tylko na datę emisji żeby powiadomic znajomych i sie pochwalić, że znamy tę kobitkę z TV
agatanowa 10:20, 09 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Agata - rozumiem Cię,... itd

Kochana, masz rację w 100% w kazdym calu, do worka jednego z wieloma, to ja już od dłuższego czasu wiem, że nie mozna Cię wpakować, bo nie jestes "normalna", przeciętna, tuzinkowa dziewczyna
Ja mam na razie jedną i tak, jak Ty Waszego wszędzie ją ciągamy, uczymy kontaktu z ludźmi, ruchu (a z wodą miała w wieku muminka tak samo, robiła aferę, gdy zobaczyła basen czy fale, na głowkę gotowa była skakać ), oczywiście, że chucham i dmucham, ale bez przesady i chyba masz rację, że jestem przewrażliwiona ... ale zwłaszcza na głupotę nieodpowiedzialnych opiekunów dzieci. Nasza pediatra mówi, że lawionowo rosnie wskaźnik cukrzyków własnie w tej grupie, poczynając od trzeciego roku zycia. To widać: dzieci wygladają jak potworki. Gdzie są rodzice? W sklepie kupują kolejną paczkę chipsów.
A co to telenowela ? Aaaa "Maja w ogrodzie"

A Muminek, to jak ma na imię? bo wiedziałam, ale zabyłam.
Kwiatki jakieś wstaw

Madzenka 10:32, 09 sie 2014

Uwilbiam. Cię za Twoją mądrość zyciowa, mówienie wprost i nieudawanie kogoś innego. Gdybyś te słowa wypowiedziala a nie napisała byłyby jeszcze przyjemniejsze w odbiorze.
Nasza Mała Mi, bez Ciebie forum byłoby inne ...
dorciabe 10:59, 09 sie 2014

Ania kofam Cie
Mala_Mi 11:13, 09 sie 2014

agatanowa napisał(a)

A co to telenowela ? Aaaa "Maja w ogrodzie"

dobre, ze wskazaniem na bardzo dobre

Była jeszcze zezowata Izaura.... nawet oglądałam, ale to było 30 lat temu... nie miałam telewizora to biegałam do sąsiadki oglądać Boziu.. teraz tyłka nie chciałoby się ruszyć... a i jednym okiem kiedyś oglądałam Brzydulę...ale tylko dla haseł jakie strzelała Viola... telewizor grał, a my czekaliśmy na wejście Violi.. i wtedy był siad przed telewizornią..
"Sprawa dramaturgiczna. Żyć albo nie żyć jak pisał Hamlet."

Gość od scenariusza i tekstów był megainteligentny.... tak pokręcić wszystkie powiedzonka.. to było świetne

A Muminek to Feliks

Fotek nie ma..bo nie ma co fotografować.. a i czasu brak.
Mala_Mi 11:14, 09 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Uwilbiam. Cię za Twoją mądrość zyciowa, mówienie wprost, i nieudawanie kogoś innego. Gdybyś te słowa wypowiedziala a nie napisała byłyby jeszcze przyjemniejsze w odbiorze.
Nasza Mała Mi, bez Ciebie forum byłoby inne ...

Dzięki temu, że tylko piszę a nie mówię to mam wszystkie zęby.. z wyjątkiem tych co poleciały ze starości.....