Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewakatowice 09:59, 09 sie 2014

Oj, to się dzieje.
Czy nie da się ściągnąć listewek, pojechać na stolarnie, pomalować i przykręcić?

Cierpliwości można się nauczyć przy Twojej elewacji.
Pozdrawiam goraco
malgorzata_s... 09:59, 09 sie 2014

Marzenko trzymam kciuki za postęp prac i piękny efekt My też ciągle sami coś grzebiemy bo fachowcy jak policzą to można apopleksji dostać. Buziam
Enya73 10:30, 09 sie 2014

To ja tylko pozdrawiam spod bramek na wjeździe do Wrocławia
Konstancja30 11:02, 09 sie 2014

pomijam "jak policzą" apopleksja murowana "jak zrobią" ... widzicie jak "nie pobrudzą elewacji " ??? akurat ... przyklejanie taśmy ... szlifowanie ... odklejanie - no za to policzą ale potem jakby sobie zapomną ... i mijając się mocno z reguły z tym co wykonać mieli ... biadolą ... stawiają warunki ... jak inwestor nadal wie co chce (i nijak nie chce tego co wszystko wiedzący fachowiec )to zagrożą odejściem ... gdy wreszcie stanie się cud ... skończą i wreszcie odejdą (bo oczywiście w terminie mocy ludzkiej a nawet boskiej nie ma - nie zmieszczą się ) to zostaje inwestor i coś za co nie miał wyobrażenia, że płaci )))))))))))))))))

Madżenka ... sorki ... ale ja tyle lat po ostatnim "fachowcu" wciąż mam silny odczyn alergiczny na dźwięk tego słowa ... ... pozdrawiam i buziaka zostawiam ... elewacja będzie taka jak być powinna ... jestem pewna ... a w ogrodzie no same nudy ... róże kwitną ... trawy powiewają ... buksiki stoją na straży a motyle - z całej wsi ściągnięte - skaczą z kfiatka na kfiatek ... no tak normalka nic siem nie dzieje ... po prostu lato i dojrzały ogród ... buźka
Madzenka 11:04, 09 sie 2014

ewakatowice napisał(a)
Oj, to się dzieje.
Czy nie da się ściągnąć listewek, pojechać na stolarnie, pomalować i przykręcić?

Cierpliwości można się nauczyć przy Twojej elewacji.
Pozdrawiam goraco

LIstewki powypaczały się przez pięć lat. Niektóre mają 6 m długości i 4x4 cm, jak odkręcimy i pomalujemy to już nie przykręcimy...... Na to samo by wyszło a ryzyko większe. Znajomy budowlaniec odradził odkręcanie..... I chyba mial rację. Precyzyjna robota ale dajemy rade. Motywację mam bo wyszedł mi idealny, wymarzony kolor jakna deskach w salonie, dąb wybielony
Tak samo teraz zrobie z tarasem. Ponieważ nigdzie nie ma mojego koloru kupię szary i wymieszam z białym olejem. Będe robic z 10 prób kolorystycznych ale przynajmniej potem nie ma rozczarowania.
Madzenka 11:06, 09 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko trzymam kciuki za postęp prac i piękny efekt My też ciągle sami coś grzebiemy bo fachowcy jak policzą to można apopleksji dostać. Buziam

Jak skończymy pokaże efekt Wprawdzie musicie się uzbroić w cieprliwośc
Ech fachowcy... Gdyby poprzednio pomalowali porządnie to jeszcze by drewno tak nie wyglądało... Ale nie przypilnowaliśmy...

A za montaz i malowanie zapłaciliśmy straszne pieniądze na etapie budowy domu... Nie wspomne o cenie drewna.... Ale dom mial być z drewnem i jest to mój świadomy wybor, który mimo upływu lat wciąż mi sie podoba. Nie chciałam tylko drewnianych okien w ogrodzie zimowym.... Już by pewnie się kwalifikowały za 5 lat do wymiany..
Madzenka 11:07, 09 sie 2014

Enya73 napisał(a)
To ja tylko pozdrawiam spod bramek na wjeździe do Wrocławia

O gdzie jedziesz?
Konstancja30 11:08, 09 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ponieważ nigdzie nie ma mojego koloru kupię szary i wymieszam z białym olejem. Będe robic z 10 prób kolorystycznych ale przynajmniej potem nie ma rozczarowania.

to ja poproszę o konkrety ... szary to: ??? olej ? i mieszasz czy nakładasz jedno po drugim ? ...

i bardzo tez poproszę o makro zbliżenie efektu ...

też kombinuje choć do dech na mojej elewacji (będącej uprzejmie w wyobrażeniu ) jeszcze nie ma ... za to taras do poprawki ... a balkon do zrobienia ...
Madzenka 11:10, 09 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)
pomijam "jak policzą" apopleksja murowana "jak zrobią" ... widzicie jak "nie pobrudzą elewacji " ??? akurat ... przyklejanie taśmy ... szlifowanie ... odklejanie - no za to policzą ale potem jakby sobie zapomną ... i mijając się mocno z reguły z tym co wykonać mieli ... biadolą ... stawiają warunki ... jak inwestor nadal wie co chce (i nijak nie chce tego co wszystko wiedzący fachowiec )to zagrożą odejściem ... gdy wreszcie stanie się cud ... skończą i wreszcie odejdą (bo oczywiście w terminie mocy ludzkiej a nawet boskiej nie ma - nie zmieszczą się ) to zostaje inwestor i coś za co nie miał wyobrażenia, że płaci )))))))))))))))))

Madżenka ... sorki ... ale ja tyle lat po ostatnim "fachowcu" wciąż mam silny odczyn alergiczny na dźwięk tego słowa ... ... pozdrawiam i buziaka zostawiam ... elewacja będzie taka jak być powinna ... jestem pewna ... a w ogrodzie no same nudy ... róże kwitną ... trawy powiewają ... buksiki stoją na straży a motyle - z całej wsi ściągnięte - skaczą z kfiatka na kfiatek ... no tak normalka nic siem nie dzieje ... po prostu lato i dojrzały ogród ... buźka

Ha dokładnie opisałaś moje doswiadczenia z fachowcami za pewien etap wykończenia domu postawili warunek zamiast 20 tys 50 tys... Pozegnalismy się a kolejna ekipa zrobiła to lepiej za 10 tys. Z tą ekipą stale teraz pracuje ale jednak wole wakcję niż zarabiać na ich utrzymanie. I tak ich ściagne do malowania drewna na podbitce i pietrze...

Iza wyśle na maila kolor elewacji
ewakatowice 11:14, 09 sie 2014

Tylko jak z eMusiem zdobędziecie doświadczenie to nie wyjedzcie za granice jako "fachowcy" a jedynie na urlop