Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród u stóp klasztoru 22:41, 29 mar 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Nie nie ...chyba to będzie lion rose , bo sobie nazwę przypomniałam . najgorzejSEBEK jak się coś kupi i nie zapisze od razu , a jeśli by to była twoja RENIU to by oznaczało że znowu pomylili zamówienia ,ale chyba nie ...ona u mnie już 3 lata .
Wtedy też kupowałam kosmosy ,ale mnie one zawiodły GABRYSIU . Twarzyczkę pochylają tak mocno do ziemi że żeby oglądnąć różę trzeba każdą chwycić do ręki i odwrócić do góry . nie mówiąc o zrobieniu zdjęcia

Wiem Alinko, bo widziałam je w Niemczech, mocno przycięte dają plamę białego koloru, bo mają bardzo dużo kwiatów, które w ogóle nie cierpią po deszczach. I będą u mnie wypełniaczem na rabacie z innymi różami.
Asi ogródek pod świerkami 22:39, 29 mar 2015

Do góry
Witaj Dziękuję za podczytywanie i wpis

Jak patrzę na tą rabatę to nasuwa mi się kilka pomysłów Za rh możesz posadzić miskanty Variegatus - coś musi rozjaśnić to miejsce
Podsadzic możesz je tojeścią rozesłaną albo biało obrzeżonymi hostami

Patrząc ana pory roku nie mamy tu gwiazd na lato - dlatego możesz posadzić po lewej albo hortensje bukietowe albo derenie Aurea - Elegantissima nie, bo z Variegatusami będzie zbyt pstrokato...
Przed nimi mogą być trawy, by złagodzić tą rabatę Najlepiej coś zwiewnego - jak stipa czy carex Frosted Curls lub Amazon Mist

We wrzosowisku możesz wsadzić kolumnowe berberysy, by dały drugie piętro

Między hortensjami pod domem możesz posadzić po całości runiankę - da świetny, całoroczny efekt
Ogród u stóp klasztoru 22:34, 29 mar 2015

Do góry
Nie nie ...chyba to będzie lion rose , bo sobie nazwę przypomniałam . najgorzejSEBEK jak się coś kupi i nie zapisze od razu , a jeśli by to była twoja RENIU to by oznaczało że znowu pomylili zamówienia ,ale chyba nie ...ona u mnie już 3 lata .
Wtedy też kupowałam kosmosy ,ale mnie one zawiodły GABRYSIU . Twarzyczkę pochylają tak mocno do ziemi że żeby oglądnąć różę trzeba każdą chwycić do ręki i odwrócić do góry . nie mówiąc o zrobieniu zdjęcia

ULKA do czesania najlepsze własnie szczotki ,grzebienie albo po prostu za chwilkę można najprościej obskubać trawki i tez będzie

RENIA będę ,będę ..o 10

OLA to żadne " chcą a nie umią" tylko nie da się wszystkiego wiedzieć naraz ....a zresztą kto pyta nie błądzi ..po to się dzielimy wiadomościami bo wszyscy mamy braki w wiedzy .
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:09, 29 mar 2015

Do góry
ana-art, olaw, margi, lindsay80, Agacia, Sebek, Katka, JoannaP, panda05, martaibartek - Wam również mocno dziękuję za odwiedziny , za pamięć i ciepłe słowa

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:05, 29 mar 2015

Do góry
Witam się Sebek. Gratuluję zadbanego ogrodu. Mój ulubiony zakątek to ściana po lewej stronie schodów wejściowych - jest magiczny. Czytam już długo - dziś się odzywam w nadziei, że zajrzysz do mnie
Przyjazny ogród 22:02, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Przemarznięć nie widzę - niby mam dobry wzrok, ale nie aż tak Przy cięciu, które pewnie niedługo będziesz przeprowadzać i tak znikną

Serio pierwszy post u Ciebie napisałem? Dziwne, bo Twój wątek znam nie od dziś - ale w sumie cisi podglądacze wykonują 95% odsłon na ogrodowisku

No tak, ja widzę bo wiem , jaśniejsze przebarwienia od góry i po bokach to wyschnięte listki po mrozie, tak na słowo musisz uwierzyć, bo fota z bliska będzie jutro . A zawsze mnie zastanawiało skąd się tyle odsłon bierze.
Ogródek Iwony 21:59, 29 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, siewki mam na parapecie w salonie. Długi i szeroki parapet.
Mam jeszcze jeden pokój "mój", przystawiłam tam stół do okna, na nim postawiłam doniczki i chcę troszkę podgonić doniczki z kannami. W zeszłym roku sadziłam do ziemi, to późno kwitły. Przetestuję więc metodę doniczkową.

Wsadzone do donic rzeczywiście zakwitają szybciej, ale uzbrój się w cierpliwość i w żadnym przypadku w konewkę Ile ja już kłączy uśmierciłem, bo je nieustannie podlewałem... Najlepiej posadź je w mocno wilgotną ziemię i zostaw w spokoju aż rzeczywiście wyjdą - wtedy zacznij podlewanie
Ja jeszcze przed sadzeniem o ile pamiętam moczę kłącza w środku grzybobójczym, by potem nie mieć z nimi problemów, a zarazem po to, by nasiąknięte trafiły do ziemi i szybciej ruszyły
Ogródek Iwony 21:55, 29 mar 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonko może ty mi doradzisz, bo właściwie nie mam kogo zapytać. Chcę przerobić istniejącą rabatę długa ok,20m. Wysadzić wszystkie rosliny jakie tam są, i na całej długości chcę posadzić w rzędach licząc od żywopłotu, czyli od tyłu :gracki , limki,rozplenica,bukszpan, żurawka.Czy ja dobrze myślę ?

Gospodyni sie wypowiedziała co do miskantów i hortek, a ja jeszcze dopowiem, że bukszpan niech lepiej będzie na krawędzi rabaty, a żurawki za nim. One po pewnym czasie stają się naprawdę wysokie - podczas kwitnienia mają gdzieś 60 cm wysokości - przez to zasłonią bukszpany...
Ogród u stóp klasztoru 21:52, 29 mar 2015

Do góry
Ot, i mamy ambaras - dwie róże pasują naraz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:43, 29 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Litości....

Z jednej strony ciekawi mnie nowa wersja donic mocno - a z drugiej rzeczywiście litości Wiesz ile kasy u protetyków zostawimy jak nam znów szczęki wypadną?

BTW - kulkowałaś już róże? Jeśli tak to czym? Ja myślę o druciku florystycznym i kamieniach... Ale może masz inny sposób?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:14, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Wczoraj ściąłem wszyskie róże, miały niesamowicie dużo pąków liściowych... Tha Fairy zamierzam wyginać w łuki - tylko powiedzcie czym te pędy przyczepić do ziemi? Jakieś szpilki, a może kamienie wystarczą?

najprościej szpilki od lini kroplującej, ale możesz kombinować z takimi do namiotów lub ze zwykłego drutu.

widzę, że muszę pomyśleć o hiacyntach jesienią
Przyjazny ogród 21:13, 29 mar 2015

Do góry
Przemarznięć nie widzę - niby mam dobry wzrok, ale nie aż tak Przy cięciu, które pewnie niedługo będziesz przeprowadzać i tak znikną

Serio pierwszy post u Ciebie napisałem? Dziwne, bo Twój wątek znam nie od dziś - ale w sumie cisi podglądacze wykonują 95% odsłon na ogrodowisku
Moja codzienność - ogród Oli 20:54, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

No nie zniesę!!! Cudne

Dzięki Sebek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:50, 29 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sebek w donicach bedzie przed świetami rewolucja

Litości....
Ogród w budowie - nieustającej 20:38, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
W Rzeszowie magnolie, we Wrocławiu i Krakowie również... A moja śpi Chyba ją suszarką podpędzę na Wielkanoc

Za to ja się teraz będę martwić, czy mi nie zmarznie, a Twoja rozsądnie poczeka na ciepło. Szkoda by jej było, na szczęście ma jeszcze nierozwinięte pąki.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:29, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Aniu - po tegorocznej zimie rzeczywiście bukszpany wyglądają dobrze, choć trochę podmarzły im końcówki W przyszłym tygodniu może dostaną florovitem po liściach

Sebek u mnie podobna sytuacja, ale nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz, a wszystko szybko dojdzie do normy. Depnij do mnie i zobacz jak zbielały po mrozie, choć w wątku nic o tym nie pisałem , to na zdjęciach białawe plamy na żywopłotku widać.
Florovit dolistnie na bukszpany, skorzystam z porady.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:23, 29 mar 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Prasuj, prasuj.
A wiesz co się szyje z tiulu?

Google podpowiada: tiul spódnica, tiul sukienka, tiul suknia (gdzie różnica? ), pompony z tiulu
Ale może Tobie nie o to chodzi?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:20, 29 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja nie wiem, ja to tylko prasuję

Prasuj, prasuj.
A wiesz co się szyje z tiulu?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:20, 29 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Twoja wiosna dogoniła moja, jak to mozliwe?

Może ogród czekał aż się nim zajmę i jak ruszył to ze zdwojoną siłą? Ale kwitnące hiacynty aż mnie zdziwiły

Next week może będzie pierwsze koszenie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:18, 29 mar 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Sebuś ślicznie jest

A dziękuję Jest trochę brudno po zimie i rewolucji, ale kiedyś pozmywam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies