Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Kamajla 21:11, 29 mar 2015

Kolorowo się robi
Ozdoby wielkanocne - w prostocie siła...

Pozdrówki
ana_art 21:14, 29 mar 2015

Sebek napisał(a)

Wczoraj ściąłem wszyskie róże, miały niesamowicie dużo pąków liściowych... Tha Fairy zamierzam wyginać w łuki - tylko powiedzcie czym te pędy przyczepić do ziemi? Jakieś szpilki, a może kamienie wystarczą?

najprościej szpilki od lini kroplującej, ale możesz kombinować z takimi do namiotów lub ze zwykłego drutu.

widzę, że muszę pomyśleć o hiacyntach jesienią
Asiuniaa 22:05, 29 mar 2015

Witam się Sebek. Gratuluję zadbanego ogrodu. Mój ulubiony zakątek to ściana po lewej stronie schodów wejściowych - jest magiczny. Czytam już długo - dziś się odzywam w nadziei, że zajrzysz do mnie
alinak 22:49, 29 mar 2015

ja przyłożysz kamieniem to ją ukorzenisz ,więc może ....ale chyba szpilkami będzie estetyczniej .
kupiłam sobie takiego pierwiosnka białego jak masz ...spodobał mi się tu kiedyś ...

u mnie buksy w różance is Dead ...do wymiany ..ale ja jestem cierpliwa w tych sprawach ..czekam , dostały juz 2 x oprysk i ..czekam
Sebek 23:07, 29 mar 2015

Magda70 napisał(a)

Welon ??

Moja wiosna jeszcze Twojej nie dogoniła...niestety

Jak to możliwe? Przecież miesiąc temu u mnie jeszcze śnieg co dopiero topniał? Wyżej na górach nadal zresztą leży

Magia
Sebek 23:08, 29 mar 2015

Kamajla napisał(a)
Kolorowo się robi
Ozdoby wielkanocne - w prostocie siła...

Pozdrówki

Dziękuję Odpozdrawiam
Sebek 23:10, 29 mar 2015

ana_art napisał(a)

najprościej szpilki od lini kroplującej, ale możesz kombinować z takimi do namiotów lub ze zwykłego drutu.

widzę, że muszę pomyśleć o hiacyntach jesienią

Z różami coś wymyślę - Polak potrafi

Tylko nie przyznawaj się, że nie masz hiacyntów? Królowa cebulowa by ich nie miała?
Sebek 23:13, 29 mar 2015

Asiuniaa napisał(a)
Witam się Sebek. Gratuluję zadbanego ogrodu. Moja ulubiona część to ściana po lewej stronie schodów wejściowych - jest magiczny. Czytam już długo postanowiłam, dziś się odzywam w nadziei, że zajrzysz do mnie

Byłem

U mnie są dwa wejścia do domu i nie wiem o które Ci chodzi, ale moim ulubionym miejscem jest rabata przy ciurkadle
Po zmianach mam nadzieję polubić i resztę
Asiuniaa 23:15, 29 mar 2015

Dziękuję za konkretne rady - takie lubię - Twoje pomysły wcielę w życie a raczej w ogród więc proszę kibicować
Sebek 23:17, 29 mar 2015

alinak napisał(a)
ja przyłożysz kamieniem to ją ukorzenisz ,więc może ....ale chyba szpilkami będzie estetyczniej .
kupiłam sobie takiego pierwiosnka białego jak masz ...spodobał mi się tu kiedyś ...

u mnie buksy w różance is Dead ...do wymiany ..ale ja jestem cierpliwa w tych sprawach ..czekam , dostały juz 2 x oprysk i ..czekam

Ale jesteś! Przecież bym Ci odkopal, u mnie i tak nie chcą rosnąć... Chciałbym zaznaczyć, że to 5 letnie sadzonki! I razem mają 4 marne kwiatki...

Jak to bukszpany dead? Niemożliwe Moje na froncie tez latem wyłysiały, ale po licznych zabiegach juz jesienią się zabudowały - Tobie też tego życzę