Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 20:36, 29 mar 2015

popcorn napisał(a)
Dzwon do rabarbaru przytargałaś z anglii? Czaję się na takie któryś rok

Nie ja przytargałam, tylko dla mnie przytargali. Od razu dwa, tylko straszą bardzo nowizną w ogrodzie, a u mnie ona nie pasuje.

Gabriela 20:38, 29 mar 2015

Sebek napisał(a)
W Rzeszowie magnolie, we Wrocławiu i Krakowie również... A moja śpi Chyba ją suszarką podpędzę na Wielkanoc

Za to ja się teraz będę martwić, czy mi nie zmarznie, a Twoja rozsądnie poczeka na ciepło. Szkoda by jej było, na szczęście ma jeszcze nierozwinięte pąki.

Gabriela 20:42, 29 mar 2015

Kasya napisał(a)

no nie moge...fiołki...moje dopiero listki wypusciły

jakos fiołki mi sie zawsze z bzem kojarzyly, nie sądziłam ze mohą tak wczesnie

kocham fiołki

To jest zwykła pora kwitnienia fiołków, kwitną już u nas od dobrych kilku dni. Tylko napoju fiołkowo-cytrynowego nie zrobię, bo za zimno, więc pozostajemy przy rozgrzewającej herbacie z imbirem, goździkami, pomarańczą i sokiem malinowym.

Ale krokusy Kasiu to już masz, te są późne i niedawno rozpoczęły fioletowe widowisko.

Gabriela 20:45, 29 mar 2015

Viola napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia Twojej wiosny i jakbym słoneczne promienie poczuła na twarzy

To mnie wywołałaś, bo właśnie wstawiłam nowe zdjęcia. Dzisiaj słoneczne promienie naprawdę grzały.
Ciemierniki - już porządnie rozwinięte. To pod spodem, to jest dywanik maleńkich siewek.

Bogdzia 21:21, 29 mar 2015

Magnolia i ciemiernik oraz doniczki śliczne.Jakie piwonie posadziłas?Pisałas już gdzies?
Gabriela 21:39, 29 mar 2015

Bożenko, posadziłam dwie sztuki różowej lekarskiej Rosea Plena i odmiany chińskiej: Bowl of Beauty, Sword Dance i Immaculee - mam teraz fazę na anemonowe.
Bogdzia 21:42, 29 mar 2015

Gabriela napisał(a)
Bożenko, posadziłam dwie sztuki różowej lekarskiej Rosea Plena i odmiany chińskiej: Bowl of Beauty, Sword Dance i Immaculee - mam teraz fazę na anemonowe.

Ja też anemonowe lubię ale kupiłam rózne, w sumie 10 szt.Twoje nie wszystkie znam , zaraz sprawdze.
Agania 21:42, 29 mar 2015

Dzwony na starcie, nawet nie zauważysz kiedy się spatynują...rabarbar już wygląda smakowicie
Magnolie gwiaździste mamy w kwiatkach, magnolia Genie też w jednym pąku się już rozchyla, pogoda nas nierozpieszcza, 11 kwietnia też będziemy wertykulować trawnik, zapisałam się na ten termin, sobota po świętach, wypożyczamy w taxusie,dzięki za info
Dereń jadalny kwitnie co roku, a moje forsycje się obraziły, bo ja za nimi nie przepadam, może spróbujesz mi ukorzenić gałązki twojej piękności
Gabriela 21:53, 29 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja też anemonowe lubię ale kupiłam rózne, w sumie 10 szt.Twoje nie wszystkie znam , zaraz sprawdze.

No i oby nie było z nimi jak z daliami, właśnie pisałam u Jasi, że prawie nigdy nie są zgodne z obrazkiem.
Tu obrazków nie było - dwie pierwsze odmiany są z niemieckiej szkółki Foestera, więc liczę na niemiecką solidność, a dwie ostatnie z czeskiej - zobaczymy, ale chyba nie prędko, bo sadzonki malutkie, nie mają czym zakwitnąć w tym roku.
Bogdzia 21:53, 29 mar 2015

Ta Sword Dance cudna , chętnie bym kupiła ale nie widzę w sprzedaży.