Pozbierała się jedna niska szałwia zjedzona wiosną przez ślimaki
Przetaczniki wysokie pościnałam i przesadziłam na tyły a na ich miejsce dałam bordowego rozchodnika ( oczywiście sadzonkę) i nie ma jeszcze co pokazać.
Szałwia okręgowa w donicy wysiana przeze mnie poszła w zieleninę a za nią mam małą sadzonkę przetacznika chyba najniższego płożącego. Końcem sierpnia pójdzie do gruntu. Siedzą w skrzyneczce
Przytargałam wczoraj od sąsiadów po raz drugi goryczkę granatową i przetacznika siwego bo mi się sadzonki padły.
Dzięki Bogdzi i Ewci Skąpanej w Słońcu mam takie pięknotki. I jeszcze inne ale akurat wykwitły się chwilowo. Ten środkowy żółtek mój nawet się u mnie spisują
Zobacz tam do dzirwczyn co mają- śliczne kolekcje
Był jeszcze taki pomarańcz pełny i cieniowany
A ten jest moim ulubieńcem
I jeszcze bordowy super, ale już nie zakwitnie w tym roku
Fiolet z seledynowym środkiem też piękny
Najbogaciej w tym roku kwitnie łososiowy
Mam zbyt młode liliowce więc tylko zajawki puszczam miło że zaglądasz
Magda, to ujęcie zacytowane powyżej przez Wiole powala na kolana!!! Jak zaprojektowane przez świetnego architekta krajobrazu!
Powiedz, jakie masz wymiary tego fragmentu ogrodu, konkretnie interesują mnie te długości orientacyjne tych kolorowych linii?
Dziś może będę miała lepioks ale psia noga nic z ogrodu nie mogę jeść ani szczypioru ani ogórków bo wszystko pomieszane między buksami .Będę wykopywać i dla warzyw robić rabaty daleko od oprysków .
Madziu po zmianach Twój ogród nie do poznania,wszystko pięknie się komponuje
A widok na całość przepiękny swietnie wyszly te rabaty po zmianach i te obrzeza i plyty ,extra trawniczek jaki zieloniutki