Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi 00:11, 19 lip 2019

Do góry

Ogród Basi 00:08, 19 lip 2019

Do góry

Ogród Basi 00:05, 19 lip 2019

Do góry

Ogród Basi 00:03, 19 lip 2019

Do góry
Dzisiejszy poranek w ogrodzie.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:28, 18 lip 2019

Do góry
Huśtawka jest tyłem do altanki a bokiem do basenu
Ogród Małej Mi 2017 23:26, 18 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Aniu, przyszłam się przywitać do Ciebie po kilku latach nieobecności
Zaległości oczywiście nie odrobię, ale widzę, że ciągle masz pięknie. Na tym zdjęciu nie widać żadnych zaległości.
Twoje Muminki przefajne. Na koty jak najbardziej jesteśmy wszyscy obrażeni za Twoją rybę!
Jeżówki czarują, warzywnik... - o nim jeszcze nie doczytałam
Pozdrawiam i będę zaglądać oczywiście

Warzywnika nie ma... prawie nie ma.. bo najpierw zlało a potem zasuszyło.. i są 3 buraczki i 5 marchewek.. i całe morze melisy.

Zaległości to mam ja, bo bywam..czasami u siebie.. czas nie guma jak ogrody.. jest coraz ciaśniejszy. Tym bardziej doceniam, że ktoś zagląda, nawet po dłuższej przerwie

Ogród Małej Mi 2017 23:23, 18 lip 2019

Do góry
mira napisał(a)

A tak se wpadam z ciekawości po całym dniu babciowania i zawsze gdzie wpadnę to ciekawostki. Widzę że jesteś wolniejsza i wizyty są. Pewnie jak ja będę mieć więcej czasu to się Ty za babciowanie weźmiesz no i tak to.

A fajnie by z Ewą razem się wybrać.
No róże u Ewy i moje serce zawładnęły ale że Twoje no no.

Mam i ja tą naparstnicę i z nasion. Nasiona wysiała Viva i dostałam siewki. W 3-cim roku zakwitła czyli w tym sezonie. Miałam 5 cudownych kęp i często je pokazywałam na wiosnę bo były mega obiecujące. Została jedna i nie wiem co je zżarło ale wyglądało to jak rdza . Niemniej zbiorę nasiona i wysieję zwłaszcza że Vivie wszystkie gdzieś przepadły i pewnie czeka na nasiona.

pozdrawiam

Ja kupiłam w zeszłym roku u bylinowego.. i mi przezimowała i zakwitłą w tym.. a może i kwitła w zeszłym tylko ..posadzona jak zwykle w złej miejscówce.. bo brak miejsca

Masz rację, będę babciować. Przerwa przedszkolna będzie.. ale z Ewą jak najbardziej zapraszam.

Róże były po pierwszym największym tłoczeniu, ale urzekły mnie

To Ewcine różyczki.. fotek za duzo nie zrobiłam ,ale serce mi się krajało jak widziałam tę suszę .. bo oczami wyobraźni widziałam te rabaty bez suszy..

Ogród Małej Mi 2017 23:23, 18 lip 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Też z braku czasu przegapiłam ten moment... jakaś doba za krótka... wszędzie mam zaległości

Aniu, przyszłam się przywitać do Ciebie po kilku latach nieobecności
Zaległości oczywiście nie odrobię, ale widzę, że ciągle masz pięknie. Na tym zdjęciu nie widać żadnych zaległości.
Twoje Muminki przefajne. Na koty jak najbardziej jesteśmy wszyscy obrażeni za Twoją rybę!
Jeżówki czarują, warzywnik... - o nim jeszcze nie doczytałam
Pozdrawiam i będę zaglądać oczywiście
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:22, 18 lip 2019

Do góry

Ogród z czereśnią 23:17, 18 lip 2019

Do góry
Kasia ja mam inny i mniejszy ogród od Twojego więc na takie panoszenie się przyrody to nie mam aż tyle miejsca choć żałuję bo ja też to lubię. I choć nie lubię na grządkach szczawika - to jak go widzę kwitnącego gdzieś pod murkiem - to dziada zostawię bo przecież też cudnie kwitnie. Mam miejsca na rabatach gdzie "hoduję" bluszczyk kurdybanek, bo go lubię same sieją się nam dziewanny i zawsze jakaś w ogrodzie jest. Więc może na mniejszą skalę - ale przyroda musi się panoszyć bo wtedy jest życie
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:17, 18 lip 2019

Do góry
Zakwitły moje hibiskusy przyznam że nie przepadam za nimi ale to był zakup przed ogrodowiskowy
Aż się boję co z nimi zrobię jak będę zmieniać przód

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:13, 18 lip 2019

Do góry
I narazie stop ponieważ w dalszej część to wszystko muszę przesadzać no i chyba czekać muszę bo upały zapowiadają
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:10, 18 lip 2019

Do góry
Zaczęłam sadzić cisy na żywopłot przekopałam ziemię z korą , obornikiem granulowanym i ziemią z pod pieczarek ,myślę że nie za dużo tych dobroci
Ogród z czereśnią 23:07, 18 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

No właśnie nie rosną jeszcze bo je dopiero niedawno posadziłam Wiem, że lubią wilgoć - to miejsce deszcz nawadnia ok - tylko pod samą ścianą gorzej. Natomiast jest tego tak niewiele, że ogarnę tam podlewanie jakby co jest ich tylko 4 szt. Nie mam na nie innego miejsca póki co - na pewno żadnego lepszego Trochę to takie doświadczenie więc zobaczymy.

Lwie paszczki samosiejki:

Trzeba próbować, a lwie samosiejki masz śliczne. Ja chyba nigdy nie uporządkuję ogrodu, właśnie przez samosiejki, dawanie szansy, odczekiwanie co będzie..generalnie przyroda się panoszy i to lubię
Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:04, 18 lip 2019

Do góry

Moja bajka 23:02, 18 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

przy okazji ciachnęłam też gałąź leszczynie i z tej strony odsłoniła światło różom i pokazała nogi

ta ucięta gałąź ma dalszą historię. Była tak pięknie powyginana, że zrobiłam z niej... lampkę?

Kasia, ta leszczyna ma bardzo ładne nogi. A Ty masz boskie pomysły - świetna lampka
I cukinie jakie masz fajne - bardzo lubię cukinie.
Stipę masz piękną - ja też ją uwielbiam (ale ogólnie to chyba większość lubi stipę ) - ona Ci zimuje czy się wysiewa?
Lilie w oczku też zachwycają.
Pozdrawiam
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:58, 18 lip 2019

Do góry
MarcinKRK napisał(a)
W zeszłym roku posadziłem kilka "niebiałych" odmian H. arborescens. W tym roku okaże się jak będą wyglądać gdy przekwitną. Mam nadzieję, że lepiej niż NCHA1 Invincibelle Spirit.

NCHA2 Invincibelle Spirit II - u mnie niektóre kwiatostany z dziwnie dużą ilością kwiatów płodnych

NCHA3 Invincibelle Ruby

NCHA4 Incrediball Blush - tu z kolei ciemniejsza niż powinna

Candybelle Marshmallow - delikatny róż, bardzo ładnie się prezentuje

I na koniec ogólny widok wąwozu hortensjowego w tym sezonie - bardziej niebiesko niż rok temu

Ja się zawsze zastanawiam skąd ty takie odmiany bierzesz nie osiągalne w szkółkach.
Ogród z czereśnią 22:56, 18 lip 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Tawułki lubią wilgoć, a rosną pod ścianą ? U mnie jest z tym problem , są śliczne, ale nie wiem, czy jestem w stanie przy obecnej aurze zapewnić im stałą wilgotność

No właśnie nie rosną jeszcze bo je dopiero niedawno posadziłam Wiem, że lubią wilgoć - to miejsce deszcz nawadnia ok - tylko pod samą ścianą gorzej. Natomiast jest tego tak niewiele, że ogarnę tam podlewanie jakby co jest ich tylko 4 szt. Nie mam na nie innego miejsca póki co - na pewno żadnego lepszego Trochę to takie doświadczenie więc zobaczymy.

Lwie paszczki samosiejki:
Ogród z czereśnią 22:52, 18 lip 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Dziękuję za śliczną fuksje Bardzo je lubię i też mam takie "uratowane"
Co do derenia, to myślę, że warto być cierpliwym, ale jeżeli chcesz mieć drzewko, to rzeczywiście może lepiej teraz podkrzesać ? Po co roślina ma się niepotrzebnie wysilać..sama nie wiem..

Jeszcze przemyślę, pooglądam, pochodzę wokół niego. Przyznaję, że to właśnie ten Twój tak mnie natchnął, bo jakoś tak lepiej wygląda niż mój Ale że jak się utnie to "tylko raz" to ja będę cierpliwa. Dziękuję Ci Kasiu za zainteresowanie tematem.

Mirkowy ogród (początki) 22:50, 18 lip 2019

Do góry
Żurawski mi się wysiały w donicy .
Kiedy je przepikować?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies