Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:50, 10 sty 2017

Do góry
Macham Luki. Akcja z szybą mega. No to był pewnie szok.
Ogród Cioci cz. 3 21:59, 10 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
O tak temperatura to wyścigi, w których lepiej nie brać udziału nawet w tą drugą stronę, chociaż na sąsiada dzisiaj strzeliłem focha jak się pochwalił, że leci na dwa tygodnie na Kube, jeszcze większego focha mam po sprawdzeniu jakie tam są temperatury teraz

Też bym focha strzeliła Ciepełka kcem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:54, 10 sty 2017

Do góry
Dwie warstwy na papier i na doniczke.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:53, 10 sty 2017

Do góry
Łucja u mnie tak ze 15-20cm nasypało, więc zawsze to jakaś kołderka.
Drugą szybę na noc na wszelki wypadek zabezpieczałem przez dwie noce by nie obudzić się przypadkiem rano zmarznięty na sopelek

Aniu ściąłem to co czarne i zmarznięte, a róża odbiła z zielonego. Cały czas mam cichą nadzieję, że nie przemarzną pod kopczykiem i odbiją od dołu, bo długie pędy na 100% już przemarzły.
Ogród Cioci cz. 3 21:49, 10 sty 2017

Do góry
O tak temperatura to wyścigi, w których lepiej nie brać udziału nawet w tą drugą stronę, chociaż na sąsiada dzisiaj strzeliłem focha jak się pochwalił, że leci na dwa tygodnie na Kube, jeszcze większego focha mam po sprawdzeniu jakie tam są temperatury teraz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:45, 10 sty 2017

Do góry
Doniczka gładziutka, a na papierze faktura jest inna, ale kolor realnie oddany
Przy sztucznym zimnym oświetleniu najsłabiej to wygląda, przy ciepłym jest OK.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:43, 10 sty 2017

Do góry
Gosiu po ty huku prze jakiś czas wtedy jeszcze coś trzeszczało, a jak się okazało to pęknięcie się przesuwało. Plus w tym taki, że miałem śnieżynki na szybach od mrozu ostatni raz za dzieciaka takie widziałem jak jeszcze stare drewniane okna w domu były

Aniu zjazdu jakieś 15 metrów w sumie jest, dla 4 latka wystarczające
Ja się już psychicznie z Ascotami pożegnałem, w zeszłym roku przy -18 stopniach zmarzło wszystko co nad kopczykiem, śniegu wtedy nie było, ale teraz za to większy mróz i śnieg. Pożyjemy zobaczymy, takie już to nasze ogrodniczkowanie.

Iwonko koszt szyby na szczęście nie duży, ale zawsze to niepotrzebny dodatkowy koszt.
No przymroziłu u mnie ostro, samochody przez 3 dni były unieruchomione, siostry auto w ogrzewanym garażu tylko 'przeżyło' mrozy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:28, 10 sty 2017

Do góry
Trzeba by machnąć jakieś roczne podsumowanie i zacząć planować wiosnę by zima szybciej minęła
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:27, 10 sty 2017

Do góry
No i w końcu na coś się przydały schody z tarasu u siostry i pomysłowy wujek taki skromny jestem
Taki pozytywny aspekt zimy, młody ostatnio mocno chorował, a tak przynajmniej nie musi chodzić do lasu, a ile z tego radości

Ogród Cioci cz. 3 21:27, 10 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu to Cię pobiłem u mnie stacja pogodowa zanotowała -30,5' Dajta mi spokój z taką zimą, ja już mam pierwsze straty

Wolałabym nie współzawodniczyć w tej kategorii Łukasz mam nadzieję że straty będą do przeżycia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:23, 10 sty 2017

Do góry
Lubię jak w styczniu jest troszkę zimy, ale to co jest teraz to przegięcie, a przede wszystkim mrozy.
Status ostatnich nocy to -30,5'; -28'; -22' i dzisiaj łaskawe -14'. Także ogłaszam, że status forumowej urody nadal utrzymuję bo jak zacznę wiosną zliczać straty... oj będę marudził

Pierwsza straty już są.
W noc z największym mrozem gdy spałem sobie spokojnie nagle jak coś pierdo..... u mnie w pokoju, normalnie taki huk, że w amoku schowałem się pod kołdrę czekając na koniec świata lub lądujący mi na głowie dach.
Jak się rano okazało szyba w oknie przez różnicę temperatur tak się naprężyła, że pękła na kilka kawałków, ale huk był taki jakby bomba wybuchła. Na szczęście, że nie strzeliły dwie szyby w pakiecie i jedna została.

Zima za to jest dość okazała

Bylinowa na szczęście ma pierzynkę, chociaż nie wiem czy to wystarczyło przy tych mrozach.

Z czapeczką

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:14, 10 sty 2017

Do góry
Iwonko u nas rozpakowywanie prezentów przez młodego było zabawne. Oczywiście od razu uznał, że największy prezent jest dla niego Śnieg za to teraz mamy wszyscy.

Asiu połączenie piernika z nutą pomarańczy bardzo lubię dlatego pomyślałem, że będzie dobre, ale w tym przepisie to jakaś pomyłka bo jest jej 10 razy za dużo

Beatko witam Cię serdecznie w wątki i bardzo dziękuję Przeszukiwać wątku nie ma sensu, ale od wiosny z nowym wątkiem będzie wszystko na bieżąco

Gosiujuż są zdjęcia u CIebie wybacz opóźnienie.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:02, 10 sty 2017

Do góry
Będę się cieszył jak sezon zaczne w połowie marca na wcześniejszy termin nawet się nie nastawiam tym bardziej patrząc przez okno.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:02, 10 sty 2017

Do góry
Gosiu wybacz...

Wydaje mi się, że spray i tak nie sprosta oczekiwaniom, chociaż ten co ma najładniejszy z 3 jakie miałem. Ocenisz sama, a zdjęcia później usunę jak będziesz chciała.

Efekt niestety jest mocno 'perłowy' na gładkich powierzchniach troszkę mniej.
Sama ocenisz.
Światło dzienne... mroźne i śniegowe
Ogród z pergolą 20:56, 10 sty 2017

Do góry
Wiesz czasem mam słabość przy żurawkach i wtedy z hukiem te co źle rosną lądują w kompoście
Palisada na rabacie to było bezbłędne posunięcie
Ogród Cioci cz. 3 20:54, 10 sty 2017

Do góry
Gosiu to Cię pobiłem u mnie stacja pogodowa zanotowała -30,5' Dajta mi spokój z taką zimą, ja już mam pierwsze straty
Ogród z pergolą 20:41, 10 sty 2017

Do góry
Podsumowując rok 2016 pod wzgledem ogrodowym muszę przyznać że byl to niezwykle miły rok, tak naprawdę mój pierwszy pełny sezon w ogrodzie.. Na szczęście dzięki urlopowi macierzyńskiemu miałam dużo czasu na ogród i na forum.
To na co chciałam zwrócić uwagę to Wasza życzliwość otrzymalam wiele roślin od przyjazdych duszyczek
Krysia Krys, Jankosia, Kasya, Mała Mi, Bogdzia, Bozga, Luki,Renia - dziękuję Wam jeszcze raz

To był również rok zakupów
grujeczniki, jablonki Royality i świdośliwy
Ogród z pergolą 20:40, 10 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Patrz ja Mysterię wywaliłem jesienią chociaż może gdzieś się jeszcze ostała w doniczkach

Łukasz zlituj się, nie wyrzucaj więcej, przekaż potrzebujacym vel mua
Ogród z pergolą 20:26, 10 sty 2017

Do góry
Patrz ja Mysterię wywaliłem jesienią chociaż może gdzieś się jeszcze ostała w doniczkach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:13, 08 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Zrobię Ci jutro na kartce test tego miedzianego sprayu co ja mam. Bardzo sobie chwalę, ale na pewno nie jest to taki pełny połysk bo takiego nie da się sprayem osiągnąć
Gdybym zapomniał co zdarzyć się może proszę o przypomnienie

przypominam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies