Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 10:59, 09 sty 2017

w sumie to i a wczoraj molestowałam
malkul 11:00, 09 sty 2017

pestka56 napisał(a)
A może byś do plastyków zajrzała. Miałam taki proszek jak pył miedziany. Całkiem nieźle udawał miedż tylk nie taką polerowaną. Najlepszy efekt dawał gdy się nim posługiwałam jak brokatem. Najpierw lakier, a potem posypać.
Złote w dwóch odcieniach mam nadal troszeczkę. Nawet na tkaninach nimi robiłam drobne dekoracje.
Są też, widziałam nawet w LMie, płatki miedziane jak płatki do złocenia.

kochana jestes. jednak wole spray bo nei mam zamiaru się za bardzo napracować i naszukać i najedźcić za ta sprawą.
Kuba 11:28, 09 sty 2017

malkul napisał(a)

dalej grzecznie dreptam na lekcje jestem "grzeczna" uczennica. Zadania odrabiam, tłumacze teksty, pisze wypracowania, czytam książki słucham itd, bleeeeeeeeeeeeeeeeee

edit: a ty jak tam ? nie odpuszczasz?

To źle Malkulka robisz a gdzie jest rozmawiam??
Wywaliłabym z tego zestawu piszę wypracowania, odrabiam zadania bo to niepotrzebne; mam nadzieję że lekcje masz z prawdziwą Afroamerkanką- Afroamerykanin nie może być coby oczu nie rozpraszać
Miłego angielskiego
Jagodaa 11:48, 09 sty 2017

Kuba napisał(a)

To źle Malkulka robisz a gdzie jest rozmawiam??
Wywaliłabym z tego zestawu piszę wypracowania, odrabiam zadania bo to niepotrzebne; mam nadzieję że lekcje masz z prawdziwą Afroamerkanką- Afroamerykanin nie może być coby oczu nie rozpraszać
Miłego angielskiego

wszystko zależy do czego ten język jest potrzebny, jak tylko na wakacje, to może i ok, ale jak do czegoś więcej to już nie do końca
LeniwaOla 12:05, 09 sty 2017

Dawno temu, na studiach, pracowałam w maku (McDonaldzie) i kiedyś wpadła klasa gimnazjalistów z zadaniem żeby zamówić żarcie po ang. I te dzieciaki, mimo, że zamówienie hamburgera jest super proste i one pewnie napisałyby taką rozmówkę na papierze w 5 sekund, to w realu miały problem żeby te dwa zdania sklecić i wydukać. Taki chyba stres i wstyd je ogarniał, że może coś źle powiedzą. Brawo dla nauczyciela za inwencję i oby więcej takich lekcji. Chociaż może żarcie w maku nie jest polecane, ale tu - gra warta świeczki, dzieciaki chętnie poszły, a i pewność, że obsługa nie ma problemu z ang.

A mojemu dziecku to się do niedawna zdarzało pomieszać ang. z pol. bo nie kminiła, że to są osobne języki. Jak liczyła do 10, to 6 i 10 zawsze było po ang. Po prostu, wyrazy które łatwiej jej wymówić po ang. mówiła po ang. np. finger zamiast paluszek. A na różowy do teraz mówi pinkowy, tylko teraz to już świadomie.

O miedzi nic nie wiem, to se anegdotkę z tematu ang. przytoczyłam
nawigatorka 13:13, 09 sty 2017

pestka56 napisał(a)
A może byś do plastyków zajrzała. Miałam taki proszek jak pył miedziany. Całkiem nieźle udawał miedż tylk nie taką polerowaną. Najlepszy efekt dawał gdy się nim posługiwałam jak brokatem. Najpierw lakier, a potem posypać.
Złote w dwóch odcieniach mam nadal troszeczkę. Nawet na tkaninach nimi robiłam drobne dekoracje.
Są też, widziałam nawet w LMie, płatki miedziane jak płatki do złocenia.
płatki to nie latwa sprawa ale jest tez miedz w foli. tylko nie wiem co Ty masz w planie miedziować nie wszystko tym się da
pestka56 18:37, 09 sty 2017

Nawigatorka, o tym myślisz?
http://www.craftline.pl/product-pol-1723-Folia-w-rolce-miedz-120m-Roll-Leav-copper-.html

Bo ja o tym http://www.szal-art.pl/szlagmetal-5-platkow-14x14-cm-kolor-miedz_267_2674/
Luki 21:02, 10 sty 2017

Gosiu wybacz...

Wydaje mi się, że spray i tak nie sprosta oczekiwaniom, chociaż ten co ma najładniejszy z 3 jakie miałem. Ocenisz sama, a zdjęcia później usunę jak będziesz chciała.

Efekt niestety jest mocno 'perłowy' na gładkich powierzchniach troszkę mniej.
Sama ocenisz.
Światło dzienne... mroźne i śniegowe
pestka56 21:42, 10 sty 2017

Na co psikałeś? To papier? W papier wsiąka i dlatego wychodzi matowo. Na szkle, gładkim twardym plastiku będzie zupełnie inaczej.
Już na doniczce jest nieźle
Luki 21:45, 10 sty 2017

Doniczka gładziutka, a na papierze faktura jest inna, ale kolor realnie oddany
Przy sztucznym zimnym oświetleniu najsłabiej to wygląda, przy ciepłym jest OK.