Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

21:02, 05 sty 2017
Makao_J napisał(a)

No ja osobiście nie wiem jaki ma efekt. Wszystko i tak zależy od nauczyciela. Ci moi znajomi są bardzo zadowoleni.
Sąsiad nigdy nie uczył się angielskiego trochę sam próbował. Ale po roku z Callanem dogadywał się jak był teraz w Szwecji. Więc myślę że ok.
Inny znajomy to już pisałam że stwierdził iż po roku tą metodą rozumie dużo więcej niż wcześniej na zwykłym.
Siostra moja też była zadowolona ale musiała przerwać.
Spróbować warto na pewno.

dzięki trza sie uczyc ...nic samo sie nie zrobi
pestka56 03:26, 06 sty 2017

Co z tą miedzianą farbą? Próbowałaś farby Rust Oleum?
Jagodaa 10:50, 06 sty 2017

A mnie najbardziej żal, że teraz już trudno sobie tak pojechać na kilka miesięcy do jakiegoś kraju i tam na miejscu oswoić się z językiem.

Lata uczyłam się angielskiego, poczynając od podstawówki, a tak naprawdę nauczyłam się z niego korzystać, gdy byłam 2 m-ce u moich znajomych Włochów dawno temu. Wtedy też poznałam podstawy włoskiego, tak po prostu u nich w domu, na spotkaniach na mieście i później, na kursach było z górki i zero oporu przed mówieniem.

Angielskiego nie lubię, choć muszę w pracy, a włoski uwielbiam .

Powodzenia w nauce Gosia! brrrrr....
UrsaMaior 12:00, 06 sty 2017

Nie trzeba miesięcy, wystarczą 2-3 tygodnie w Anglii. Próby zrozumienia ludzi na ulicy w Londynie po nauce w Polsce mogą zasiać poważne wątpliwości co do celowości dalszych lekcji haha
Madzenka 14:17, 06 sty 2017

UrsaMaior napisał(a)
Nie trzeba miesięcy, wystarczą 2-3 tygodnie w Anglii. Próby zrozumienia ludzi na ulicy w Londynie po nauce w Polsce mogą zasiać poważne wątpliwości co do celowości dalszych lekcji haha

Potwierdzam, corke po kilku latach naukiw Pl wysllam na 2 tygodnie do Londynu i wreszcie sie przelamala i zaczela mowic.

Mi z kolei to dal Callan, ale teraz w ogole nie mam kontaktu z jezykiem i lenia mma do nauki i nie mowię..... Więc tylko systematycznosc decyduje o sukcesie
UrsaMaior 15:04, 06 sty 2017

Można również znaleźć sobie chłopaka Anglika, metoda wysoce skuteczna
malkul 14:57, 08 sty 2017

na angielski wszystkie metody dobre byle dużo aż uszami wychodzi wtedy jak cię osaczy z każdej strony to nie ma wyjścia mus chłonąć
malkul 14:58, 08 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Co z tą miedzianą farbą? Próbowałaś farby Rust Oleum?

nie próbowałam bo musiałbym mieć pewność że na 100% będzie wyglądała jak miedź.
pestka56 15:21, 08 sty 2017

Widzę, że napisałaś u Mani. Ona odpowie zgodnie z czasem kanadyjskim
Mania w domu wszystko maluje, meble, różne duperele, ramy, postarza tafle lustrzane. Używa tych farb, choć akurat pewnie nie miedzianej.
Jednak pewna jestem, że wie o nich wystarczająco dużo, żeby dać solidną informację.
Te farby są u nas też dostępne.
Tomkowa, chyba ich używała, a w każdym razie coś też o nich wie.

Oj, pamiętam swoje próby zrozumienia angielskiego taksówkarza Jakby do mnie mówił kosmita.
malkul 19:13, 08 sty 2017

Luki napisał(a)
Zrobię Ci jutro na kartce test tego miedzianego sprayu co ja mam. Bardzo sobie chwalę, ale na pewno nie jest to taki pełny połysk bo takiego nie da się sprayem osiągnąć
Gdybym zapomniał co zdarzyć się może proszę o przypomnienie

przypominam