Bujnie pięknie kolorowo :-?
Gosiu co to są za trawki te po lewej stronie ścieżki na pierwszym planie fotografii. Takie kudłate kępki niewysokie a śliczne ???
Dzisiaj po wielu tygodniach suszy spadł deszcz, padało sobie równiutko bez wiatru jakieś dwie godziny, w oddali była burza u nas spokojnie podlało
Chcę zaraz wyskoczyć na ogródek i zobaczyć, czy podlało pod drzewami. Mam nadzieję, że rośliny trochę odsapną i nabiorą wigoru.
Wczoraj posprzątałam, Duży wykosił. Trochę poplewiliśmy, coś podcięliśmy i pozamiataliśmy ogród.
Czas na wakacje
Kasiolaaa kompotu nie za bardzo lubie ale konfiture robie. Jutro musze jechac po cukier zelujacy, bo mi sie skonczyl a w promocji jest w calkiem fajnej cenie.
Do konfitury dodaje platki kokosowe i rum
A jeszcze taka fajna zapiekanke robie ze sliwkami i kasza manna i mamy zamiar te mirabelki tak zrobic. Bardzo ta zapieknake lubimy
Takiej wielkości sadzonki wsadzałam rok temu na przełomie lipca i sierpnia.
W czerwcu tego roku były takie.
A na początku lipca takie.
Najstarsze sadzonki mają ok. 4 lat. Z moich obserwacji wynika, że najlepiej je wtedy wymienić na młodsze. Mocno przybierają na masie i trudno zachować im smukły wygląd.
Grzesiu chyba za dużo grzeszymy, że nas tak ten deszcz mija Studnia u mnie już trzeci sezon bez wody Nawet głebinowa u sąsiad już też od tygodnia nie ma wody Wszystko podlewam z sieci ale przy takim dużym ogrodzie i dużo nasadzeń to nie daje rady już i wszedzie mi wąż nie sięga echhh, Grzesiu dzis 10 minut i poszlo....