Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 16:18, 30 lip 2019

Margerytka40 napisał(a)
No tutaj to dopiero cięcia. Powiem Ci, że mimo wszystko ciężko by mi było zdecydować się na tak minimalistyczną rabatę, pewnie bym tam coś jeszcze upchała

cięcie to bedzie masakra! i ciekawe ile odbije bo przesadzane były naprawde w upały
nic nie dodam jest idealnie jeszcze druga lustrzana ze stipami i bedzie wkońcu ładnie a po bokach szaleństwo!
anna_t 16:24, 30 lip 2019

Planowana rabata ma jednak 4x3, więc dam 3 derenie.
narazie pewna jestem tego:

przed jeżowkami mam do wykorzystania szałwie białą, przywrotniki i seslerie h.
po lewej stronie tej rabaty są limki z rozchodnikowo-rozplenicową a po prawej(narożnik działki) rododendrony w które pojdą ice dance i jeżówki Virgin.
to jest miejsce ktore pierwotnie planowałam zrobić z roślin cieniolubnych, nakupowałam hakone, bruner i host (paprocie dostałam od Asi :*) ale zanim tam będzie cień to z 5 lat minie. rosliny poszły na północną strone domu a tutaj rzeźbie od nowa...
17:29, 30 lip 2019
anna_t napisał(a)
Według mnie też za ciasno, rozplenice po 2-3latach to potrafią metr średnicy mieć
I moja rozchodnikowo- rozplenicowa przed limkami, muszę przesunąć tego lewego rozchodnika

anbu napisał(a)

Monia dla mnie to za ciasno. Ja tak sadziłam i po dwóch latach musiałam rozsadzać. Teraz posadziłam co 100-120 cm. Pomiędzy jeszcze upchałam jeżówki

o tak wszystko zależy od rozplenicy, którą wybierzesz, ja ostatnio sadzę little buny, ona taka mniejsza
Margerytka40 18:05, 30 lip 2019

anna_t napisał(a)
Planowana rabata ma jednak 4x3, więc dam 3 derenie.
narazie pewna jestem tego:

przed jeżowkami mam do wykorzystania szałwie białą, przywrotniki i seslerie h.
po lewej stronie tej rabaty są limki z rozchodnikowo-rozplenicową a po prawej(narożnik działki) rododendrony w które pojdą ice dance i jeżówki Virgin.
to jest miejsce ktore pierwotnie planowałam zrobić z roślin cieniolubnych, nakupowałam hakone, bruner i host (paprocie dostałam od Asi :*) ale zanim tam będzie cień to z 5 lat minie. rosliny poszły na północną strone domu a tutaj rzeźbie od nowa...

Ania a może wykorzystasz coś z planików które Asia jakoś zimą wrzucała z jakiejś mądrej książki?
anna_t 18:13, 30 lip 2019

Margerytka40 napisał(a)

Ania a może wykorzystasz coś z planików które Asia jakoś zimą wrzucała z jakiejś mądrej książki?
oj to ja nie pamiętam gdzie one są
anna_t 18:13, 30 lip 2019

MonikA napisał(a)

o tak wszystko zależy od rozplenicy, którą wybierzesz, ja ostatnio sadzę little buny, ona taka mniejsza
to fakt, a rusza tak jak pozostałe?
18:16, 30 lip 2019
anna_t napisał(a)
to fakt, a rusza tak jak pozostałe?

nie zwróciłam uwagi, miałam zadołowane w doniczkach, więc pewnie też może być inaczej, ale wydaje mi się że tak
Margerytka40 18:37, 30 lip 2019

Mam zrzuty zrobione mogę Ci na maila wysłać
anna_t 19:09, 30 lip 2019

MonikA napisał(a)

nie zwróciłam uwagi, miałam zadołowane w doniczkach, więc pewnie też może być inaczej, ale wydaje mi się że tak
o to już duży plus
anna_t 19:10, 30 lip 2019

Margerytka40 napisał(a)
Mam zrzuty zrobione mogę Ci na maila wysłać
pewnie, prześle Ci priv