Witaj Hanuś dziś poskakałam i fotek trochę zrobiłam ,wcześniej tyle maja na cykałam ,że miałam bałagan teraz poukładane to będę po trochę wstawiać cieszę się że chcesz oglądać Buziam
Na koniec oczko i ptaszek
Dodam jeszcze że w sobotę była mała roszada na rabatach - pod taras trafiły dwie kępy traw a po drugiej stronie ścieżki dwie brunery, w miejscu traw posadziłam krwiściąg a w miejscu brunery paproć plus nowości i w sumie posadziłam osiem bylin i troszkę sadzonek brunery od dorosłej kępy Trochę padało więc dużo nie zrobiłam ale dobre i to, na poniedziałek planuję dokończenie kamienistej ścieżki przy ławce, jest to malutki kawałeczek ale kamyki są ciężkie i trochę mnie męczy tachanie ich w wiadrze, taczką spróbuję, może się wyrobię między roślinkami, może się uda
Liliowiec 'Arctic Snow' też już rośnie na właściwym miejscu, jak nabierze masy i będzie miał więcej kwiatuchów ma się ładnie komponować z żółtymi trawami i hostami
Kwitnie zawilec
Driakiew i Rudbekia muszą troszkę poczekać.
A to foto-sesja Lobelii czerwonej i różowej wkomponowanej w rabatę hostową
- najpierw obie razem: jedna różowa i dwie czerwone (a miały być trzy różowe ...)
- różowa
- dwie czerwone z obu stron
Witam, proszę o poradę jakie drzewo lub drzewa dosadzic do rabaty, pośrodku będzie palenisko. Myślę o gruszy wierzbolistnej lub bordowy pendula np buku.Obok jest rabata z kolekcją białych irysow.
Dziewczyny, dziękuję za pochwały! Bardzo dodają skrzydeł, choć chyba trochę przesadzacie;D Mam jeszcze parę miejsc, nazwijmy je "rozwojowych", ale już wiem mniej więcej co rośnie, a co nie. Aktualnie ulubionym miejscem jest kiedyś najbardziej ponury kąt, czyli ognisko. Wokół pachną kwiaty, szumią trawy i bzyczą goście. Taki dziś zawitał:
A probuję jeśli się udadzą, to chociaż będę wiedziała czego się spodziewać po tej sadzonce.
A nie tak, jak z dalią. Kupiłam w sieciówce i właśnie zakwitła
Kupiłam różową, a zakwitła na żółto
Musisz pamiętać że u mnie mocne zimy więc się na zewnątrz nic nie uchowa ale zawsze można zadołować. W tym roku problem mam z ukorzenieniem w donicy pomimo podlewania ale cierpliwie czekam do sierpnia i wtedy zaglądnę na korzenie. Ale listków na gałązce brak