Ale liczę że zapowiadany następny deszczowy tydzień to zmieni i będzie choć troszkę lepiej .
A póki co cieszę się razem z moim ogrodem z dzisiejszego deszczu
Pada całe popołudnie z przerwami co prawda ale tak nienachalnie nieintensywnie ale równo i spokojnie a ogród czuję to normalnie że oddycha i uśmiecha się do mnie z powodu tego deszczu....
Ja też od razu mam lepszy humor!!!
Ta długotrwała susza bardzo mnie demotywowała i nie chciało mi się nic robić w ogrodzie ani nawet robić fotek ogrodu, a dziś nowy duch we mnie wstępuje i choć światło już słabe to poleciałam zrobić foty oddychającego deszczem ogrodu
Irenko piekny masz ten floks u góry.
Kupowałam kiedyś taki żywy kolorek. Ale okazał się zupełny inny.
Lilie i liliowce też masz piękne.
Trawy to już wiadomo rewelacyjne
Kolekcja Narodowa !!!
Ale ich masz...fiu, fiu ...
Miałam za twoim przykładem też u siebie nieużywane donice tak samo zagospodarować i nie zrobiłam tego. Dobrze że przypominasz mi o tym tymi fotkami .
Ogród cudny. Romantyczne detale, meble, podstawy pod rośliny i ścieżki dopełniają całości.
Nie widać zmęczenia upałem i suszą u ciebie.
Cudnie masz.
A u nas dziś po południu nareszcie pada, nie kropi tak jak ostatnio ale tak sobie regularnie pada. Radość wielka!
A u was jak ?
Małgosiu, bardzo dziękuję za miłe słowa.
Ja mam dobrą ziemię, raczej gliniastą, ale dużo nad nią pracowałam, żeby poprawić jej strukturę. Ciężkiej gliny one nie lubią.
Jeżówki nie lubia suszy, ale i zalewania korzeni. To razcej wymagające rośliny, ale jak widać można się nimi cieszyć.
Aniu, zostaw nie ścinaj nic. Tnie się na wiosnę bukietówki. Zobaczysz że z tych kilku patyczków wypuszczą mnóstwo nowych. Od czegoś trzeba zacząć..one z roku na rok grubieją...tzn te główne pędy. Ja też mam malutkie, nawet mniejsze od Twoich
Wybor M - Sangrita
Zamiast Green jewel doradzono mi nowość Real Green, podobno lepiej krzewiace się i szybciej rosnące
I białe Virgin dawno wymarzone
Megi wszystkie po 14